Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

SÖZCÜ GAZETESİNE OPERASYON (EK)1)MUHABİR GÖKMEN ULU EVİNİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTISözcü Gazetesi ' ne operasyonda adı geçen İzmir Muhabiri Gökmen Ulu evinin önünde gazeticilere açıklama yaptı.

19.05.2017 12:59

SÖZCÜ  GAZETESİNE OPERASYON (EK)

1)MUHABİR GÖKMEN ULU EVİNİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Sözcü Gazetesi ' ne operasyonda adı geçen İzmir Muhabiri Gökmen Ulu  evinin önünde gazeticilere açıklama yaptı. Ulu, " Bu konuda bize  ulaşan hiçbir şey yok bende basından öğrendim bekliyorum şu an evdeyim  şuana kadar gelen giden yok   bizim avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz  evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı tertemiz yaşayan tertemiz ölecek olan   gazeteciyiz eğer  yine  son yıllarda benzerlerinde olduğu gibi gazetecilik suç olacaksa  gazetecilik suç değildir. Hepsine spekülasyonların daha fazlasına biz gereken cevapları   zaten verdik  Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinden FETÖ bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında  biz gazeteciler olarak   bu hakikatleri yazdık. Basından öğreniyorlardı insanlar haklarında çıkan kararları haberleri yoktu.  Benim hiçbirşeyden haberim yok sizlerle beraber bekliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen evinin önünde gazetecilere açıklama yapması

İZMİR/DHA

======================================================

2)ORDU'DA 19 MAYIS KUTLAMALARINDA SAKIZ GERGİNLİĞİ

ORDU'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yağmur nedeniyle Kapalı Spor Salonu'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı'nda çelenk töreninde CHP'lilerle bir izci öğrenci arasında sakız gerginliği yaşandı. Göndere bayrak çekilmesi sırasında lise öğrencisi olan bir izcinin sakız çiğnediğini iddia eden CHP İl teşkilatı üyeleri bu duruma tepki gösterdi.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Burada saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken, bayrağı göndere çeken lise öğrencisi bir izcinin sakız çiğnediği iddiası ortamı bir anda gerginleştirdi. Törende bulunan CHP İl teşkilatı İstiklal Marşı okunurken ağzında sakız çiğnediğini iddia ettikleri izcilerle tartıştı. Araya giren CHP İl Başkanı Atilla Şahin gerginliği yatıştırırken, "Herhalde çok önemli işleri vardı ki sayın Valim, sayın Belediye Başkanım hiçbiri burada temsil edilmedi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsil edildi doğru, bayram onların nezdinde kutlanıyor. Ancak o kadar büyük ciddiyetsizlik var ki, bayrak çekimi yapılıyor adamın ağzında sakız. Bayrak bizim temsilimiz, onurumuzdur. Onun uğruna biz binlerce şehit verdik. Bu kadar duyarsızlık ve ciddiyetsizlik olamaz. Adam bayrak çekilirken ağzında sakız, tepki göstermek bizim en doğal hakkımız. Buna karşı cevap veriyorlar, arkadaşlarımız gerçekten soğuk kanlı olmasa olacak iş değil" dedi. Kutlamalar daha sonra yağmur yağma ihtimaline karşı Atatürk Spor Salonu'nda devam etti. Buradaki törene Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Altınordu Emniyet Müdürü Erol Boyraz, Altınordu Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kutlamada çeşitli spor etkinliklerinde dereceye giren sporcu öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar spor gösterileri ve çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Tören alanından görüntü

-CHP'lilerle izcilerin tartışmasından görüntü

-CHP İl Başkanı Atilla Şahin'in açıklaması

-Spor Salonu'nda kutlamalardan görüntü

(SÜRE: 06.53 - BOYUT: 404 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN -ORDU-DHA

=================================================

3)ARTVİN'DE RÜZGAR VE YAĞIŞ ETKİLİ OLDU, 19 MAYIS KUTLAMALARI YARIDA KALDI

Artvin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayram'ı kutlamaları, aniden etkil olan şiddetli rüzgar, ardından da başlayan yağmur nedeniyle yarıda kaldı.

Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan 19 Mayıs kutlamaları daha sonra Şehir Stadı'nda devam etti. Kutlamalara Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Vatandaşların ilgi göstermediği ve stadın neredeyse tamamen boş tribünleri önünde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamaların  açılış konuşmasını yapan Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, 19 Mayıs'ın 98'inci yıl  dönümünün yurtta coşku ile kutlandığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla aziz milletimizin umutları canlanmış, kaderini tayin edeceği istiklal mücadelesi başlamıştır. Samsun'da atılan tarihi adım dalga dalga Anadolu'nun ve Trakya'nın tümüne yayılmış, vatanın kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. 19 Mayıs bağımsızlık adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh bizlere ilham olmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedirö dedi.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalarda daha sonra Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce hazırlanan, "Zorvayvırö adı verilen parkurdaki yarışmalar başladı. Ancak aniden çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle aksayan ve yapılamayan yarışmalar, ardından etkili olan şiddetli yağışın ardından durduruldu ve kutlama etkinliği ertelendi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kutlamalardan görüntüler

Boş tribünlerden görüntüler

Yarışmadan görüntüler

Detaylar

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR ARTVİN/DHA

==================================================

4)SİVAS'TA ANİ YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

SİVAS'ta aniden bastıran ve yaklaşık 15 dakika süren sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Sivas'ta öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede etkili oldu. Cadde ve sokaklarda yağmurun etkisiyle su birikintileri oluşurken, yağmura sokakta yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığınmaya çalıştı. Hikmet Işık Caddesi üzerindeki esnaflar ise yağmur nedeniyle iş yerlerinin önünde biriken suları kendi imkanlarıyla tahliye etti. Yayalar da büyük su birikintileri nedeniyle karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Yağmurun bir süre sonra etkisini yitirmesiyle hayat normale döndü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yağış görüntüleri

-Caddelrden ve yayalardan görüntü

-Oluşan su birikintileri

-Esnafın su tahliye çalışmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(89.4 mb)

=====================================================

5)İSLAHİYE'DE, DOLU VE SAĞANAK ZOR ANLAR YAŞATTI

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, aniden başlayan dolu ve sağanak yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İslahiye'de öğle saatlerinde aniden başlayan ve yaklaşık 20 dakika dolu ve sağanak yağmur günlük yaşamda aksaklığa yol açtı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı mekanlara girerek kendilerini korumaya alırken, yollarda oluşan su birikintileri de sürücülere zor anlar yaşattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Dolu ve yağmur yağışı

Kapalı alanlara sığınan vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 45 MB

===================================================

6)İÇME SUYU BORU HATTI PATLADI, TONLARCA SU BOŞA AKTI

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki Kuyumcular Çarşısı girişinde yer alan caddede, içme suyu boru hattının patlaması sonucu tonlarca su boşa aktı.

Ahmet Sadık Caddesi Kuyumcular Çarşısı girişinde bu sabah, içme suyu boru hattının patlaması sonucu tonlarca su boşa aktı. Vatandaşlar ekipleri geç geldiği için eleştirirken, patlağın büyümesiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Caddenin çeşitli bölgelerinden basınç yapan su, fıskiye görüntüsü verdi. Sular içerisinde kalan cadde, göl manzarasını aratmadı. Caddeyi kullanan vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken zor anlar yaşadı. Olay yerine 2 saat sonra gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) ekipleri, yolu trafiğe kapatarak, patlağa müdahale etti. Meraklı vatandaşlarda MASKİ ekiplerinin müdahalesini izledi. İhbarı yapan vatandaşlardan Cem Yoldaş, "Sabah işyerimi açmaya geldiğimde gördüm. İzmir'deki vatandaşlarımız aklıma geldi. Susuz kaldıklarını öğrendim. Bizim de bu sorunları yaşamamız için MASKİ'ye haber verdim. MASKİ'de gelip onardı. Çalışmalarını da sürdürdü" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Caddeden detay, patlak borudan detay, MASKİ ekipleri müdahale ederken detay

Vatandaşlar Cem Yoldaş röp.

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=======================================================

7)İZMİR'DE YAŞAYAN İRANLILAR OY KULLANDI

İRAN'daki 12. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İzmir'de yaşayan İran vatandaşları da sandık başına gitti. İzmir'de oy kullanan Şekip Emini, "İnşallah bizim istediğimiz çıkar. 4 sene önceki gibi olmaz" derken, açık oy kullanma yöntemi hakkında konuşan sandık başkanı Emir Ensari ise bunda bir sorun görmediğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün gerçekleştiriliyor. İzmir'de yaşayan sayıları 500'e yaklaşan İran'lı seçmen de oy kullanmak üzere sandık başına gitti. İzmir'de oy kullanacaklar için Cumhuriyet Bulvarı'nda bulunan Bank Mellat İzmir Şubesi'nde sandık kuruldu. İran'da saat 07.30-17.30 arasında tamamlanacak olan oy kullanma işlemi, Türkiye'de ise 08.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye'de oy kullanan İran vatandaşları pasaportları ile sandık başına geliyor. Kimlikleri doğrulananlar memurdan aldıkları pusulaya tercihlerini yazarak sandığa atıyor. Türkiye'de kullanılan yöntemden farklı olarak pusulalar zarf içerisinde konulmuyor. İsteyenler pusulayı katlarken, açık olarak sandığa atanlar da olabiliyor.

"BUGÜNE KADAR BÖYLE GELMİŞ"

Seçim yöntemi hakkında konuşan sandık başkanı İranlı işadamı Emir Ensari, "Sandık başkanı olarak 3. dönemim. Yeni cumhurbaşkanı seçtiğimiz için çok heyecanlıyız. Burada yaşayan İranlılar yüzde 95 oranında ilgi gösterdi. Bu katılım bizim için önemli çünkü burada konsolosluk açmak istiyoruz. Seçimde önemli olan bu yıl istediğimiz cumhurbaşkanını seçmek. Biz cumhurbaşkanının yüzde 65 oranında bir oyla seçileceğini düşünüyorum. Biz zarf kullanmıyoruz, açık oy atıyoruz. Bugüne kadar böyle gelmiş, ben bunda bir sorun görmüyorum" dedi.

"İNŞALLAH BİZİM İSTEDİĞİMİZ ÇIKAR"

İzmir'de oy kullananlardan Şekip Emini, oy vermenin önemine dikkat çekerek, "Geçmiş yıllarda katılım bu şekilde yoğun değildi. Millet devlete karşı güvenini kaybetmişti. İnşallah bizim istediğimiz çıkar. 4 sene önceki gibi olmaz. Medyaya bakılırsa Hasan Ruhani'nin sandıktan çıkması istenmiyor. Ama sonucu göreceğiz. Güç de onların elinde" diye konuştu.

"GENÇLER ARASINDA HASAN RUHANİ OYLARI ÇOK FAZLA"

İranlılardan Hamed Kian, oy verme hakkının kullanılması gerektiğini söylerken, Elham Yazdıha ise "Ülkemiz için oy kullanmak çok önemli. 4 yıl için karar veriyoruz. O yüzden İranlı olarak oy verdim. Burada gazetecilik okuyorum, burada yaşıyorum. Ama İran halkının nasıl yönetileceği benim için çok önemli. Bildiğim kadarıyla gençler arasında Hasan Ruhani'nin oyları çok fazla" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Emir Ensari ile röp

Şekip Emini ile röp

Hamet Kian ile röp

Elham Yazdıha ile röp

Oy kullananlardan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamer: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement