Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 8

Trabzon'da pistten çıkan uçak teknik incelemeye alındıANKARA- Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak, 25 metre kala saplandığı yamaçtan 5 gün sonra yapılan operasyonla çıkarılan 'PC8622' sefer sayılı 'TC-CPF' tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı...

19.01.2018 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da pistten çıkan uçak teknik incelemeye alındı

ANKARA- Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak, 25 metre kala saplandığı yamaçtan 5 gün sonra yapılan operasyonla çıkarılan  'PC8622' sefer sayılı 'TC-CPF' tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı teknik incelemeye alındı. Uçağın inceleme sonucunda bir daha uçup uçamayacağına karar verilecek.

Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait PC 8622 sefer sayılı 'Zeynep' isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, cumartesi günü saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kontrolden çıktı, pistin kuzey yönünde deniz tarafına yöneldi. İniş takımları, balçığa dönüşen toprağa saplanan uçak, denize 25 metre kala durabildi. 162 yolcu ve 6 mürettebatı ekiplerin müdahalesi ile tahliye edilen uçak için dün saat 04: 00'da uçuş trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı'nda kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. 500 ve 350 tonluk 2 vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılan uçak havalimanında güvenli bir bölgeye çekildi. Sigorta şirketi ile uzman ekibin yapacağı teknik inceleme sonucunda uçağın bir daha uçup uçamayacağına karar verilecek.

'HAVALİMANI 02: 15'DE NORMALE DÖNDÜ'

Trabzon Havalimanı Mülki İdari Amiri, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu beraberinde Trabzon Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Aydın ve yetkililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Havalimanında uçak kurtarma operasyonunun başarıyla tamamlandığını ve havalimanının dün gece 02: 15'de yeniden hava trafiğine açıldığını söyledi. Hatipoğlu, "Büyük bir uyum içerisinde adeta çamurdan iğneyle kurtarma gerçekleştirildi. Bu operasyonda görev alan herkese teşekkür ederim. Bugün de yağışlar başladı. Perşembe gününden sonra hava şartlarının olumsuz olma durumunun bulunması nedeniyle bu operasyonu dün gerçekleştirdik. Şükürler olsun ki hiç kimsenin burnu kanamadan bu operasyon gerçekleşmiş oldu. Havalimanımız da uluslararası trafiğe tekrar açıldıö dedi.

'BAGAJ NAKLİ ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK'

Yolculara ait bagajların nakli konusunda çalışmalara bugün başlanacağını ifade eden Hatipoğlu, şöyle dedi:

"Bugün öğleden sonra bagajların tespiti yapılarak uygun bir alana nakli gerçekleştirme çalışması başlayacak. Öğrendiğimiz kadarıyla firma teslimatla ilgili firma özel bir planlama oluşturacak. Kurtarma maliyetiyle ilgili nihai olarak sigorta firması ve uçak firmasının bileceği bir şey. Burada havalimanı olarak maliyetlerimizi de DHİM ilgili firma ile görüşecek ve gereken yapılacakö Uçakla ilgili teknik inceleme başlatıldığını ifade eden Hatipoğlu, "Bu teknik inceleme sonrası uçağın ne kadar maliyetle uçabileceğine, hangisinin daha ekonomik olacağına uçağın sahiplerinin karar verecekö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Uçak detayları

Teknik inceleme yapılması

Havalimanı Mülki İdare Amiri Numan Hatipoğlu'nun açıklaması

Haber: Tolga SAĞLAM - Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON-

==============================

Mardin toz bulutu nedeniyle gece gibi (4)

NUSAYBİN'DE KIZIL GÖKYÜZÜ VATANDAŞI KORKUTTU

Nusaybin ilçesinde yaşanan toz fırtınası nedeniyle gökyüzünün gündüz vakti kızıla bürünmesi, halk arasında korkuya neden oldu. Gündüz vakti gece gibi kızıl rengine bürünen gökyüzünü gören vatandaşlar, henüz sabah olmadığını düşünerek yatağından kalkamadı. Çarşı merkezinde giysi satan esnaflardan  gibi Hakan Yalı, toz bulutları nedeniyle iş yerini kapatarak evine gitmek zorunda kaldı.

'KIYEMET CUMA GÜNÜ KOPUYOR DİYORLAR YA O YÜZDEN ÇOK KORKUYORUM'

Sokakta dolaşanlardan Semire Şineoğlu, güneşin doğmamasına anlam veremediğini belirterek, "Nusaybin'de saat.10.20 olmasına rağmen gecenin ikisi gibi görünüyor. Son 30 yılın en tozlu hali diyebiliriz. Bu saate rağmen hiç kimseyi dışarıda göremiyoruz. Bugün karne günü ama hiç kimse dışarıda yok. Ne bir öğrenci, ne de bir öğretmen. Gerçekten çok korkunç bir hava durumu. Şu anda şoktayım. Bugün Cuma günü, bir de Cuma günü olduğunda kıyametin koptuğunu söylüyorlar ya o yüzden çok korkuyorum" diye konuştu

Toz fırtınası ve zaman zaman hafif yağan yağmur tanecikleri çamur olarak yağması nedeniyle birçok esnaf kepenk kapatarak vatandaşın birçoğu da dışarıya çıkamadı.

Görüntü dökümü:

Evin içinden dışarı nasıl gözüküyor

Sararan gökyüzü çarşı merkezi karanlık

Vatandaşlardan Semire Şineoğlu'nun konuşması

Muhabir anonsu

Damdan çekilmiş ilçede kuş bakışı

Çarşı merkezinde giysi satan birçok esnaf gibi Hakan Yalı'nın konuşması

Giyim mağaza satıcıları esnaf giysileri içeriye götürürken

Araçlar çamura bürünmüş

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

==========================================

Malatya beyaza büründü

MALATYA'da kar yağışı nedeniyle kent beyaz örtüyle kaplandı.

Malatya kent merkezinde mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı sonrası bazı bölgelere ulaşım güçlükle sağlanırken, oluşan tabloya en çok çocuklar sevindi. Kar yağışı Malatya'da özellikle kırsal kesim ve ilçelerdeki hayatı olumsuz etkiledi. Pütürge, Doğanyol, Doğanşehir, Arapgir ilçeleri başta olmak üzere çok sayıda köy yoluyla ulaşım güçlükle sağlanırken Malatya- Kayseri karayolunda da dün geceden itibaren trafik akışı ara ara sağlandı. Trafik ekipleri, özellikle uzun yola çıkacak sürücüleri uyarırken kış lastiği olmayan araçların geçişlerine ise izin vermedi. Okulların tatil olmasıyla evlerinden çıkan çocuklar da kar yağışı sonrası sokaklarda beyaz örtünün keyfini yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

Kar yağışı

Kent merkezinden görüntüler

Yürüyen vatandaş

Araçların görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA)

===============================================

Üçüz kardeşlerin karne heyecanı

TOKAT'ta 6 yaşındaki tek yumurta üçüzü kız kardeşler Ceren, Cemre ve Ceyda İşler ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı.

Kent merkezinde Çay Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi Mustafa İşler(26) ile Şule İşler(26) çiftinin tek yumurta üçüzleri Ceren, Cemre ve Ceyda İşler kentte eğitim veren 2017 yılında Gazipaşa İlkokulu 1'nci sınıfına başladı. Aynı sınıfta okuyan ve bir sırada birlikte oturan üçüz kardeşler 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı yarı yıl tatilinde karne almanın heyecanı yaşadı. Üçüz kardeşler karne aldıkları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Anne Şule İşler, 7 aylık olarak dünyaya gelen üçüz çocuklarının karne almalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Güzel bir duygu, yaşanmayınca bilinmiyormuş. Çok zorluklar oldu. Okullar açılmadan önce su bile diyemiyorlardı. Konuşmalarında bir gelişme oldu, ama zorlu bir dönemdi. Sabahları kalkmada hiç zorluk çekmediler. Elbiselerini kendileri giyiyorlar. Sadece konuşmalarından dolayı zorluk çektim" dedi.

Sınıf öğretmeni Hakan Servan ise, üçüzlerin çok tatlı ve sınıfta sevilen öğrenciler olduğunu söyleyerek, "Üçüzler arkadaşları tarafından çok sevildiler. Davranışları bakımından çok iyiler. Henüz istenilen seviyeye ulaşamasak ta, 2'nci dönem ulaşacağımızı düşünüyorum.  İlk dönem beklediğimden daha da zor geçti. Üçüzlerin bir arada olmalarının iyi tarafları olmaları gibi bize yansıyan olumsuz tarafları da oldu" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Üçüzlerin görnütüsü

-Karnelerini almaları

-Annelerinin konuşması

-Öğretmenlerinin konuşması

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

=====================================

Sivas'ta karneleri veliler aldı

SİVAS'ta, okulların ker yağışı nedeniyle tatil edilmesiyle birlikte Vali Davut Gül'ün karneleri öğrenci velilerinin alabileceği talimatının ardından kentteki çok sayıda veli, okullara karne almaya gitti.

Kar tatili dolayısıyla karne töreni düzenlenmeyen kentte anne ve babalar, velisi oldukları öğrencilerin yerine karne aldı. Fevzipaşa İlkokulu'nda çocuklarının sıralarına oturan veliler, öğretmenlerin karne dağıtmasını bekledi. Çocuklarının yerine karne alan velilerin heyecanlı oldukları görüldü. Bazı veliler de kar yağışına rağmen çocuklarıyla okullara gelerek karne sevinci yaşadı. Karnelerin dağıtılmasının ardından veliler çocuklarının sıralarında karnelerdeki notları inceledi. 80 yaşındaki Kamil Doğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Torunumun karnesini aldım. Çocuk biraz rahatsızdı, karnesini ben aldım. Okulumuz çok güzel, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." dedi.

Velilerden Ramazan Aslan da "Ben de en az çocuğum kadar mutluyum. Okulların tatil olması dolayısıyla veliler olarak karneleri çocuklarımızın adına biz aldık. Biz de heyecanlandık, karneyi kendim aldım zannettim. Çok mutluyum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Okuldan görüntüler

-Karne için gelen veliler

-Velilere sınıflarda karne dağıtılması

-Velilerin konuşmaları

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================

Başkan Şahin, öğrencilere karnelerini verdi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehit Yusuf Erin Orta Okulunu ziyaret ederek öğrencilere yarıyıl karnelerini verdi.

2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısı bugün sona ererken Başkan Şahin, Şehit Yusuf Erin Orta Okulunu ziyaret ederek öğrencilere karnelerini verdi. İlk olarak öğretmenlerle bir araya gelen Şahin, burada bir süre sohbet ettikten sonra sınıfları ziyaret etti. Öğrencilere yarıyıl tatilini iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Başkan Şahin "Karne heyecan demek umut demek, gelecek demek, çalışmanın sonucu demek. Çok önemli bir gün sizin açınızdan. 15 gün dinleneceksiniz, ailenizle beraber, kardeşinizle, arkadaşınızla birlikte. Bu 15 günlük süreçte hem iyi bir şekilde dinlenen hem yeni dönem için kafanızı hazırlayın" diye konuştu.  Şahin daha sonra öğrencilere karnelerini vererek başarılar diledi.

Okuldaki anasınıfını da ziyaret eden şahin buradaki çocuklara da karnelerini vererek oyuncak hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Başkan Şahin'in ziyaret ettiği okul

Şahin'in öğrencilerle konuşması

Şahir'in öğrencilere karne vermesi

Şahin'in konuşması

- Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement