Dha Yurt Bülteni-21 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-21

Dha Yurt Bülteni-21

Şehit ateşi Burdur'a düştüMARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı Hikmet Zengin'in acı haberi, memleketi Burdur'daki ailesine ulaştı.

08.06.2017 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit ateşi Burdur'a düştü

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı Hikmet Zengin'in acı haberi, memleketi Burdur'daki ailesine ulaştı.

Jandarma uzman onbaşı Hikmet Zengin'in şehit olduğu haberi, Burdur merkeze bağlı Güneyyayla Köyü'nde oturan ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan baba Ali Yaver, anne Ayşe ve ikiz kardeşi Emine Zengin gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Fenalık geçiren baba Ali Yaver Zengin'e hazır bekleyen sağlık ekiplerin müdahale etti. Yakınları ve köylüler, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti. Görevliler tarafından şehidin evinde Kuran okunurken, İl Müftüsü Hıdır Bayrak da dua etti.

Bekar olan şehit uzman onbaşı Hikmet Zengin'in sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından geçen yıl kasım ayında, "İlk görev yerim Mardin Kızıltepe Jandarma Özel Harekat. Allah utandırmasın" paylaşımında bulunduğu görüldü.

Haber: Mesut MADAN/ BURDUR,

===============================

Polis merkezine silahlı saldırı

BURSA'da polis merkezi bahçesinde iftar yapan polislerin yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi "Ben Mevlana türbesine gitmek istiyorumö diyerek yardım istedi. Polislerin "Buraya çok uzak gel beraber iftar yapalım" diye davet ettiği şüpheli kişi, belinden çıkardığı tabanca ile rastgele ateş açtıktan sonra geldiği kamyonette kaçtı. Olayda yaralanan olmazken, polis kaçan  şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı önlem aldı.

Olay Merkez Osmangazi ilçesi Gülbahçe Mahallesi'nde bulunan Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi'nde meydana geldi. Saat 21.00 sıralarında polis merkezi bahçesinde iftar yapan polislerin yanına gelen kimliği belirsiz  bir kişi, iddiaya göre "Ben Mevlana türbesine gitmek istiyorum, bana yardımcı olurmusunuzö diye sordu. Polisler, "Mevlana Türbesi Konya'da. Buraya çok uzak, oruçluysan gel beraber iftar yapalım" diyerek masalarına davet etti. Ancak bu sırada belinden tabancasını çıkaran şüpheli kişi rastgele ateş açmaya başladı. Yere yatarak gizlenen polisler ateş açtı.

Bu sırada üzerinde bomba bulunduğunu belirterek polisleri yanına yaklaştırmayan şüpheli bahçeden çıkarak polis merkezinin önüne park ettiği ve üzerinde Türk Bayrağı olduğu görülen kamyonetle bölgeden uzaklaştı. Açılan ateş sonucu polis merkezi ve çevrede bulunan işyerlerinin camlarına kurşunlar isabet etti.

Olayın ardından polis müdürleri polis merkezine gelerek olay hakkında bilgi aldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi kaçan zanlıyı bulabilmek için araştırma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Polis merkezi önünden görüntü

-Kamyonetin görüntüsü

-Polislerin görüntüsü

-Olay yerinde inceleme yapan ekipler

-Detaylar

SÜRE: 1 dakika 43 saniye BOYUT: 91 MB

Haber: Hüseyin TÜCCAR-Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA/

============================================

Birecik'te 'dur' ihtarına uymadı, otomobili bırakıp kaçtı

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücü, yakalanacağını anlayınca otomobilini terk edip kayıplara karıştı.

Karşıyaka Mahallesi'nde uygulama noktası oluşturan polis, plakası açıklanmayan bir otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Polisin ikazına uymayarak, kaçan otomobilin sürücüsünün peşine zırhlı araçlarla peşine düştü. Polisten kaçamayacağını anlayan sürücü, otomobilini bırakarak yaya olarak kaçtı. Otomobilde suç unsuruna rastlamayan polisx kaçan sürücüyü yakalamak için arama çalışmalarına başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Yol kenarında terk edilmiş otomobil

Zırhlı araçla olay yerinde bulunan özel hareket polisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: SANLIURFA-DHA-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Arsuz Kaymakamı Sarı, kazada yaralandı

HATAY'ın Arsuz İlçesi Kaymakamı Musa Sarı ve koruma polisi, İskenderun'daki iftar programına giderken, meydana gelen trafik kazasında yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Arsuz-İskenderun Karayolu'nda meydana geldi. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun'daki iftar programına gitmek için, koruma polisinin yönetimindeki makam aracıyla yola çıktı. Koruma polisi, aniden önüne çıkan traktöre çarpmamak için direksiyon kırınca, araç kontrolden çıkıp devrildi.

Kazada, Kaymakam Sarı ile henüz ismi öğrenilemeyen koruma polisi yaralandı. Kaymakam Sarı ve koruma polisi, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

VALİ ATA ZİYARET ETTİ

Hatay Valisi Erdal Ata, Payas Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Arsus Belediye Başkanı Nazım Culha, özel bir hastanede tedavisi devam eden Arsus Kaymakamı Musa Sarı ile koruma polisi Hüseyin Zafer Burhan'ı ziyaret etti. Vali Ata, Kaymakam Sarı'ya geçmiş olsun dileklerini iletip, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Hatay Valisi Erdal Ata'nın beraberindeki protokol üyeleri ile hastaneye gelişi

Hatay Valisi Erdal Ata'nın beraberindeki protokol üyelerinin Kaymakam Musa Sarı'nın odasına girişi

Hatay Valisi Erdal Ata'nın beraberindeki protokol üyelerinin hastaneden çıkışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=============================================

Zonguldak'ta iki kişi sokak ortasında kavga etti

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde arsa yüzünden mahkemelik olan iki kişi sokak ortasında kavga etti.

Olay, saat 20.00 sıralarında Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı üzerinde meydana geldi. Aralarında  arsa nedeniyle mahkemelik olan B.T. ve M.Ç. sokakta karşılaşınca tartışmaya başladı. M.Ç.'nin oğlu ve eşininde gelmesiyle tartışma kavgaya dönüştü. Sopaların da kullanıldığı kavgada iki tarafı çevredekiler güçlükle ayırdı. Kısa süre sonra polisin gelmesiyle taraflar sakinleştirildi. Başından yaralanan M.Ç. polise iftara giderken B.T.'nin otomobille önünü kesip kendisini araçtan indirerek darp ettiklerini iddia etti. M.Ç., tedavisi için ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözaltına alınan B.T. polis merkezine götürülürken, taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kavgaanı cep telefonu görüntüsü

-Yaşanan arbede

-M.Ç.'nin ambulansa tedavisi

-Toplanan kalabalık

Süre: (3.16) - Boyut: (100 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===============================================

Gölbaşı'nda, 'Çevre Haftası' kutlandı

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Gölbaşı Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Dünya Çevre Haftası etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Yavuz Selim Mahallesi Botanik Park içindeki Amfi tiyatroda düzenlenen Dünya Çevre Haftası etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Düzenlenen Programa Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Belören Belediye Başkanı Mahmut Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Çevre ve Şehircilik İl Südürlüğü temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik nedeniyle çevre yürüyüşü yapıldı, atık materyallerden giysi defilesi sergilendi, anasınıfı öğrencileri, geri dönüşümlü malzemelerden yapılan elbiselerle sahneye çıktı.

Minik öğrencilerin sahneye çıktığı defilede, tamamı geri dönüşümlü ürünlerden yapılan 18 kostüm tanıtıldı. Öğrenciler poşet, gazete, kağıt, mavi kapak, yapraklar, düğmeler, koliler, plastik tabak, eski CD, torba ve tül perde gibi atık malzemelerden yaptıkları birbirinden ilginç 18 giysiyi bir defile ile sergiledi. Ayrıca bazı anasınıf öğrencileri de ağaç, yaprak ve çiçek kostümleri ile sahne aldı. Amfi tiyatroda bulunanların büyük alkış alan öğrenciler, amaçlarının çevreye karşı duyarlılıklarını göstermek olduğunu belirtti.

Program çıkışında Gölbaşı Belediyesi tarafından 500 menekşe çiçeği öğrencilere dağıtıldı.

Haber: Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI(Adıyaman),

===========================================

Manavgat'taki bir otelde Suriyeli 62 kaçak yakalandı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde jandarmanın bir apart otele düzenlediği operasyonda Suriyeli 62 kaçak yakalandı. Kaçaklara organizatörlük ve barınma imkanı sağlayan 2'si Suriyeli, 3 kişi de gözaltına alındı.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ile Antalya Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine bugün saat 08.30 sıralarında O.E.'nin işlettiği apart otele operasyon düzenledi. Baskında, yasa dışı yollarla Kıbrıs Rum Kesimi'ne geçmeye çalıştığı tespit edilen 11'i çocuk, 9'u kadın, Suriyeli 62 kaçak yakalandı. Kaçaklara organizatörlük ettiği belirlenen Suriye uyruklu A.M.A. ve A.K. ile barınma imkanı sağlayan otel işletmecisi O.E. de gözaltına alındı.

Suriyeli kaçaklar, jandarmadaki işlemlerinin ardından ikamet aldıkları Mersin'e gönderildi. Jandarma trafik ekipleri de organizatörlerin kaçakları taşıdığı tespit edilen 31 MA 093 ve 38 MB 017 plakalı araçları 2 ay trafikten men ederek, toplam 8972 lira para cezası uyguladı.

Gözaltındaki 3 şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haber: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

=======================================

Manavgat'ta kaza: 1 ölü

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Tır'a arkadan çarpan otomobilde 19 yaşındaki Halil İbrahim Arslan yaşamını yitirirken, arkadaşı da yaralandı.

Kaza, D400 karayolunun Manavgat'a bağlı Gündoğdu Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Halil İbrahim Arslan'ın kullandığı 07 HDV 17 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden Süleyman A.'nın kullandığı 07 MPL 56 plakalı Tır'ın dorsesine arkadan çarptı.

Kazada otomobilde sıkışan sürücü Halil İbrahim Arslan ve Sevcan Güler yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Halil İbrahim Arslan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Otomobilden çıkarılan Sevcan Güler ise ambulansla hastaneye götürüldü.

Tır sürücüsü ifadesi için jandarma karakoluna götürüldü.

Haber: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-21 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü
    11:55 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti, yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Kırgöz, 'Az laf, çok iş üreterek Dikili'mize hizmet ettik, yeni dönemde de hizmetlerimiz devam edecek' dedi.

  • Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    11:54 Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, torpido bölümüne zulalanmış halde 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement