Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Freni boşalan TIR apartmana çarptı: 5 yaralıBURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde yokuş aşağı inerken freni boşalan TIR, alt yola uçup bir apartmanın duvarına çarptı.

28.09.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Freni boşalan TIR apartmana çarptı: 5 yaralı

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde yokuş aşağı inerken freni boşalan TIR, alt yola uçup bir apartmanın duvarına çarptı. Kazada, araçtan atlayan TIR şoförü ile bu sırada mahallede kaldırım taşı döşeyen 4 işçi yaralandı.

Kaza, saat 13.30 sıralarında Orhangazi İlçesi Hürriyet Mahallesi Kale Yolu bağlantısında meydana geldi. Fındıklı Yolu üzerindeki bir maden ocağından yüklediği 28 ton kireç taşı ile yola çıkan 49 yaşındaki Şadi Sevim yönetimindeki 34 FD 5565 plakalı TIR, Hürriyet Mahallesi'ne doğru inerken freni boşaldı. Hızla ilerleyen TIR'ın şoförü, araçtan atladı. Alt yola uçan TIR, bir apartmanın duvarına çarparak yan yattı. Kazada, şoför Şadi Sevim ile TIR'ın uçtuğu yolda kaldırım çalışması yapan 22 yaşındaki Gökhan Yıldırım ve 21 yaşındaki Mustafa Yaşar ile Afgan uyruklu olduğu belirlenen ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 2 işçi, etrafa saçılan kireç taşlarının isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralılar, olay yerine sekv edilen ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazanın ardından mahalle sakinleri, ağır tonajlı kamyonların mahalleden geçişine ve maden ocağı işletme sahiplerine tepki gösterdi.  Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz ve Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin de kaza yerine gelerek bilgi aldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yaralılara müdahale,

-sağlık ekiplerinin gelişi,

-vatandaşların paniği,

-yaralıların ambulanslara sevki,

-ambulansların gidişi,

-kaza yapan tırın görüntüsü,

-evlerdeki hasarın görüntüsü,

-detay görüntüler

Haber: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa),

=======================================

Bakan Tüfenkci: Farklı bir Hatay göreceğiz

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hatay'ın önümüzdeki 5-6 yıl içinde ekonomik anlamda önemli bir yere geleceğini söyledi.

Hatay Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Tüfenkci daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Tarihi Uzun Çarşı'da esnafı gezdi. Ziyaret sırasında bir esnaf Antakya ayakkabısı, bir diğer esnaf ise el yapımı bıçak takımını Bakan Tüfenkci'ye hediye etti. Çarşı ziyareti sırasında restorasyonu yeni tamamlanan tarihi Kurşunlu Han'ı gezen Tüfenkci ardından Ahmediye Cami Meydanı'nda esnaf ile bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, Hatay'ın önümüzdeki 5- 6 yıl içinde ekonomik anlamda önemli bir yere geleceğini söyledi. Tüfenkci, şöyle dedi: "Biz esnafa her türlü desteği verme noktasında neler yapabilieceğimiz konusu ile ilgili önerilerinizi hayata geçirmek istiyoruz. Burada yaptıklarımızı saymak istemiyorum. Gerçekten Hatayımız bölgemizin parlayan yıldızlarından bir tanesi. Çok değil, 5-6 yıl sonra farklı bir Hatay'ı göreceğiz. Gerek yatırımlarımızla, organize sanayilerimizle, gerek sınır kapılarımızdaki bu sıkıntıları kısa zamanda çözerek  Hatay hak ettiği yere gelecek. Bundan da esnaf kardeşlerimiz faydalanacak. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok." Bakan Tüfenkci alanda Antakya Belediyesi tarafından hazırlanan aşureyi esnafa ikram ettikten sonra Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda (YİKOB) düzenlenen esnafla istişare toplantısına katıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Tüfenkci'nin Valilik ziyareti

-Bakan Tüfenkci'nin uzun çarşı ziyareti ve esnafla sohbeti

-Bakan Tüfenkci'ye ayakkabı hediye edilmesi

-Esnafla istişare toplantısı detaylar

-Bakan Tüfenkci'nin konuşması

SÜRE: 07' 51",BOYUT: 240 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

======================================

Erbaa'da tek katlı ev yangında kül oldu

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde çiftçi 57 yaşındaki Fatih Anayurt'un tek katlı müstakil evi çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Anayurt, evde dolapta sakladığı bir miktar parasının da yandığını iddia etti.

Yangın saat 12.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesindeki tek katlı ahşap evde meydana geldi.  Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Evde kimsenin bulunmadığı sırada evden alevlerin yükseldiğini gören komşuların ihbarı üzerine olay yerine Erbaa Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1,5 saatlik çalışması sonrası kontrol altına alınarak söndürüldü. Tarlada çalıştığı sırada yangın haberini alıp evine gelen evli ve dört çocuk sahibi Fatih Anayurt sebze üretimi yaptığı tarlasından elde ettiği bir miktar paranın da evdeki dolapta olduğunu söyledi. Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekipleri ve Fatih Anayurt içinde paraların olduğu öne sürülen dolabın olduğu odada arama çalışması yaptı. Enkaz arasındaki çalışmada yanmış bir cüzdan ve içerisinde bir miktar para bulundu. Başka nakit paraya ise rastlanmadı. Paralarının da yandığını iddia eden Fatih Anayurt, "Biz tarladaydık. Telefon ettiler duman çıkıyor diye. Geldiğimizde yanıyordu. İçeride tahminimce yaklaşık 20 bin lira vardı.Sebze satışından kazandığımız paraydı" diye konuştu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden görnütüler

-İtfaiyenin soğutma çalışmaları

-Olay yerine gelen çiftçinin konuşması

-Evde bulunan yanmış cüzdan

-Detaylar

(342 mb)

Haber-Kamera:  İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),

=====================================

Yaşlı adamı kaçırıp, parasını gasp ettiler

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde yaşayan 68 yaşındaki Süleyman S.'yi (Sarıca) kaçırıp döverek parasını gasp ettiği öne sürülen 3 kişi, polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Olay, geçen 17 Eylül'de, Merkezefendi İlçesi Üçler Mahallesi'nde meydana geldi. İşçi emeklisi Süleyman S.'yle bir süredir birlikte olan hayat kadını H.Ö. (Hamide Öz) (32), iddiaya göre, hurdacılık yapan arkadaşları G.K. (Güngör Karakuş) (28) ve C.Ş., (Celal Şen) (29) ile birlikte yaşlı adamının parasını almak için plan kurdu. Süleyman S.'nin evinde altın ve para olduğunu sanan H.Ö., G.K. ve C.Ş., planı uygulamaya geçirdi. 17 Eylül gecesi Süleyman S.'yi arayan H.Ö., birlikte olmak istediğini, evin önünde beklediğini söyledi. Sokağa çıkan Süleyman S., evin önünde bekleyen otomobildeki G.K. ve C.Ş. tarafından zorla araca bindirildi. Evinin önünden kaçırılan Süleyman S., dağlık alanda zanlılar tarafından tekme tokat dövüldü. Süleyman S.'nin evinin anahtarını alan iki zanlı, evdeki 2 bin 850 lira ile televizyon ve buzdolabını alarak dışarı çıktı. Zanlılar daha sonra Süleyman S.'yi, evinin yakınında otomobilden ağır yaralı halde indirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulans Süleyman S.'yi Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Süleyman S., 10 gün hastanede tedavi gördü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Süleyman S.'yi kaçıranların kimliklerini tespit edip, yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı da tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Zanlıların adliyeye getirilmesi

Zanlıların adliyeye sokulması

Adliyeden görüntü

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=====================================

Suriyelılere kaçak sigara ve tütün operasyonu

KAYSERİ'de, kaçak sigara ve tütün satışı yapan Suriyeliler'e yönelik polisin gerçekleştirdiği operasyonda, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Suriyelilerin işlettiği 15 işyerine eş zamanlı olarak operasyon yaptı. Polisin işyerlerinde yaptığı aramalarda çok sayıda kaçak sigara ve tütün ele geçirildiği, kaçakçılık olayıyla ilgisi bulunduğu iddia edilen kişilerin de gözaltına alındığı bildirildi. Kaçakçılığın önlenmesi için bu tür çalışmaların bundan sonra da devam edeceği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Sigara kaçakçısı Suriyelilerin Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

1 dakika 25 saniye/ 45,3 MB

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ,

=======================================

ÖZEL-Andırınlı öğrencilere çevre eğitimi

ANDIRIN Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (AÇEK)'in ilk okul öğrencileri için hazırladığı 'Öğrencilerimiz çevre bilinci kazanıyor' projesi kapsamında ilk okul öğrencilerine yönelik gezi programı düzenlendi.

Tufanpaşa Mahallesi'ndeki ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı program kapsamında, küçük öğrenciler mahalledeki Şehit Ahmet Bıçakçı Parkını ziyaret etti. Öğretmenleri burada çocuklara çevre hakkında bilgiler verdi. Dernek Başkanı Murat Dal, öğrencilerin çevreye olan duyarlılığını arttırmak için böyle bir proje yaptıklarını anlatarak, "Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak, ve çevremizdeki olan bitenlerden haberdar etmek için böyle bir program düzenledik, Tufanpaşa İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi olan 30 öğrencimizi buradaki parka getirerek onlara öğle yemeği ikramında bulunduk, çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda bilinçlendirdik" dedi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından parkta oynayarak eğlendiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Çocukların parkta oynaması

Çocukların yemek yemesi

AÇEK dernek başkanı Murat Dal ile röp

Genel ve detay görüntüler

206MB

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ,

==========================================

Gaziantep'te 30 yeni araç hizmete girdi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen 30 araç, düzenlenen törenle hizmete başladı.

Büyükşehir Belediyesi raylı sistemler depo alanında düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak şehir içi ulaşımı rahatlatmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi: "Kentte ulaşımı rahatlatmak için bir taraftan kısa vadeli yatırımlar, bir taraftan Gaziray ve metro çalışmaları devam ederken aynı zamanda araç filomuzu da genişletmeye çalışıyoruz. Bu yeni araç filomuzdaki araçların özellikle küçük olması, verimlilik ve kapasiteyi doğru kullanma adına şehrimizde ki dar yollarda hızlı hareket ederek ve verimli bir ulaşım ağı oluşturacak. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki aylarda da devam edecek. Bu çalışmalar kapsamında yılsonu 62 otobüs daha yüzde 50 hibe ile araç filomuza katılacak. Bu araçlarımızda geldiği zaman şehirdeki ulaşım ağını daha da kuvvetlendirmiş olacağız." Otokar Satış Direktörü Murat Tokatlı ise araçların tamamen şehir içi ulaşım için dizayn edildiğini ve araçlarda yolcuların rahat seyahat etmeleri için her şeyin düşünüldüğünü belirterek araçların Gaziantep'e hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek 30 araç hizmete başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Törene katılanlar

Fatma Şahin'in konuşması

Murat Tokatlı'nın konuşması

Kurdele kesilmesi

Fatma Şahin'in direksiyona geçmesi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 75 MB

Haber- Kamera: GAZİANTEP,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement