Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Tüfekle market soyanlar yakalandıESKİŞEHİR'de girdikleri markette pompalı tüfekle kasiyeri tehdit edip kasada bulunan 1940 lira parayı alıp kaçan 44 yaşındaki M.T. ile 23 yaşındaki O.D. yakalandı.

02.02.2017 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüfekle market soyanlar yakalandı

ESKİŞEHİR'de girdikleri markette pompalı tüfekle kasiyeri tehdit edip kasada bulunan 1940 lira parayı alıp kaçan 44 yaşındaki M.T. ile 23 yaşındaki O.D. yakalandı.

Olay dün akşam saatlerinde Alanönü Mahallesi Hicri Sezen Caddesi'ndeki bir markette meydana geldi. Boyunlarındaki atkıyla yüzlerinin bir bölümü kapatan 2 kişiden biri paltosunun altına gizlediği pompalı tüfeği çıkartıp kasiyer T.Ç.'ye doğrulttu. Şüpheliler daha sonra kasada bulunan 1940 lira parayı alıp kaçtı.

GÜVENLİK KAMERALARI SANİYE SANİYE KAYDETTİ

Polisler marketteki güvenlik kamerası görüntülerinden ve çevrede yaptıkları araştırmada, şüphelilerin M.T. ile O.D. olduğunu belirledi. 2 zanlının saklandıkları evi belirleyen polisler, buraya Özel Harekat timleriyle birlikte operasyon düzenledi. Operasyonda M.T. ve O.D. yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin olayda kullandıkları tüfek ile 4 fişek ve marketten aldıkları paralar ele geçirildi. 2 şüpheli yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Manket içerisindeki güvenlik kamerası görüntülerinde 2 şüphelinin görüntüsü,

-Tüfek tehdidi ile kasadaki paraların alınmasından,

-2 Şüphelinin yakalandıktan sonra polisler tarafından adliyeye getirilmeleri,

-Adliye binasının dışından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

=========================================

Suriye sınırının 367 kilometresine duvar örüldü

TÜRKİYE'nin Suriye'de yaşanan iç savaş, teröristlerin geçişi ile sınır kaçakçılığının önlenmesi amacıyla Suriye sınırında modüler beton ile inşa ettiği duvarın 367 kilometresinin tamamlandığı belirtildi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden başlayıp Hatay'a kadar uzanan 911 kilometrelik Suriye sınırında yapılan duvarın yüksekliğinin ise 3 metre olduğu kaydedildi.

Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi kapsamında yapılan 3 metre yüksekliğindeki betonun üzerine de 1 metre yüksekliğinde tel örgü konulacağı belirtilirken, sınırın fiziki engel teşkil eden beton duvar dışında elektronik sistemlerlede kontrol edileceği vurgulandı.

Haber: Ferit ASLAN/MARDİN, -

==========================================

Şişecam'dan Balıkesir'e 400 milyonluk yatırım

DÜNYANIN en büyük 5 cam üreticisinden Şişecam Topluluğu, yıllık 70 bin ton üretim kapasitesine sahip yeni tesisi için Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ni seçti.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, arsa tahsisi için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ile protokol imzaladı. Şişecam Kimyasallar Grup Başkanı Burhan Ergene ve Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekib Avdagiç, ilçe belediye başkanları, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda iş adamı ve sanayici imza törenine katıldı.

Konuşma yapan Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam Topluluğu'nun gerek yeni yatırımlar gerekse ortaklık ve satın alma hamleleriyle büyümeye devam ederek, Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüğünü söyledi. Balıkesir'e de 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını, bu yatırım konusunda, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinin gösterdiği teveccühten memnun olduklarını vurgulayan Kırman, "Türkiye Şişecam Fabrikaları kendisine özgü yapısıyla camın bütün üretim alanlarında faaliyette bulunan tek örnek. Düz cam, cam ambalaj, Cam ev eşyası, kimyasallar ve bunun yanında enerji ve diğer alanlardaki yatırımlarıyla, dünyadaki rakipleri arasında ilk 5 içindedir. 13 ülkede, 44 noktada üretim yapıyoruz. Satış temsilciliklerimiz hariç olmak üzere 44 noktada fırınlarımız çalışıyor ve dünyanın sayılı cam ve soda üreticileri arasında yer alıyoruz. Bütün çabamız ülkemiz bayrağını bu yerlerde dalgalandırmak. Bu dönemde, içinde bulunduğumuz koşulları da dikkate aldığımızda, bizim sanayici olarak görevimizin 1935 yılında Atatürk'ün bu şirketi kurduğundan bu yana en büyük amacının bu ülkeye hizmet olduğunu unutmadan bu dönemde de Türkiye'deki yatırımımızın büyütülmesi noktasında karara vardık. Bu kapsamda da elyaf yatırımımızı yıllık 70 bin tonla Balıkesir'de yapacağız. Daha yüksek teknolojili kompozit sanayisine hizmet edebilecek, savunma, otomobil, sanayisinde kullanılabilecek, rüzgar enerji santrallerinin pervanelerinde kullanılabilecek yüksek kalitede, her alana yayılabilecek kompozit malzemeyi üretmekte yoğunlaşacağız. Kısa sürede de buradaki yatırımımız tamamlayarak, hayata geçireceğimize inanıyoruz. Ben bu tür yatırımlarda değil, baca tüttükten sonra konuşmayı tercih ederdim. Hiç şüpheniz olmasın kısa sürede baca tütecek. Hazırlıklarımıza arsayı almadan önce başladık. Balıkesir'e, Türkiye'ye rekabetçi, yüksek kalitede katma değer ürünü içeren bir portföy ile üretim yapan bir tesis kazandıracağız" dedi.

Şişecam topluluğu Genel Müdürü Kırman'dan sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Balıkesir'in İstanbul, İzmir ve Bursa gibi metropol kentlere ulaşım süresi azaldığını, kentin cazibe merkezi haline gelmeye başladığını vurgulayıp, "Yatırımcı Balıkesir'e geliyor. Şişecam'ın Balıkesir'e gelmesini çok önemsiyoruz. Bu çerçevede Şişecam Balıkesir'e sanayi anlamında eşik atlatacaktır. Bize düşen de gelen yatırımcıya Balıkesir'i hazırlamaktır. Sosyal hayatıyla, yeşil alanlarıyla ticari alanlarıyla. Biz Balıkesir'i geleceğe, yani sosyal hayatıyla, ticari alanlarıyla hazırlıyoruz" diye konuştu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise Şişecam fabrikasının Balıkesir'e kurulmasının kent için önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Şişecam'ın burada bacasını tüttürmesinden sonra, başka firmaların da Balıkesir'e gelmesine şehrimizde hayat bulmasına fırsat sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye'nin yaşadığı özel koşullar içinde, bize dayatılmak istenen zorlu koşullar içerisinde, Türkiye ekonomisini adeta alt üst etmeye çalışan, hem içeriden hem dışarıdan bir takım güçlerin çok yoğun çalıştığı bu dönemde, ülkesini, milletini vatanını seven kişilerden müteşekkil şişecam firmasının yetkililerini böyle bir yatırımı burada yaptıkları için, Türkiye ekonomisine de büyüyerek katkı sağladıkları için tebrik ediyorum, alkışı hak ettiklerine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, arsa tahsis protokolü, Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Şişecam Kimyasallar Grup Başkanı Burhan Ergene ve Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekib Avdagiç tarafından imzalandı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yatırımcı kuruluşun yöneticilerine 'Yağcıbedir Halısı', Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edrip Uğur, 'gümüş Balıkesir hatıra parası', Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ile Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler 'Plaket' armağan etti. Prof. Dr. Kırman, fabrikanın 2018 yılı mart ayında faaliyete geçeceğini açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

İsmail Uğur konuşuyor

Şekib Avdagiç konuşuyor

Prof. Dr. İbrahim Kıran konuşuyor

Başkan Edip Uğur konuşuyor

Vali Ersin Yazıcı konuşuyor

Arsa tahsisi imza töreni

Detay görüntüler

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR/ BALIKESİR,

==========================================

Biri polis 2 kişiyi yaralayan 2 şüpheli yakalandı

ESKİŞEHİR'de bir kişiyi bıçakladıktan sonra arkadaşı ile birlikte minibüse binerek olay yerinden kaçan 23 yaşındaki G.G., kendisini gözaltına almak isteyen bir polis memurunu da yaraladı. G.G ile arkadaşı S.K. gözaltına alındı.

Olay dün akşam saatlerinde Deliklitaş Mahallesi'nde meydana geldi. G.G. tartıştığı 26 yaşındaki İ.O.'yu bıçakla göğsünden yaraladı. G.G. ve yanında bulunan arkadaşı S.K. Erenköy Mahallesi'ne gitmekte olan kent içi yolcu taşıyan minibüse binip olay yerinden uzaklaştı. Yaralı İ.O. da ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polisler G.G. ve S.K.'nın içinde bulunduğu minibüsü Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak'ta durdurdu. G.G. cebinden çıkardığı bıçakla kendisini gözaltına almak isteyen motosikletli polis timinde görevli bir polis memurunu karın boşluğunda yaraladı. Diğer polislerin müdahalesiyle G.G. ile yanındaki arkadaşı S.K. etkisiz hale getirilerek yakalandı. Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memuru tedavi altına alındı.

Polis memuru ile İ.O.'yu bıçaklayan G.G. ve olaya karışan arkadaşı S.K. yapılan sorgulamasını ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi,

-Adliye binasının dışından çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

======================================

Kerimcan Durmaz "Fatih Ürek benim akıl hocam"

TÜRKİYE'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da gerçekleşen ve yüzlerce gencin yoğun ilgi gösterdiği Winter Fest başladı. Dün gece sahne alan Kerimcan Durmaz ve yarın gece sahne alacak olan Fatih Ürek, beyaz cennetin tadını çıkartıyor.

Türkiye'nin en iyi gençlik festivali olan Winter Fest, dün gece kış turizminin göz bebeği Uludağ'da Kerimcan Durmaz konseri ile start verdi. Bu gece festivalde Demet Akalın, yarın gece Fatih Ürek ve cumartesi gecesi Ozan Doğulu ile Ece Seçkin sahne alacak. Uludağ'da karın ve güneşin keyfini çıkartan Fatih Ürek ile Kerimcan Durmaz ise provalardan fırsat bulup beyaz cennet Uludağ'ın tadını çıkartmaya başladı. Kameralar karşına geçen ikili yaptığı esprileri ve söylediği şarkılar ile renkli görüntüler oluşturdu.

"ULUDAĞ BENDEN VAZGEÇEMİYOR"

Kayak pistinde güneşin tadını çıkartan ikili, gazetecilere açıklamalarda bulundu. UIudağ'ın kendisi için bir gelenek haline geldiğini belirten Fatih Ürek, "Burası benden vazgeçemiyor. Bu artık benim için bir gelenek haline geldi. Arkadaşlarım bana yazın Bodrum'da, kışın ise Uludağ'da yaşadığımı söylüyor. Ama öyle bir şey yok sadece gidip geliyoruz. Gençlik festivalleri içerisindeyiz.ödedi. Kerimcan Durmaz ile samimiyetleri ile ilgili konuşan Ürek, " Hayatımız da çok rutin bir çizgide ilerliyoruz. Sahne, sevgi ve insanlar. Ancak bazen bu sevgiden ve ilgiden sıkılılınabiliyor. Bu yüzden insanların kendine vakit ayırması gerekiyor. Bende bu yüzden Kerimcan'ı buldum. Onu güldürüyorum, yerlere yatıyor. O da aynı şekilde beni güldürüyor. Birbirimize iyi geliyoruz." Sözlerine yer verdi.

KERİMCAN DURMAZ "FATİH ÜREK BENİM AKIL HOCAM"

Sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden Kerimcan Durmaz'da renkli kişiliği ve espirileri ile kameralar karşısına geçti. Fatih Ürek'e çok değer verdiğini belirten Durmaz, " Çok samimi bir arkadaşlığımız var. O benim akıl hocam, hem abim, hem arkadaşım, hem kankim hem de babam. Fatih Ürek'i çok severim. " dedi. Durmaz, ayağını burktuğu için kayak yapmayacağını belirtti. İkili daha sonra Fatih Ürek'in "Hadi Hadi" şarkısı birlikte söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Kerimcan Durmaz ve Fatih Ürek'in röportajları

-İkilinin şarkı söylemesi

-Fatih Ürek'in çayı dökmesi

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=================================================

Demet Akalın: Aleyna 16 yaşında böyle ise 30'unda ne olur?

ŞARKICI Demet Akalın, şarkıcı Aleyna Tilki ile arasındaki atışmayla ilgili "Aleyna Tilki, 16 yaşında böyle ise 30 yaşında ne olur? Saygısızlığa tahammülüm yok" dedi.

Türkiye'nin en iyi gençlik festivali olan Winterfest, dün gece kış turizminin göz bebeği Uludağ'da başladı. Festival kapsamında bu gece konser verecek olan şarkıcı Demet Akalın, konser öncesinde, kızı Hira ile birlikte Uludağ'ın tadını çıkarttı. Eşi Okan Kurt'un, konser saatine yakın Uludağ'da olacağını belirten Demet Akalın, son günlerde 16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki ile arasında geçen atışmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İLK AJDA PEKKAN ARADI

Demet Akalın, Aleyna Tilki ile atışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Yeni başlayan arkadaşlardan sadece saygılı olmalarını istiyorum. 'Basit insanların çok hayranı olur' diye bir cümle ona hiç yakışmadı. Aleyna Tilki 16 yaşında böyle ise 30'unda ne yapacak bilemiyorum. Sen daha 16 yaşındasın. 3 gün önce başıma talihsiz bir olay geldi. Oturduğum restorana silahlı saldırı düzenlendi. Geçmiş olsun dileklerini söylemek için beni ilk arayan Ajda Pekkan oldu. Bu yüzden, önümüzde Ajda Pekkan gibi sanatçılar varken 16 yaşındayken bu söylemler hiç hoş değil. Ben yeni arkadaşların hepsine destek veriyorum, ancak tek isteğim onların saygılı olmaları. Saygısızlığın oldu yerde benim tahammülüm yok."

"JÜRİ VE REKLAM TEKLİFLERİ ALMAYA BAŞLADIM"

Demet Akalın, basında yer alan 'İzdivaç Programı' teklifi ile ilgili de açıklamalarda da bulundu. Akalın, "Teklif reddedilemeyecek kadar güzeldi. Ama şuan için böyle bir şey düşünmüyorum. Hafta sonlarım çok dolu. Ama önümüzdeki yaza başka bir proje ile dans yarışmasında haftada bir kere olmak üzere jüri üyeliği yapabilirim. Bu sıralar, reklam teklifleri de gelmeye başladı. Bunları değerlendireceğim ama haftada bir olacak. Hafta da 5 gün çalışacak bir enerjim şuan için yokö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Demet Akalın'ın roportajı

-Kızı Hira'dan görüntü

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement