DHA YURT BÜLTENİ-5 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-5

Düzce'de selde kaybolan 4 kişi aranıyor1)BİR KADIN İLE ÇOCUK CESEDİ BULUNDUDüzce'nin Akçakoca ilçesinde Uğurlu köyü köprü altında bir kadın ile çocuk cesedi bulundu.

23.07.2019 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de selde kaybolan 4 kişi aranıyor
1)BİR KADIN İLE ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Uğurlu köyü köprü altında bir kadın ile çocuk cesedi bulundu. Arama kurtarma ekiplerinin çalışması devam ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

DÜZCE-DHA

===============================================

2)DİYARBAKIR'DA PKK'LI 2 TERÖRİST YAKALANDI

DİYARBAKIR'da güvenlik güçlerinin kent merkezinde düzenlediği operasyonda PKK'lı 2 terörist yakalandı. Örgüt adına silah alıp, dağıtan ve örgüte eleman kazandırdığı tespit edilen 2 terörist, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Lice İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmada, PKK'lı iki teröristin örgütü adına silah satın aldıkları, bu silahları şehir merkezlerinde faaliyet yürüten terör örgütü üyelerine dağıttıkları ve örgüte eleman temin ettikleri tespit edildi. Haklarında arama ve yakalama kayıtları bulunmayan teröristlerin yakalanması için kent merkezinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Doktor' kod adını kullanan C.T ile 'Ferit' kod adını kullandığı belirlenen F.A. adlı teröristler yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 terörist, çıkarıldıkları mahkemece 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Görüntü Dökümü
------------
Teröristlerin jandarmaya getirilişi
Hastaneye götürülüşleri
Diyarbakır Adliyesi'nden görüntü
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: DİYARBAKIR,
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 5 MB

================================================

3)EL FRENİNİ ÇEKMEYİ UNUTTUĞU ARAÇ KAZAYA NEDEN OLDU

KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde, sürücüsünün el frenini çekmeyi unuttuğu panelvan araç hareket ederek yine bir panelvan araçla çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi tedavi altına alındı. Kaza sabah saatlerinde D-130 Karayolu Değirmendere Yalı Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Cengiz Çağman idaresindeki 41 BM 838 plakalı sigara firmasına ait panelvan aracı bir marketin önünde park ederek, sigara siparişlerini alırken, el frenini çekmeyi unuttuğu araç bir anda hareket etti. Servis aracı yola inerek Uğur Coşkun idaresindeki 67 AJ 813 plakalı panelvan araçla çarpıştı. Kazayı görenler 112 Acile haber verdi. Olay yerine itfaiye ve 112 Acil ekipleri geldi. 112 Acil ekibi yaralanan Uğur Coşkun'a ilk müdahalede bulunurken, itfaiye ekibi ise hasar gören araçta sıkışan Ali Coşkun'u kurtarmak için çalışma başlattı Acı içerisinde kıvranan Ali Coşkun itfaiyenin çalışması sonucu araçtan çıkarıldı. Ali Coşkun ve Uğur Coşkun Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis, Cengiz Çağman'ı ifadesini almak üzere karakola götürürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
----------------------------
Olay yerinden görüntüler
Araçlardan görüntü
İtfaiyenin araçta sıkışan kişiyi kurtarma çalışmaları
Yaralı sürücüden görüntü
Sıkışan sürücünün araçtan çıkarılması ve ambulansa taşınması

(Haber-Kamera: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),

================================================

4)SURİYE'DE, 2 AYLIK KUNDAKTAKİ BEBEK, REJİMİN BOMBARDIMANINDA ENKAZ ALTINDAN SAĞ ÇIKARILDI

SURİYE'de rejim uçaklarının İdlib kentine bağlı Maarat El Numan ilçesinde, sivillere yönelik havadan gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 2 aylık kundaktaki bir bebek mucize eseri enkaz altından sağ çıkartıldı.
Suriye rejim uçakları tarafından Maarat El Numan ilçesi dün havadan bombalandı. Saldırı sonrası bölgeye ulaşan sağlık ekipleri ve sivil toplum kuruluşları enkaz altında yaralıları kurtarmaya başladı. Bu sırada enkaz altında ağlayan bir bebek sesi duyan ekipler hemen harekete geçti. 2 aylık olduğu tahmin edilen kundaktaki bir bebek sağ çıkarıldı. Babasının kucağına aldığı bebeğin yaşıyor olmasıyla çevrede bulunanlar sevinç çığlıkları attıl. İsmi öğrenilemeyen 2 aylık bebeğin enkaz altından sağ çıkması bir mucize olarak değerlendirilirken, çevredekiler hastaneye götürdü.

40 KİŞİ ÖLDÜ, 100'E YAKIN YARALI VAR

İdlib'in Maarrat El Numan ilçesinde rejime ait uçakların gerçekleştirdiği bombalı saldırıda en az 40 kişi öldü. Yerel kaynaklar 100'e yakın sivilinde yaralandığını belirtti. Bu arada yaralıların tedavisine ise çevredeki hastanelerde devam ediyor. Saldırıda yüzlerce yerleşim alanı da harabeye döndü.

Görüntü Dökümü
---------------------------
Bebeğin enkaza sıkışmış görüntüsü
Bebeğin kurtarılması
SÜRE: 30"
Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU-Kamera: REYHANLI(Hatay),

================================================

5)SAMSUN'UN DAR SOKAKLARI İLGİ GÖRÜYOR

SAMSUN'un Yakakent ilçesinde bulunan dar sokaklar, görenlerin dikkatini çekiyor. Genişlikleri 1 ile 1,5 metre arsında değişen sokaklarda iki kişi yan yana yürürken zorluk yaşıyor. Dar sokaklar ilçe sakinlerine, normal gelirken, dışarıdan gelen vatandaşlar ise bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kentte tatilcilerin yoğunlukla tercih ettiği bölgelerinden biri olan Yakakent ilçesinde bulunan genişliği 1 ile 1,5 metre arasında değişen dar sokaklar, görenlerin dikkatini çekiyor. Dar sokaklarda iki kişi yan yana yürürken zorluk yaşarken, ilçe sakinlerine normal gelen duruma, dışardan gelen vatandaşlar ise şaşırıyor. Özellikle merak edip bölgete gelen bazı vatandaşlar da, dar binaların arasından uzanan sokaklarda çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyor.

'DAR SOKAKLARA ALIŞTIK'

Sokak sakinlerinden Şükrü Okka, doğup büyüdüğü yörede yer alan dar sokaklara alıştıklarını söyledi. Okka, "Çocukluğumdan itibaren buradaki sokaklar bu şekilde dar. 1970'li yıllarda tapu işlemleri yapılırken bu sokaklar 1,5 metrelik sokaklar olarak kayıt edilmiş. Ondan sonra buralar halka açık sokak olarak kullanılmaktadır. Özellikle akşam saatlerinde çok yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.  Bizim de bundan herhangi bir şikayetimiz yok. Dar sokaklara alıştık. Çok dar ve ilginç sokaklar. Yıllarca burada yaşadığımız için bize normal geliyor ama dışarıdan gelenlerin çok fazla dikkatini çekiyorö dedi.

'YAN YANA YÜRÜRKEN GÜÇLÜK YAŞIYORUZ'

Yaklaşık 10 senedir ilçede yaşadığını anlatan Hüseyin Doğukan Sezer de, dar sokakların kendilerine doğal geldiğini ifade etti. Sezer, "Sahile açılan bu sokaklar çok ilgi çekici oluyor. 2-3 kişi olduğumuz zaman yan yana yürürken güçlük yaşıyoruz. Buraya dışarıdan gelenler için çok garip geliyor ama biz yıllardır burada olduğumuz için bize çok doğal geliyor. Bu dar sokaklar hep iki apartman arasında kaldığı için bu kadar darlar. Genel olarak sahile çıkan yolların tamamı bu şekilde dar sokaklardan oluşuyorö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------
-Dar sokaklardan detaylar
-Sokaklarda yürüyen insanlardan detaylar
-İlçeden drone görüntüsü
-Muhabir anonsu
-Röportajlar
-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin KALAY/YAKAKENT(SAMSUN),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement