Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)BAŞKALE'DE PKK'DAN ASKERİ ARACA SALDIRI; 1 ASKER YARALI VAN'ın Başkale İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristler, askeri araca el yapımı patlayıcı ve roketatarlla saldırdı.

03.07.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAŞKALE'DE PKK'DAN ASKERİ ARACA SALDIRI; 1 ASKER YARALI

VAN'ın Başkale İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristler, askeri araca el yapımı patlayıcı ve roketatarlla saldırdı. Saldırıda 1 asker yaralandı.Saldırı, saat 10.00 sıralarında Van-Başkale karayolunun 60'ncı kilometresindeki Güzeldere Mevkiinde meydana gledi. Askeri aracın geçişi sırasında daha önce teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirildi. Ardından araca yönelik roketle saldırı düzenlendi. 1 askerin yaralandığı saldırının ardından askerler anında karşılık verdi. Çıkan çatışmanın ardından PKK'lı teröristler bölgeden dağlık alana kaçarken, yaralı asker Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

DHA-Güvenlik - Türkiye-Van/ Başkale - Engin ERTÜRK

=========================================================

PKK YOL İŞÇİLERİNE SALDIRDI: 2 İŞÇİ ÖLDÜ, 5 İŞÇİ YARALI (2)

2)ŞIRNAK VALİLİĞİ: TERÖRİSTLERİN KAÇIŞ İSTİKAMETİ ATEŞ ALTINA ALINDI

Şırnak Valiliği, Uludere İlçesi, Gülyazi Köyü Keltepe Üs bölgesinin yol yapımında çalışan işçilere PKK terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Uludere ilçesinde yol yapım çalışmasında görevli işçileri taşıyan araca bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda 2 işçimiz hayatını kaybetmiş, 5 işçimiz yaralanmıştır. Olay sonrası muhtemel terörist hedefleri ve kaçış istikametleri topçu ve havan atışları ile ateş altına alınmıştır" denildi

DHA-Güvenlik - Türkiye-Şırnak/ Merkez - Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,DHA

===============================================

3)ÇAMLIHEMŞİN'DE DEREYE DÜŞEN İŞADAMI BOĞULDU, ARKADAŞI KURTULDU

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Çat deresinde balık avladıkları sırada dereye düşen 50 yaşındaki işadamı Hanefi Kalyoncu kayboldu, arkadaşı 50 yaşındaki Murat Büyük ise kendi imkanları ile dereden çıkmayı başardı. Seferber olan kurtarma ekipleri ve vatandaşlar Hanefi Kolyoncu'nun cesedini dere yatağında buldu. İşadamının cesedi, sarp kayalıkların bulunduğu dere yatağından 6 saat süren bir operasyonla yola çıkarılabildi, kurtarma operasyonu sırasında düşen kayaların isabet ettiği biri kurtarma görevlisi 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, dün öğlen saatlerinde balık avlamak için Zil Kale mevkiindeki Çat deresine giden Hanefi Kalyoncu ile Murat Büyük, dengelerini kaybederek suya düştü. Murat Büyük, kendi imkanları ile dereden çıkmayı başardı, ancak arkadaşı Hanefi Kalyoncu akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın Jandarma'ya haber verilmesi sonrasında AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri ile Tunca Beldesi'nde 19 Haziran'da dereye düşerek kaybolan 11 yaşındaki Nehir Zenginal'i arayan Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Arama Kurtarma (JAK) timleri de bölgeye sevk edildi. İşadamının derede kaybolduğunu duyan yüzlerce kişi de bölgeye gelerek derede arama çalışmalarına destek verdi.

'BULUNDU' HABERİ GELDİ, HERKES KOŞTU

Sarp kayalık ve uçurumların bulunduğu bölgede ekipler halat yardımıyla dere yatağının bulunduğu vadiye inerek arama çalışmalarını sürdürdü. Bölgedeki rafting kulüplerinin sporcuları da botlarla yardıma geldi, suya girerek aramalara katıldı. Bir grup vatandaş derenin ortasındaki bir kayanın altında kayıp işadamı Hanefi Kalyoncu'nun cesedine ulaştı. Zil Kale mevkiinde toplanan ve vadide yapılan arama çalışmalarını izleyen vatandaşlara cesedin bulunduğu haberi gelince kalabalık koşarak bölgeyi yüksekten gören alanda toplandı.

VATANDAŞLAR TEK SIRA DİZİLDİ, HALATA BAĞLI SEDYEYİ ÇEKTİ

Haber verilen AFAD, AKUT ve JAK timleri bölgeye yönlendirildi.  200 metrelik halat yardımıyla dere yatağına inen ekipler cesedi dere ortasından alarak kıyıya çekti. Dere yatağına inen bazı vatandaşlar ve kurtarma görevlileri uzatılan halatlarla yukarı çıkarken, yuvarlanan kayaların isabet etmesi sonucu biri kurtarma görevlisi 2 kişi yaralandı.Yaralılar, yaklaşık 100 kişinin tek sıra halinde dizilerek çektiği halatın bağlı olduğu sedye ile yola çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye ulaştırıldı. Ekipler 7 saat süren çalışmanın ardından gece 03.00 sıralarında Hanefi Kalyoncu'nun cesedini yola çıkarabildi. Kalyoncu'nun cesedi ambulansla Rize Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Vatandaşların olay yerine gelmesi

Rafting sporcularının gelişi

Dere yatağında çalışmaları izleyen vatandaşlar

Arama yapan vatandaşlar

Cesedin bulundu haberinin gelmesi

Kalabalığın bir alanma doğru koşması

Dere yatağında cesedi bulunduğu yer

Kurtarma çalışmaları detayları

Yaralananların yola çekilmesi

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 8.21 dk.        Boyut: 266 mb.

========================================================

4)SEFERİHİSAR'DA MİS KOKULU ŞENLİK

SEFERİHİSAR Belediyesi, kırsal mahallelerden Turgut'taki lavanta bahçesinin hasadını büyük bir şenlikle kutladı. İzmir'in Seferihisar İlçesi Turgut Köyü'nde 'Mis Kokulu Şenlik' sloganıyla Lavanta Şenliği düzenlendi. Seferihisar Belediyesi'nin 2015 yılında üreticilere alternatif bir ürün olarak sunduğu lavantaların ikinci kez hasadı bu şenlikle gerçekleşti. Şenlik öncesi Seferihisar'da yaşayan ressamların yaptıkları eserler Turgut sokaklarına asıldı. Gün boyu açılan üretici pazarlarında satılan yöresel yiyecekler, şenliğe gelenlerin ilgi odağı oldu. Şenlikte, Salyangoz suluboya grubunun canlı performansları, Suna Kalaycı'nın lavantalı doğal sabun atölyesi, lavanta yağı damıtılması, topan karakılçık buğdayı öğütülmesi, Volkan Atılgan Nükleere Hayır Sergisi, İrfan Ünsalan Karikatür Sergisi, halk oyunları gösterileri ve lavanta bahçesinde hasat etkinlikleri yapıldı. Lavanta hasadı büyük bir katılımla gerçekleşirken, köyün sokaklarına lavanta suyu sıkıldı. Bahçede hasada katılan vatandaşlar lavantalar içerisinde bol bol fotoğraf çekti.

CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarım politikalarının ortaya koyduğu sonuçlardan memnun olmadığını ifade ederek "Saman ve gübre ithal ediyoruz. 16 bin köyümüz bir gecede kapatılıverdi, bunlardan biri de Turgut Köyümüz. Küçük üretici topraktan üretmekten vazgeçti. Tersanede, madende, inşaatta ucuz iş gücü haline geldi. Biz buna razı değiliz dostlar! Siyasilerin yaptığı bir tercih sonucu bu bereketli toprakların bize sunduğu nimetlerle uyumlu bir hayat süremiyoruz. Küçük üreticinin tekrar toprağında üretmesi, ürettiğini satıp geçimini sağlayacak parayı kazanması ve köyüne, o mirasa, o kadim kültüre sahip çıkması mümkün. Bunun için Turgut'ta lavantayı, Orhanlı'da şevketi bostanı, Ulamış'ta karakılçık topan buğdayını günışığına çıkarttık, yetiştirip çoğalttık. Geçen sene 3 dönüm bir bahçemiz vardı. Bugün 50 dönüm oldu, seneye 150 dönüm olacak. Karakılçık buğdayımızı çoğaltmak için 5 yıl uğraştık. 5 yıl sonunda 6 dönüm bir tarlayı yeşertebildik, bu sene 130 dönüm diktik. 130 dönüm buğdayın hasadını yaptık. Bu bereketli toprakların bize sunduğu nimetleri daha çok paylaşacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok sahip çıkacağız. Atalarımızın bize bıraktığı bu muazzam mirasın yok olmasına seyirci kalmayacağız" dedi.

Şenlik, Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu'nun konseriyle tamamlandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Lavanta bahçesinden görüntü,

-Üretici pazarından görüntü,

-Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşmasından görüntü.

Haber - Kamera: SEFERİHİSAR (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement