Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)HEMZEMİN GEÇİTTE KALDIADAPAZARI'nda, hemzemin geçitten geçmeye çalışan otomobil bariyerlerin kapanmasıyla rayların üzerinde kaldı.

29.01.2017 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HEMZEMİN GEÇİTTE KALDI

ADAPAZARI'nda, hemzemin geçitten geçmeye çalışan otomobil bariyerlerin kapanmasıyla rayların üzerinde kaldı. Sürücü geri manevra yaparak aracını bariyerlere yanaştırırken, tren hemen önünden geçti.

Olay, Mithatpaşa Mahallesi 922. Sokak üzerinde meydana geldi. Vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülenen olayda, otomobil hemzemin geçitten geçmeye çalışırken bariyerler kapandı. Sürücü, Adapazarı ile Arifiye ilçeleri arasında yolcu taşıyan tren üstüne doğru gelirken büyük bir soğukkanlılıkla geri manevra yaparak aracını bariyerlere doğru yanaştırdı. Sürücü aracını rayların üstünden çekerken, tren hemen önünden geçti. Trenin geçmesiyle birlikte bariyerler açılırken, otomobil de yoluna devam etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

Amatör kamera

Raylardan görüntü

ADAPAZARI(Sakarya),

=================================================

2)101 DAĞCI EKSİ 40 DERECEDE SÜPHAN DAĞI'NA TIRMANACAK

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden gelen 18'i bayan 101 dağcı, Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nden Süphan Dağı'na tırmanış yapacak. Tırmanışa bir haftalık yeni evli çiftte katılacak.

11-12 Şubat 2017 tarihlerinde Erzincan'da bulunan 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı'nda yapılacak olan Dünya dağ kayağı şampiyonasına katılacak olan Türkiye dağ kayağı milli sporcuları, eğitim amacıyla Adilcevaz sınırları içerisinde bulunan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirecek. Tırmanışa katılacak olan dağcı grubu, tırmanış yapmak üzere Süphan Doğa Sporları Derneği (SUPHANDOSD) Kulübü önünden Süphan Dağı'nın 2 bin 700 metresinde bulunan At Yaylası bölgesine hareket etti.

Tırmanış öncesi açıklamalarda bulunan SUPHANDOSD kulübü başkanı Adem Gül, Süphan Dağı'na önemli bir tırmanış yapacaklarını belirterek, " Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2017 faaliyet programında yer alan Süphan Dağı kış tırmanışı faaliyetimiz başladı. Bugünkü programımız buradan Aydınlar Beldesi Kışkıllı köyüne hareket edip oradan da Süphan Dağı'nın 2 bin 700 metresinde bulunan At Yaylası'da kamp kuracağız. Bu gece zirve yapmayı planlıyoruz. Şartla çok ağır, katılımcı sayısı geçmiş dönemlere göre çok fazla ama bu zorluklara rağmen inşallah zirve yapacağız. Burada bulunan sporcuların hepsi eğitimli ve kış tırmanışlarına katılmış sporculardır. Umarım her şey yolunda giderse 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'nın zirvesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bizlerden bu konuda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen belediye başkanımıza, valimize, mülki amirlerimize ve katkısı olan herkese ayrı ayrı federasyonum ve sporcular adına teşekkür ediyorum" dedi.

YENİ EVLİ ÇİFT SÜPHAN DAĞI'NA TIRMANACAK

Antalya'da bir hafta önce düğün yaparak evlenen Deniz ve Selda Yulcu çifti, balayını kutlamak için Süphan Dağı'na zirve yapacak. Çiftlerden Deniz Yulcu, çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Bir hafta önce evlendik ve balayını Süphan Dağı'nda kutlayacağız. Umarım sağlıklı ve güzel bir tırmanış olur. Seviyorum bu güzel hatunu" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ (Bitlis), -

=====================================================

3)BİR KAMYON DOLUSU SAHTE RAKI ELE GEÇİRİLDİ

İZMİR'den kamyonla Denizli'ye yüklü miktarda sahte rakı götürüleceği yönünde ihbar alınca harekete geçen polisin düzenlediği operasyonda, 1 kamyon dolusu sahte rakı ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 kişi gözaltına alındı. İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, İzmir'den bir kamyonla Denizli'ye yüklü miktarda sahte rakı götürüleceği yönünde bilgi alınca çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından sahte rakıyı götürecek kamyonu belirleyen polis, İzmir- Aydın Otoyolu Işıkkent gişelerinde önlem aldı. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyon kapsamında durdurulan kamyonda yapılan aramalarda, toplam 3 bin 826 şişe sahte rakı ele geçirildi. Toplamda 7 bin 616 litre olan sahte rakının piyasa değerinin yaklaşık 533 bin 120 TL, engel olunan kamu zararının ise 439 bin 824 TL olduğu bildirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınıp işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen V.E. (34) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(Görüntü Dökümü

------------------------

-Ele geçirilen rakıdan görüntü

-Polisin arama yaparken görüntüsü

(Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR, DHA)

======================================================

4)ENGELLİ KIZINA BAKABİLMEK İÇİN İŞ İSTİYOR

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde oturan Nuray ve Yakup Minaz çifti, beyin felci (serebral palsi) hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan çocukları 15 yaşındaki Gülce'ye bebek gibi bakıyor. Tüm ihtiyaçları annesi tarafından karşılanan Gülce, konuşamıyor, yürüyemiyor ve çiğneyemediği için sıvı mamayla besleniyor. İşsiz olan baba Yakup Minaz, kızının mama, bez ve medikal malzeme ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini belirterek, iş istiyor.

40 yaşındaki 2 çocuk babası baba Yakup Minaz, kızının doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için özürlü olarak doğduğunu anlattı. 6 ay kuvözde kaldıktan sonra gözlerini açtığını ve hastalığının tespit edilmesi için doktora götürdüklerini belirten Yakup Minaz, Serebral Palsi teşhisi konduğunu söyledi. Kızı Gülce'nin, konuşamadığını, yürüyemediğini ve çiğneyemediği için sadece burnundan mamayla beslendiğini ifade eden Yakup Minaz şunları söyledi:

"Sürekli bizim bakımımıza muhtaç bir şekilde yatalak olarak hayatını devam ettiriyor. Burnundan mama ile besliyoruz. Epilepsi ve havaleleri olduğu için günlük 14 tane ilaç kullanıyor. Cihaza bağlı ve sürekli oksijen veriyoruz. Ayrıca akciğer enfeksiyonu da var."

'DESTEK İSTİYORUZ'

İşsiz olduğunu ve maddi durumları iyi olmadığı için kızının tıbbi masraflarına yetişemediklerini belirten Yakup Minaz, "Ben işsizim ve çalışmıyorum. Kızıma evde bakım ücreti olarak aylık sadece 930 lira para alıyoruz. Bunun dışında hiçbir gelirimiz yok. Kira olan evimize aylık 500 lira ödüyoruz. Zaten kızımın aylık mama, bez ve medikal malzeme ihtiyaçları 750 lirayı buluyor. Bizim durumumuzu duyan ve görenlerin yardımlarıyla ayakta duruyoruz. Tek istediğim bir iş ve kızımın daha uzun yaşaması için yaşam şartlarını yükseltmek. Bize destek verirlerse biz de kızıma daha iyi bakarız. Ama iş bulamadığım için şartlarımız çok ağır." dedi.

'KIZIMIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM'

Eşinin işsiz olduğunu ve büyük zorluklar çektiklerini kaydeden ev hanımı anne 32 yaşındaki Nuray Minaz, da "Yetkililerden eşime iş bulması konusunda yardım bekliyoruz. Gülce'nin de daha iyi şartlarda uzun yıllar yaşamasını istiyoruz. Hiçbir anne evladının ölmesini istemez. Doktorlar en son 18 yaşına kadar yaşayabilir diyorlar. Ama ben evladımın yaşam standartlarını yükselterek daha fazla yaşatmak istiyorum." dedi.

'ABLAMI ÇOK SEVİYORUM'

Gülce'nin 5'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki kardeşi Ebrar Minaz da sürekli ablasıyla vakit geçirdiğini söyledi. Ablasına sürekli kitap okuduğunu oyun oynayıp televizyon seyrettiklerini anlatan Ebrar Minaz, "Ablama yardım etmelerini daha çok yaşamasını istiyorum. "diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gülce'den detay

Ailesinin Gülce'yi beslemesi, bakması

Ailesi röp.

(Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA))

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement