Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-20

Erdoğan: Yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor (2)ERDOĞAN, KÜTAHYA'DA KONUŞTUCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'deki mitingin ardından helikopterle Kütahya'ya geçti.

21.03.2019 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan: Yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor (2)

ERDOĞAN, KÜTAHYA'DA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'deki mitingin ardından helikopterle Kütahya'ya geçti. Partisinin Fatih Rüştü Zorlu Caddesi'nde yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı mitinge merhum sanatçı Kayahan'ın 'Bizimkisi bir aşk hikayesi' şarkısı çalınırken, yine Erdoğan sonuna kadar eşlik etti. Şarkının ardından konuşan Erdoğan, CHP ve millet ittifakını eleştirerek Kütahyalılardan yerel seçimler için destek istedi. Erdoğan muhalefetin 31 Mart yerel seçimlerini basit gösterme çabasında olduğunu belirterek, "Bakmayın siz muhalefetin 31 Mart'ı önemsiz kılmasına. Bakmayın siz onların bu seçimleri basit, sıradan, önemsiz göstermesine. 31 Mart Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biridir. Bu seçimler sadece belediye değil, aynı zamanda beka seçimidir. Türkiye yine tarihi bir zaferle, yine kendisine yakışan bir demokrasi şöleniyle bu seçimleri Allah'ın izniyle atlatmak zorunda. Suriye'deki operasyonlarımızı sürdürmek için bu seçimden güçlü çıkmalıyız. Nasıl ki Cerablus'ta çıktık, nasıl Afrin'de çıktık aynen bundan da öyle çıkmamız lazım. Güneyimizde kurulan o terör koridorunun önünü tamamen kesmek için bu seçimden güçlü çıkmalıyız. Son günlerde biti tekrar kanlanan bölücü örgüte Kandil'i, Sincar'ı bulunduğu her yeri mezar etmek için bu seçimden güçlü çıkmalıyız.

SLOGANLAR ÜZERİNE 'SINIRDAYIZ' MESAJI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında kalabalık içerisinde 'bir gece ansızın gelebiliriz' sloganları atıldı. Erdoğan bunun üzerine "Ondan hiç şüpheniz olmasın. Her an hazırız, her an hazırız. Şu anda sınırdayız. Ne diyor bir tane çıkmış affedersiniz müptezel? 'Boğazın ötesine geçmeyin'. Alçağa bak alçağa. Bunlara hadlerini bildirmek için bu seçimden güçlü şekilde çıkmalıyız. Ezan ve bayrak düşmanlarına da ders vermek için bu seçimden güçlü şekilde çıkmalıyız. Milletimize kurulan tuzakları,  sahiplerinin başına geçirmek için sizlerden özellikle sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum. Sandığa gitmemek diye bir şey yok. Hepimiz sandığa gideceğizö ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN NEVRUZ MESAJI

21 Mart'ın Nevruz bayramı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün biliyorsunuz 21 Mart Nevruz Bayramı. Kütahya ile beraber tüm milletimizin, bugün nevruz coşkusunu yüreğinde hisseden coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin nevruz bayramını tebrik ediyorum. Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan nevruzun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Nevruz bolluğun, bereketin, baharın bayramıdır. İnşallah bolluk geliyor. Bereket geliyor. Nevruz dayanışmanın, muhabbetin, yeni başlangıçların da bayramıdır. Nevruz kardeşliğin, sevginin, kalplerde yeşeren umutların bayramıdır. Nevruz toprakla beraber gönüllere düşen cemrelerin bayramıdır. Nevruzun temsil ettiği bu değerlere uygun olarak kutlanması da çok önemlidir. Her kim 21 Mart'ı şiddetin, terörü övmenin vasıtası haline getiriyorsa o nevruza ihanet içindedir. Her kim bu güzel günü kavgayla, provokasyonla sokak terörüne kurban ediyorsa o nevruzun manasını anlamamış demektir. Her kim bu ortak bayramı milletimizi kutuplaştırmak, birbirine kırdırmanın aracı haline getiriyorsa o nevruzu istismar ediyor demektir. Maalesef ülkemizde çıkarlarını korumak için nevruz gibi, Cumhuriyet gibi ortak değerlerimizi hoyratça istismar edenler hep oldu. Bu çevreler sırf kendi ikballeri, kendi menfaatleri, bireysel rant düzenleri bozulmasın diye yıllarca bu kavramların üzerinde tepindi durdu. Bunu en çok bölücü terör örgütüyle CHP zihniyeti yaptı. Dirsek temasına girdiler. Nevruz dediler sokakları caddeleri ateşe verdiler. Nevruz dediler, bölücü örgütün paçavralarına sarıldılar. Nevruz dediler,  milletin inancına, mukaddesatına hakaret ettiler. Nevruz dediler, daha bıyıkları yeni terlemiş Mehmetçiklerimizi şehit ettiler. Cumhuriyet dediler, senelerce vatandaşı yasaklara mahkum bıraktılar. Laiklik dediler, Atatürk dediler, gazinin annesinin başındaki örtüyü kızlarımıza çok gördüler. Üniversite kapısında onları ağlattılar. Ağlatmadık dediler, yalan söylemeyin ahlaksızlar. Kendi milletvekiliniz oldu o rektör yardımcısı. O kızlarımızı nasıl ağlattığını adım gibi biliyorum. O ikna odalarında onları başlarından başörtülerini söküp almak suretiyle üniversiteyi birincilikle bitiren kızlarımızın başlarını keplerini, başörtülerini almak suretiyle onlara nasıl zulüm ettiklerini biz biliyoruz. Siz kendinizi kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Ama o devran şimdi bitti mi? Ak Parti ile kapandı mı? Şimdi istediği üniversiteye kızlarımız gidebiliyor mu? Başı açık, örtülü diye bir dert var mı? İşte budur, kardeş kardeşe hep beraber.ö

KILIÇDAROĞLU'NA RÜZGAR GÜLÜ BENZETMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda da ki terör saldırının ardından 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' ifadesine tepki göstererek, "CHP hem cumhuriyetçiyiz diyor, hem de cumhuriyete saldıran, ülkemizin birliğine kast edenlere, yoldaşlık ediyor. Hem milletin inancına saygılıyız diyorlar hem de 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Bu ifadeyle Müslümanları töhmet altında bırakıyor. Hem ezanla sorunumuz yok diyorlar, hem de İstiklal Caddesi'nde ezanı ıslıklayanlara kol kanat geriyorlar. CHP hem halkçıyız diyor hem de 15 Temmuz gecesi halka kurşun sıkan FETÖ'cü alçakların avukatlığını üstleniyor. İnanın rüzgar gülü olsa bu kadar sağa, sola dönmez. Emin ol bukalemun olsa bu kadar sık renk değiştirmez. En küçük bir hassasiyeti, omurgası, prensibi, olmayan bir siyasi parti bunu yapmaz. Gazi Mustafa Kemal'in peşinden giden bir parti Kandil'in, Pensilvanya'nın uzantılarını taşeronluk yapmaz. İçinde vatan sevgisinin kırıntısı olan bir parti gidip yurt dışında önüne gelene hatta, Avrupa ve Alman parlamentosunda bölücü örgütün paçavralarını eline alanlarla yan yana resim çektirmez. Millete en ufak bir saygısı olan bir parti işte Hatay Belediyesi bakanı ne diyor benim vatandaşıma 'Oy yoksa, yolda yok, hizmet de yok'. Kibir kulesi ya. Kardeşlerim mevcut yönetimi altında CHP'nin ne Cumhuriyetle, ne Gazi ile hiçbir bağı yoktur. CHP'de bugün Kandil'dekilerin hatırı, Gazi'nin hatırından çok daha fazla sayıdadır. Eş başkanların sözü, hem CHP'de hem de ittifak ortaklarında Bay Kemal ve hanımefendiden de daha fazladırö dedi.

'TEMELLİ, NEÜDÜĞÜ BELİRSİZ BİR KİŞİ'

Miting alanındaki dev ekrandan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin konuşmalarını izlettiren Erdoğan, "Kardeşlerim bu adam Kürt değil ha, bu Kürt kardeşlerimizin üzerinden oy istismar eden ne düğü belirsiz bir kişi. Bu adam Kürt değil, Kütahya'dan sesleniyorum, Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir yer yok. Ha sen Kürdistan'ı çok mu seviyorsun? Irak'ın kuzeyinde var defol git oraya, senle beraber gelmek isteyenler varsa onları da alı. Siz bizim ülkemizi bölemeyeceksiniz, Türkiye'yi bölemeyeceksiniz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunlarda bu rabiayı öğrenecekler. HDP'li başkanlar, bu karanlık ittifak için ittifakın başarısı için bay Kemal'den de hanımefendilerde daha fazla çalışıyor. Bay Kemal ve hanımefendin 1-2 salon toplantısıyla günü geçiştirmeye çalışırken, HDP'liler ş başkanlar ittifakın Ankara ve İstanbul adayları için sürekli propaganda yapıyor. Bunlar hem zillet, hem illet. Ankara ve İstanbul'da kazanırsa HDP kazandırdı diyecekler. Adamlardaki cesarete bak ya. Bu ne demek 'Ey CHP ben seni adam yerine koymuyorum' demek. Bu bu demek, Bay Kemal sen ne işe yararsın? Şimdi zaten içlerinde başladı, eş başkanlar postayı koyuyor. Bay Kemal ve hanımefendiye de haddini bildiriyor. Eş başkanını bu tehditleri karşısında ittifakın hiçbir adayında ses çıkmıyor, tepki yükselmiyor. Böyle bir ittifaktan, böyle ortaklıktan millete fayda gelir mi? Böyle omurgası bir ittifaka belediyeler teslim edilir mi? Ne diyor Bay Kemal 'YPG bize saldırmaz'. Böyle bir sığ zihniyet olur mu? Böyle bir adamın Türkiye'nin beka meselesini anlaması mümkün mü? İşte geçenlerde bu adam Siirt Eruh'a gidiyor. Zaten fazla kitle yok 100-150 kişi toplanmış, 'Beka sorunu var mı?' diyor, Eruhlularda ne diyor biliyor musunuz? Var. Şok oluyor, çünkü başka türlüsüne alışmışlar. Var, var temelsiz temelli, var. 31 Mart'ta bunun hesabını soracak size. Kandil'in kapı kullarına seslerini çıkaramayanlar bunların Kandil'deki ağbabalarıyla nasıl mücadele edebilir. İslam karşıtlarının ağzıyla konuşanlar İstanbul'u, Kudüs'ü, Gazze'yi, Filistin'i savunabilir mi?'ö diye konuştu.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısının ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının görüntülerini de aynı ekrandan izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir Müslüman İslam dünyasından kaynaklanan terör ifadesini nasıl kullanır ya? CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Hala bu adamın peşinden gidecek misiniz? Yani bu adam istikametini kaybetmiş, zillet için, illet içinde. İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Orada Cuma namazı esnasında benim namaz kılan kardeşlerime bu kurşunları sıkan adam İslam dünyasından aldığı ilhamla mı bunu yapıyorö

Görüntü Dökümü:

-Toplanan kalabalık

-Partililer

-Erdoğan'ın sahneye çıkması

-Erdoğan'ın şarkıya eşlik etmesi

-Erdoğan'ın konuşması

-Genel görüntüler

Haber-KameraEngin ÖZMEN-Hakan TÜRKTAN-Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN/KÜTAHYA,-

===============

Çavuşoğlu'dan Yunan mevkidaşına FETÖ tepkisi (3)

ÇAVUŞOĞLU: MADURO ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA AYAĞA KALKTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesindeki Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Amfi Tiyatro'da düzenlenen 'Gençlik Söyleşileri' programına katıldı. 'Diriliş Ertuğrul' adlı televizyon dizisi oyuncularından Engin Altan Düzyatan, Nurettin Sönmez ve Celal Al ile Yönetmen Metin Günay, senarist ve yapımcı Mehmet Bozdağ'ın da yer aldığı programa gelişinde Bakan Çavuşoğlu, Diriliş Ertuğrul dizisinin temsili kıyafetlerini giyenler ve atlar eşliğinde karşılandı.

Programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Diriliş Ertuğrul dizisinin bir bölümünün Alanya'da çekildiğini söyledi. Dizinin Alanya bölümünün iki hafta sonra yayınlanacağını aktaran Çavuşoğlu, "Dizinin bir bölümünün Alanya'da çekilmesi çok anlamlıdır. Ecdadımızın ilk fethettiği yerlerden birisidirö dedi.

'İSMİMİN KONULMASINA İTİRAZ ETTİM'

Alanya'da yapılan biri devlet, diğeri vakıf olmak üzere iki üniversite olduğundan bahseden Bakan Çavuşoğlu, "Tüm Alanyalılar sağ olsunlar, 'Sizin isminizi koyalım' dediler. Buna itiraz ettim. Biz siyasetçiyiz, hizmeti ismimiz verilsin diye yapmıyoruz. Prensip olarak buna karşıyım. İkincisi böyle bir üniversite kuruyorsak bu şehri fethedip bize hediye eden ecdadımızın ismini vermemiz lazım. O yüzden Alaaddin Keykubat isminin verilmesini teklif ettim. Alanyalılar memnun oldu. Üniversitemiz adına yaraşır şekilde büyüyor, gelişiyor. Yeni kampüsümüzle beraber Türkiye'de değil, dünyada önemli olması için çalışacağız. Dolaysıyla ALKÜ'de Diriliş Ertuğrul ekibini burada ağırlamak bizim için ayrı bir mutlulukö diye konuştu.

'İLK BAŞLADIĞINDA KİMSE PROJEYE İNANMADI'

Filmin senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, 85 ülkede gösterilen ve 1 milyar izleyiciye ulaşan dizinin bu kadar büyük ses getireceğini düşünmediğini kaydetti. Zor şartlarda işe koyulduklarını söyleyen Bozdağ, "Kıl çadırların yapılacağı bir çadır ustamız bile yoktu. İlk başladığında kimse projeye inanmadı. Ama tuttu. Bu anlamda dram filminin mantığının ezberini bozdu. Bugün Venezuela Lideri Maduro da dizimizi izliyorö dedi.

ÇAVUŞOĞLU MADURO ANISINI ANLATTI

Bakan Çavuşoğlu da bunun üzerine eylül ayında Venezuela'ya gittiğinde ikili görüşmelerden sonra Diriliş Ertuğrul setini son ziyaretindeki videoyu Maduro'ya gösterdiğini anlatarak, şöyle dedi:

"Çığlık çığlığa ayağa kalktı. Dizideki tek tek isimleri saydıktan sonra sakinleşti ve sonra 'Bu dizi gerçek İslamiyet'i öğretiyor ve belki bir gün bu dizi sayesinde Müslüman olacağım' dedi. Bunları duyunca gurur duyuyoruz ve mutlu oluyoruz."

'SIRTIMIZDA AĞIR YÜK VAR'

Yönetmen Metin Günay, sırtlarında ağır bir yük olduğunu kaydederek, "Atalarımızın hikayesinin altında kalırsak Türkiye'yi terk ederiz ama öteki tarafta nereye kaçacağız. Filmi o bilinçle yaptık. Bu proje doğru ekibin, doğru zamanda bir araya gelmesi, birbirine inanması ve samimiyetle sarılmasıyla başarılı oldu" dedi.

'BÜTÜN PARAMETRELER DOĞRU BİRLEŞTİ'

Engin Altan Düzyatan da kendisine teklifin ilk geldiğinde bunun gerçekleşmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Bu tarz filmlerin daha önce örneklerini gördüğünü kaydeden Düzyatan, "Böyle projeleri hayal ettiğiniz şekilde yapamazsanız komik duruma düşersiniz. Bu tarz projeler göründüğü gibi kolay değil. İyi oyuncu, yönetmen, yapımcı tek başına işe yaramıyor. Her şeyin tek bir vücut halinde harekete etmesi gerekiyor. Bütün parametreler doğru birleşti ve bana da role inanıp, elimden geleni yapmak kalmıştı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından programın soru- cevap kısmı basına kapalı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bakan Çavuşoğlu ve dizi ekibi karşılaşmasından görüntü

Genel görüntüler

Bakan Çavuşoğlu konuşması

Mehmet Bozdağ konuşması

Çavuşoğlu konuşması

Metin Günay konuşması

Engin Altan Düzyatan konuşması

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

======================

FETÖ'den yargılanan şüpheli çocuğa istismar suçlaması ile gözaltına alındı

ADIYAMAN'da polis, erkek çocuklara para karşılığında istismarda bulunduğu iddia edilen 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden N.Ö.'nün terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'mahrem imam' olarak tutuksuz yargılandığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri kent merkezindeki evde erkek çocuklara para karşılığında istismarda bulunulduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Belirlenen eve operasyon düzenleyen ekipler N.Ö. ve A.Ç.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan N.Ö.'nün 2016 yılında terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'mahrem imam' olarak tutuklandığı 2017 yılı Ağustos ayında ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen N.Ö. ve A.Ç. adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası

Feto sanığının Emniyetten çıkarılması

Feto sanığının araca bindirilmesi ve götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mahir ALAN-Kamera-ADIYAMAN-DHA)

===========================

Bitlis merkezli 4 kentte uyuşturucu operasyonu: 18 gözaltı

BİTLİS' merkezli 4 kentte  jandarma ekipleri tarafından, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kassamında, jandarma ekipleri uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aranan 21 şüphelinin yakalanması için harekete geçti. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından Bitlis merkezli Van, Bingöl, Muş ve ilçelerinde belirledikleri 19 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen baskınlarda 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, firari 3 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Operasyonda, şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 226 gram eroin, 148 gram esrar, 321 gram metamfetamin, 457 uyuşturucu hap, 10 uyuşturucu kullanmaya yarayan cam aparat, 5 bin 330 TL uyuşturucu madde ticaretinden kazanılan para, 1 laptop, 1 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 1 hassas terazi ve 10 gram kenevir tohumu ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

JANDARMA KAMERASI

-Jandarma dedektör köpeğinin evde arama yapması

-Jandarma ekiplerinin aramalarından detaylar

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement