Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Dha Yurt Bülteni-15

1)(YENİDEN) Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve şoförü suikast gibi kazada öldüNOT: İlk haberde kazada yaralanan polis memuru 'Ramazan Uğurlu'nun soyadı ekteki gibi 'Ramazan Uğur' olacaktır.

10.05.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)(YENİDEN) Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve şoförü suikast gibi kazada öldü

NOT: İlk haberde kazada yaralanan polis memuru 'Ramazan Uğurlu'nun soyadı ekteki gibi 'Ramazan Uğur' olacaktır. Düzeltilmesi ricasıyla.

VALİLİKTEN KAZA AÇIKLAMASI

Denizli Valiliği, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kazanın saat 08.30'da Bozburun Mahallesi Salihağa Kavşağı'nda meydana geldiği belirtilen açıklamada, "Kazada Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve makam aracı sürücüsü Muzaffer Akşehirli, olay yerinde şehit oldu, koruma polis memuru Ramazan Uğur ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın, kavşağa yaklaşan kamyonun 'Dur' levhasına riayet etmeyerek, yola çıkması neticesi meydana geldiği anlaşılmıştır" denildi. Kazadan sonra kamyon şoförü Uğur Tufan'ın gözaltına alındığı ve soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Kıymetli bir devlet adamını ve değerli bir hukuk insanını elim bir kaza sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Milletimizin, Denizlimizin ve yargı camiasının başı sağolsun. Kazada şehit olan Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'ye Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm yargı mensuplarına başsağlığı, ağır yaralanan koruma polis memuru Ramazan Uğur'a ise acil şifalar dileriz."

KAMYON ŞOFÖRÜNÜN EHLİYETİ 2 YILLIĞINA ALINMIŞ

Öte yandan kamyon şoförü Uğur Tufan'ın sürücü belgesinin, bir ay önce alkollü araç kullanmaktan iki yıl süre ile geri alındığı belirtildi.

"DUR LEVHASINA UYMAMIŞ"

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Kazaya neden olan kamyon şoförünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunun belirlendiğini belirten Vali Altıparmak, "Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Kazaya karışan kamyonun şoförü maalesef 'dur' yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Bu kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019'a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

"İLK DEĞİRLENDİRMEYE GÖRE SUİKAST DEĞİL"

Kaza ve sonrasında kamyon şoförünün olay yerinden kaçmasının suikast şüphesi yaratığı yönündeki bir soruya ise Vali Altıparmak, "Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine giderken zaman zaman kullandığı bir yol. Rutin bir güzergah değil. Olaya baktığımızda bir takip söz konusu değil, bir kaza. İlk değerlendirmemiz bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız" dedi.

Cenazeyle ilgili bilgi de veren Vali Altıparmak, "Yarın saat 09.30'da adliye önünde yapılacak resmi bir tören olacak. Aile nereye karar verirse o doğrultuda defnedilecek" diye konuştu. Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin cenazelerinin kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ni ziyaretçi akını yaşattı. Başta Başsavcı Alper'in eşi, İş Mahkemesi Hakimi Hatıran Alper ile kızları İrem ve Aslı Alper de hastaneye geldi, gözyaşı döktü. Ailenin yakınları da hastaneye geldi. Ayrıca hastaneye çevre illerin de başsavcıları gelerek aileye başsağlığı diledi. Denizli Adliyesi'nden Başsavcı vekilleri ile diğer hakim ve savcılar ile  çalışanlarda hastaneye akın etti.

DENİZLİ/DHA

===========================================

Kanalizasyondaki fabrika atıkları Suriyeli 2 kardeşi zehirledi (EK)

2)KARDEŞLERDEN BİRİ TABURCU OLDU

Mersin'de, kanalizasyona karışan fabrika atık suyundan zehirlenen Suriyeli Ruhlat Mustu taburcu oldu. Banyoda olduğu sırada kanalizasyondan sızan gazla zehirlenerek bayılan ve ardından hastaneye kaldırılan  Midya Mustu ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

MERSİN/DHA

==========================================

3)BEL FITIĞI AMELİYATINDAN SONRA ÖLDÜ

ZONGULDAK'ta oturan işadamı 57 yaşındaki Taner Külah, iddiaya göre bel fıtığı ameliyatının ardından hastanede tedavisi sürerken hayatını kaybetti.

Telefon bayii Taner Külah, bel fıtığı ameliyatı için geçen 5 Mayıs'ta Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Aynı gün ameliyat olan işadamı Külah, iddiaya göre ertesi gün doktorlara gaz çıkartmakta zorlandığını söyledi. Doktorların telkini ile kendisini zorladığı iddia edilen Külah'ta bağırsak patlaması meydana geldi. Hemen ameliyata alınan Külah, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Taner Külah için Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası önünde tören yapıldı. Külah'ın eşi Özlem Külah ve kızı İpek Külah ile bazı yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Külah'ın cenazesi, daha sonra Acılık Hz. Ali Camii'nde getirildi. Cenazeye, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bazı siyasi parti temsilcileri, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Külah, öğle namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-TSO önündeki tören

-Yakınlarını taziyeleri kabul etmesi

-Cenaze namazı

Dosya Adı: zngcenaze

Süre: (3.00) Boyut: (96 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=================================================

4)CİNAYET ZANLISI AKRABASININ EVİNDE YAKALANDI

DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı Harun Yaman'ı tabanca ile vurarak öldüren 45 yaşındaki Hüseyin Aksu, Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde akrabasının evinde yakalandı. Polisin baskını kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Akçakoca'da geçen ay komşusunun nişanında alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı Harun Yaman'ı tabanca ile vurarak öldüren, Emre Yaman'ı ise yaralayan Hüseyin Aksu, Düzce ve Sakarya polisinin ortak yürüttüğü çalışma sonucu Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde akrabası V.A'nın evinde yakalandı. Operasyonda Hüseyin Aksu evin çatı katında yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon anı saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, polisin ellerinde silahlarla eve girmesi ve çatı katındaki katil zanlısını yakalayarak kelepçelemesi görüldü. Hüseyin Aksu ifadesinde Harun Yaman ve Emre Yaman'la alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştıklarını, borcunu ödemesine rağmen iki kişinin kendisinden para istediğini iddia etti. Hüseyin Aksu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Polis kamerası, baskın anı, zanlının gözaltına alınması ve detaylar

ADAPAZARI(Sakarya), –

===================================================

5)POLİS, FACEBOOK'TA İNTİHAR EDECEĞİNİ SÖYLEYEN KİŞİYİ ARIYOR

ZONGULDAK'ta sosyal medya hesabında deniz kenarındaki kayalıklarda intihar edeceğini söylediği video paylaşan 35 yaşındaki Ali S., polisin denizde ve kıyı bölgelerde yaptığı aramada bulunamadı. Kozlu İlçesi'nde çiğköfte dükkanı bulunan Ali S., Facebook'taki sayfasında, deniz kenarındaki kayalıklarda çektiği videoyu paylaştı. Ali S. videoda,  "Şu an ölümle yaşam arasında ufak bir çizgideyim. Ölümümden kimse sorumlu değildir. Daha fazla kimseyi üzmemek için bu hayattan çekip gidiyorum. Bensiz insanlar demek ki daha mutluymuş. Herkes hakkını helal etsin" dedi. Ali S.'ye ulaşamayan yakınları polise habler verdi. Polis, Ali S.'yi bulmak için denizde ve kıyı bölgelerde arama çalışması başlattı. Yeri tam olarak belli olmayan Ali S., Milli Egemenlik Caddesi ve Kozlu İlçesi sahil bandında yapılan aramada bulunamadı. Polis, Ali S.'yi arama çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Facebook'ta paylaştığı video

-Deniz polisinin araması

-Kayalıklardan detaylar

Süre: (1.30) Boyut: (48 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

====================================================

6)MEKTEBİM  OKULLARI  KURUCUSU  ÜMİT KALKO: EĞİTİMDEN ALDIĞIMIZI EĞİTİME YATIRIYORUZ

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Mektebim Okulları'nın yeni kurulacak kampusün tanıtım toplantısına katılan Mektebim Okulları Kurucusu yeni Ümit Kalko, eğitimden aldıklarını eğitime yatırdıklarını belirterek, "Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Türkiye'de özelikle de son dönemlerde yapılan bir takım yatırım teşvikleri ve öğrenci teşvikleri uygulamalarıyla aslında özel okullara ciddi nefes ve ses getirdi. Yüzde 3.5'larda olan özel okullaşma oranı artık bu sene itibariyle yüzde 8'lere kadar ulaştı" dedi.

Mektebim Okulları, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yeni okul projesinin tanıtımını özel bir otelde düzenlediği toplantı ile gerçekleştirdi. Toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Mektebim Okulları Kurucu Ümit Kalko ile davetliler  katıldı. Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, eğitimin önemini anlatarak, "Eğitim işinde artık devletimiz sağlık sektöründe olduğu gibi belli bir kısmını yüzde 15 hedef bandı var. Bakanlığımızın 2023 politikasında ama benim için şahsi fikrim yüzde 25'lere kadar çıkacaktır. Belli bir kısmını özel sektör üzerinden yapmak istemekte. Sağlık sektöründe nasıl SSK, Bağkur farklarını devlet olarak biz üstleneceğiz, özel hastaneleri açın denildi. Bir anda Türkiye'de bir çok yerde gerçekten de üst düzey kalitede ve hatta, hatta sağlık turizmini başlatacak kadar güzel hastaneler açıldı. Belirli bir noktaya geldikten sonra özel hastanelerin sayısı ve kalitesi arttı. Tatlı bir rekabet ortaya çıktı. Devlet hastaneleri özel hastaneler gibi yapılıyor" dedi.

Ümit Kalko, anlattıklarının şimdi milli eğitim sektöründe söz konusu olduğunu belirterek, "Artık özel okullaşma her geçen artıyor. Dershanelerin dönüşüm süreci hızlandı. Bu hızlandırılmanın sağlıklı olması için yatırım teşvikleriyle girişimciler desteklendi. Bu yatırımlardan sonra söz konusu yatırım taleplerinin alınabilinmesi için öğrenci başı teşvik uygulamasıyla veliler de teşviklendi. Dolayısıyla şu anda ciddi sayıda ülkemizde özel okul sayısı artmakta. Tabi özel okulların sayısı artınca aslında velilerimizin işleri her geçen gün zorlaşıyor. Eskiden bir, iki tane özel okul olurdu, seçmek kolaydı. Şimdi bakınca alternatif çoğalınca hangisini seçeceği konusunda evlerde eşler arasında, aileler arasında tartışmaların çıktığını da biliyorum. Tabi özel okul tercih edilirken nelere dikkat edilmesi başlı başına bir konu. Eve yakın olması önemli bir faktör .Kimine göre en iyi okul en yakın okuldur diyorlar. Genel anlamda doğru sayılabilir. Ana okul ve ilkokul çağlarındaki çocukları fiziksel ve bedensel yapılar çok narin oldukları için uzak mesafelerde git gel olması çocuğun enerjini alacaktır. İkincisi çocuğumuzun eğitim alacağı kampusu çok önemli. İyi bir eğitim ortamında verilebiliyor. Onun için kampusun ortamları ve olanakları çok önemli. Eğitim kurumları çocukları sadece sınavlara hazırladığı yerler değil. Çocukların yaşama hazırlandığı yerlerdir. Yaşama hazırlanabilmeleri için çocuklarımızın yeteneklerini keşfedebilecekleri, keşfettikleri yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlara ihtiyaçları var. Bu ortamlar için özel okulların kampusları çok önemli. Eğitmen kadrosu önemli. Öğretmenlerimizin eğitimi içi hizmetten geçirilmesi, geçirildikten sonra bunları tekrar edebilmesi, belirli bir standarda bağlayabilmesi, performans mekanizmasını devreye sokabilmesi, bunlara geleceğimiz için önemli başlı başına konulardır. Mektebim okullarının Yatırımlar 2012'den itibaren başladı. Biz bir Türkiye okulu olmak istedik. Biz buradan çocuğum mezun olur ve fişlenir mi kaygısı güdülmeyen bir okul olmak istedik. Bizler vatansever okul olmak istedik. Bizler çağdaş muasır medeniyetler hedef edinen okul olmak istedik. Bizler milli ve manevi değerlere önem veren eğitim kurumu olmak istedik. Biz eğitimden aldığımız eğitime yatırıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Çorlu Mektebim Okulu'nda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Ümit Kalko tarafından verildi. Öğretmenlere ise plaketleri Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü tarafından verildi. Etkinlikte okulun öğrencilerinden oluşan koro ise mini bir konser verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------------------

-Salondan detaylar

-Yeni okul maketi

-Müzik çalan grup

-Tanıtımdan detaylar

-Ümit Kalko'nun konuşması

-Ödül töreni

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement