Dha Yurt Bülteni -17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -17

TESK Başkanı Palandöken: Sebze meyve fiyatları yarı yarıya düşecekCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın "Talimat verdim pahalı satışı önleyeceğiz" açıklamasının ardından piyasaları değerlendiren Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Biz de elimizi...

17.04.2019 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TESK Başkanı Palandöken: Sebze meyve fiyatları yarı yarıya düşecek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın "Talimat verdim pahalı satışı önleyeceğiz" açıklamasının ardından piyasaları değerlendiren Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Biz de elimizi taşın altına koyacağız. Sebze meyve fiyatları önümüzdeki günlerde yarı yarıya düşecek" dedi.

Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşın pahalı fiyatlardan şikayetçi olduğu vurgusu yaparak, "Talimat verdim pahalı satışı önleyeceğiz" açıklaması, piyasalarda hareketliliğe neden oldu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan'ın fiyatların istikrara kavuşması için kararlı olduğunu gördüğünü belirten Palandöken, "Konfederasyonla işbirliği ile 2 milyon esnafımızla birlikte fahiş fiyatların önüne geçilmesi ve üretimin artırılması için çalışmalar başlayacak. Bunu artık hayata geçirmenin zamanı geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, spekülatif fiyat artışlarının, üreticinin ve tüketicinin zararına böyle bir ticaretin mümkün olmayacağını söyledi" dedi.

'FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞECEK'

Fiyat istikrarının sağlanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını da ifade eden Palandöken, "Biz de elimizi taşın altına koyacağız. Vatandaşın daha kaliteli, daha kısa zamanda evine en yakın noktada ihtiyacını almasının sağlanması için birlikte çalışacağız" dedi. Vatandaşın uygun fiyata ne zaman alışveriş yapacağı konusunda da bilgi paylaşan TESK Başkanı Palandöken, TBMM'nin açılacağı günü işaret etti. TBMM'nin ilk gündem maddesini fiyatlarda istikrarı sağlayacak formüllerin oluşturacağını belirten Palandöken, "Vatandaşlarımız hiç tedirgin olmasın. Bundan sonra zaten bir mevsimsel bir düzelme olacak. Fiyat istikrarı kendiliğinden zaten gelmiş olacak. Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da müjdeleriyle birlikte piyasaları regüle etti. Benim tahminim 15-20 gün sonra bu hareketlilik başlayacak. Dolayısıyla piyasalar rahatlayacak. Sebze meyve fiyatlarında yüzde 50 oranında bir düşüş olacak" diye konuştu.

Palandöken, her yıl turfanda döneminde fiyat artışı olduğunu, ancak bu yıl nedense çok dillendirildiği için dikkat çektiğini söyledi. Seraların yıkılması ve doğal afetlerin de fiyat artışına sebep olduğunu kaydeden Palandöken, "Tabi fırsatçılar da bu sırada görevdeydi. Her ne kadar hükümet bu konuda halka destek olsa da üretilecek ürünün yetişmemesi nedeniyle arz- talep dengesinde değişim oldu. Süratle önümüzdeki haftalarda fiyatlarda gerileme olacak" dedi.

Yerel seçimlerin bitmesiyle artık herkesin ekonomiye odaklanacağını belirten Palandöken, "Süreç böyle devam etmeyecek. Herkes emin olsun ve tedirgin olmasın. Fiyatlar ciddi oranda düşecek. Önümüz Ramazan. Özellikle belirtmek istiyorum, her Ramazan öncesi et başta üzere gıda fiyatlarının yükseleceği yönünde söylentiler çıkıyor. Böyle bir şey olmayacak. Piyasada et bol. Tedirginliğe gerek yok" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Röp: Bendevi Palandöken

Haber: Alparslan ÇINAR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, -

=============

İşten çıkartılan işçiler toplandı, belediye başkan yardımcısı söz verdi

İzmir'de Çiğli Belediyesi'ne bağlı şirkete seçim öncesi alınan 110 işçiden 10'unun işten çıkartılması üzerine bir araya gelen işçiler sorunlarının çözülmesini istedi. İşçileri dinleyen Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, kimseyi mağdur etmeden sorunu halledeceklerinin sözünü verdi.

Çiğli Belediyesi'ne bağlı Çiğli Gıda A.Ş.'ye seçimden önce mart ayında 110 işçi alındı. Yaklaşık 4 yıl önce kurulan şirketin işçi sayısı 92'den 202'e yükseldi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Çiğli Belediye Başkanlığı'na CHP'li Utku Gümrükçü'nün seçilmesinin ardından seçim öncesi işe alınan 10 işçi işten çıkartıldı. Diğer 100 işçinin işten çıkartılacağı söylentileri üzerine işçiler Demokrasi Parkı'nda bir araya geldi. Eylem hazırlığında olan işçileri Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, ziyaret etti. Park içindeki restoranda işçilerin çözüm önerilerini dinleyen Koçer, hatanın daha önceki yönetimde olduğunu belirterek, işe alınan işçilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Şirket hakkında işçilere bilgi veren Koçer, şöyle dedi:

"Çiğli Gıda A.Ş., seçime kadar 92 kişiyle çalışırken, Mart ayında 110 işçi daha işe alınmış. Dolayısıyla karşımızda bir sorun var. 'Bu sorunu nasıl çözeriz' diye düşündük. Sorunu çözmek için buraya geldik. Sizlerle birlikte çözeceğiz. Bu sorunu yaratanlar belli. Burada çalışan arkadaşların mağduriyetlerini gidermek için buraya geldik. Bugüne kadar kimseyi mağdur etmedik. Bundan sonra da mağdur etmeyeceğiz. Size bunun sözünü veriyorum"

Çiğli Gıda A.Ş'de çalışan işçilerden Veli Atalay, Koçer'in şirkete bağlı tesislerin zarar ettiğine yönelik sözlerine, "Madem zarar ediyor neden bu tesisler açılıyor? Neden işe alındık? Biz de çocuğumuza evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Bize verilen sözler var. Biz bedavaya da çalışırız ama sokaktaki hapçı esrarcı olmayacağız" diye konuştu. Koçer'in konuşması sırasında bazı kadın işçilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bazı işçiler maaş almadan birkaç ay çalışabileceklerini belirtirken, bazı işçiler ise bu öneriye karşı çıktı. İşçilerin çözüm önerilerini dinleyen Koçer'in sorunun en kısa zamanda çözüleceği ve kimsenin mağdur edilmeyeceği sözleri üzerine topantı sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İşçilerden görüntü

Konuşmalardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Mehmet CANDAN – Kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR,

=====================

Polis müdürü ve albayın tutuklandığı kaçak kazı için arazi sahibi konuştu(2)

GİZLİ GÖREVLE GELDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLER

Bolu'da, define için kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Metin Keskin ve Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanlığı'nda görevli Albay Kadri Yörür'ün de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Albay Yörür ve Emniyet Müdürü Keskin'in, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik'in makamına gelerek gizli görev için geldiklerini söylediği ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi:

"13 Nisan 2019 tarihinde, kendisini J.Muh. Albay olarak tanıtan K.Y. ile kendisini Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü olarak tanıtan M.K. ve beraberindeki H.K. ve H.S.Ç.'nin Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile görüşmek üzere geldikleri, M.K. ve K.Y.'nin Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile aynı gün görüştükleri, imza altına alınan tutanağa göre; görüşmede J. Muh. Albay K.Y.'nin gizli bir görev için geldiklerini, bu görevi Hacı isimli şahıstan öğrendiğini ve işin başında külliyeden birisinin olduğunu, Bolu'da bir operasyon yapılacağını, operasyon ile ilgili detayları emniyet müdürü M.K'nın anlatacağını beyan ettiği belirlenmiştir. Emniyet müdürü M.K. ise, Güneyfelakettin köyünde bir kazı yapılacağını, bu konuda tüm araştırmaların yapıldığını, kazı sonrasında çıkan malzemelerin Ankara'da külliyeye götürüleceğini ve gizli ödeneğe aktarılacağını belirterek, bölgede jandarma ve sivil kimsenin bulunmamasını istedikleri öğrenilmiştir."

SORUŞTURMADA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Açıklamada, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı tarafından konunun aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığı'na aktarılması üzerine kendisi ile görüşen şahısların gerçek kimlikleri ve bu şekilde bir görevlendirme olup olmadığı soruşturulduğu belirtilerek,

"Bolu İl Jandarma Alay Komutanı tarafından adı geçen şahısların bu şekilde bir resmi sıfat ve görevlendirilmelerinin teyidinin alınamadığı bilgisinin verilmesi üzerine 14 Nisan 2019 tarihinde Bolu ili Merkez Güneyfelakettin Köyü Kaya Altı mevkiinde bulunan A.Y. ve Ş.Y. isimli şahıslara ait tarlada iki adet iş makinesi ile kaçak kazı yapan şüpheliler H.S.Ç., B.Ü, H.A.K, M.K., F.E., H.K., Ş.Ü., H.K., M.K., S.Ö., D.F., K.E.A. kaçak kazı yaparken suç üstü yapılmıştır" denildi.

MÜDÜR VE ALBAY OTELDE YAKALANDI

Açıklamada olayda tutuklanan albay ile müdürün yakalanmasına da yer verilerek, şöyle denildi:

"Aynı gün, olayla ilgili daha önce Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile görüşme gerçekleştiren J. Muh. Albay K.Y. ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü M.K. yine Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile görüşme yapmak üzere bulundukları otelde yakalanmışlardır.ö

BOLU

======================

Şanlıurfa'da, 21 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli mağarada yakalandı

ŞANLIURFA'da, 4 ayrı suçtan aranan ve hakkında 21 yıl 3 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Salih K., polis tarafından saklandığı mağarada yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, aranan kişilere yönelik çalışma başlattı Çalışma kapsamında, 4 ayrı suçtan yakalama kararı ile 21 yıl 3 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Salih K.'nin kentte olduğunu belirlendi. Yapılan çalışmalarda Salih K.'nin arkadaşının mağarasında ineklere bekçilik yaparak gizlendiği belirlendi. Şıh Maksut Mahallesi'ndeki mağaraya operasyon düzenleyen polis, Salih K.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Salih K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------------

Adliyeden çıkartılan şüpheli

Polis aracına bindirilen şüpheli

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA - DHA)

========================

BOLU'DA AYAKLARI KESİLMİŞ KEDİ CESEDİ BULUNDU

BOLU'da, arka ayakları kesilmiş halde kedi cesedi bulundu. Sokak kedilerini besleyen Nalan Tombul, vahşete tepki göstererek, "Bunu yapanlar lütfen bulunsun, başka hayvanların başına gelmesinö dedi.

Tabaklar Mahallesi'nde sokak kedilerini besleyen Nalan Tombul, her sabah olduğu gibi bu sabah da kedileri beslemek için geldiği metruk binanın bahçesinde ölü bir kedi olduğunu fark etti. Kedinin arka ayaklarının kesildiğini gören Nalan Tombul vahşete isyan etti. Sokak kedilerini besleyen Nalan Tombul, "Bugün sabah geldiğimde kedinin ayaklarını kesip bahçeye attıklarını fark ettim. Lütfen kim yaptıysa çıksın. Başka kedilerin başına gelmesin. Başka hayvanların başına gelmesin. Kediye çok üzüldüm. Bunu yapanların peşini bırakmayacağım." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kedinin görüntüsü

-Nalan Tombul ile röportaj

-Detaylar

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===================================

Otopark görevlisinin park halindeki aracı çizdiği iddiası

Adapazarı şehir merkezinde bir otoparka otomobilini bırakan Selçuk Şahin geriye döndüğünde aracının üzerinde çizikler olduğunu fark etti. Otopark görevlileri suçlamayı kabul etmezken bir otopark görevlisinin otomobilin etrafında dolaştığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bulunan otoparka otomobilini bırakan Selçuk Şahin bir süre sonra aracının başına tekrar geldiğinde kaporta üzerindeki çizikleri fark etti. Şahin otomobilinin sağ kapısından şöför kapısına kadar kesici alete çizildiğini iddia etti. Çevredeki güvenlik kameralarında araştırma yapan Şahin, park halindeki aracının yanına gelen iki otopark görevlisinden birinin aracının yanına gelerek elini araca doğru tutarak etrafında dolaştığını gördü. Görüntüler üzerine Şahin otopark görevlisinden şikayetçi olurken otopark görevlisi suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Güvenlik kamera görüntüler

-Otoparkta park halindeki araçlar

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya)DHA)-

==========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement