Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Muğla'da orman yangınıMUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde çıkan yangında 5 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

13.07.2017 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da orman yangını

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde çıkan yangında 5 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

Yangın, bugün saat 17.00 sıralarında Arıkbaşı Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yerleşim yerlerine ve tarım arazilerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına kısa sürede havadan ve karadan müdahale edildi. Alevlere, Dalaman ve Köyceğiz Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz, 2 su tankeri, Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiyesi Ortaca Grup Amirliği'nden 2 itfaiye aracı ile 35 yangın söndürme işçisinin yanı sıra Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter ile müdahale edildi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 5 dönümlük ormanlık alan zarar görürken, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yangın ile ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

Köyceğiz Kaymakamı ve Ortaca Kaymakam Vekili Gürkan Demirkale de, yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Yangından görüntü

Söndürme çalışmalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

=====================================

Samsun'da bin kök hint keneviri ele geçirildi

SAMSUN'un Ladik ilçesinde bir tarlada bin kök hint keneviri ele geçirildi. Bir kişi gözaltına alındı.

Samsun'un Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından alınan bir istihbarat üzerine Ladik İlçesi Teberoğlu Mahallesi kırsalında Muhammed ve Mustafa E.'ye ait ayçiçeği ekili tarlanın belirli bölümlerinde hint keneviri ekildiği tespit edildi. Yapılan operasyon sırasında tarlada bulunan Muhammed E., polis ve jandarmaya bıçakla saldırdı. Etkisiz hale getirilen şüpheli gözaltına alındı. Tarlada bulunan bin kök hint kenevirine el kondu. Tarlanın sahiplerinden Mustafa E'.'yi yakalamak için operasyon başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tarladan detay

Güvenlik güçlerinden detay

Detaylar

Haber-Kamera : Abdurrahman ALTUN/LADİK(Samsun), -

==============================================

Balık tutmaya giden çocuk gölette kayboldu

TOKAT'ta gölete balık tutmaya giden 13 yaşındaki Mert Yiğit serinlemek için girdiği suda kayboldu.

Olay akşam saatlerinde merkeze bağlı Güryıldız beldesinde yaşandı. Beldede oturan 30 yaşındaki Şuayip Güney ve Mert Yiğit birlikte Yeşilırmak'ın eski kanal yatağında oluşan gölette balık tutmaya gitti. Bir süre sonra Şuayip Güney motosikletine benzin almak için 3 kilometre uzaklıkta bulunan akaryakıt istasyonuna gitti. Benzin aldıktan balık tuttukları yere dönen Şuayip Güney, su kenarında Mert Yiğit'in elbiselerini gördü. Bir süre balık tuttukları alanda Mert'i arayan Şuayip Genç durumu  arkadaşlarına bildirdi. Jandarma ve Tokat İl Acil Afet Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verildi.. Olay yerine gelen AFAD ekipleri suya girdiği tahmin edilen Mert Yiğit'i kanal yatağında 3 saat boyunca aradı ancak sonuç alınamadı. Havanın kararması ile birlikte suyun yosunlu olmasından dolayı arama çalışmalarına ara verildi.

İnşaat işçisi olarak çalışan 46 yaşındaki Harun ve Asiye Yiğit çiftinin 6 çocuklarından en küçüğü  olan Mert Yiğit'i arama çalışmalarını yakınları da endişeyle izledi. Güryıldız beldesi Küçükyıldız Mahallesi Muhtarı Ahmet Kırmaz, "Çocuğun ayakkabısı ile kıyafetleri su kenarında bulundu. Yakınında ise tuttuğu balıklar. Serinlemek için suya girmek istemiş" dedi

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Ekiplerin arama çalışmaları

-Yakınlarının bekleyişi

-Muhtarın konuşması

-Çocuğun fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

===================================================

Lima manzaraya hayran kaldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne 4 gün önce sevgilisi Metin Hara ile birlikte tatile gelen Adriana Lima bütün günü çiftlikteki değirmen evde geçirdi. İkili gün batımını seyrederek akşam yemeği yedi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne 4 gün önce tatile gelen Brezilyalı dünyaca ünlü top model 36 yaşındaki Adriana Lima ve sevgilisi Metin Hara bugün tüm gün Dereköy Mahallesi'ndeki çiftlik evinden çıkmadı. Günü odalarında ve çiftlikteki havuz başında geçiren Lima ve Hara, akşam saatlerinde VIP minibüse binerek Gümüşlük Mahallesi'ndeki bir balık restorantına geldi, ikili gün batımında balık yedi. Lima ve Hara, deniz çipurası, deniz börülcesi, kalamar dolması ve portakal suyundan oluşan menüyü tercih etti. Restorana girişinde Lima İngilizce olarak "Metin bana Bodrum gecelerini gezdiriyor. Bugünkü gün batımı muhteşem, çok iyi dinleniyoruz." dedi.

Mavi yolculuğa çıkması beklenen Hara ve Lima'nın çiftlik evindeki tatillerinden son derece mutlu oldukları, şiir kitapları okudukları öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Lima ve Hara'nın çiftlik evinden çıkışlarından görüntü

İkilinin restorana gelişlerindan görüntü

Gün batımından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Yaşar ANTER - KAMERA: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement