Dha Yurt Bülteni 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 9

1 - ÖZEL - 'LÖSEV' adını kullanarak dolandırdılar: 4 gözaltıANKARA, İzmir, Mersin ve Antalya'da vali ve belediye başkanlarının ismini kullanarak Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) adına yardım topladıklarını söyleyip, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 şüpheli, Antalya...

19.07.2018 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - ÖZEL - 'LÖSEV' adını kullanarak dolandırdılar: 4 gözaltı

ANKARA, İzmir, Mersin ve Antalya'da vali ve belediye başkanlarının ismini kullanarak Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) adına yardım topladıklarını söyleyip, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 şüpheli, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonuyla İstanbul'da yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, LÖSEV için yardım topladıklarını iddia eden bir grubun vatandaşları dolandırdığı şikayeti üzerine inceleme başlattı. Mahkeme kararıyla telefonları dinlemeye alınan şüphelilerin, İstanbul'da faaliyet gösterdiği, ülke genelinde iş yeri ve şirket sahiplerini arayıp çete halinde nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Ağırlıklı Ankara, Mersin, Antalya ve İzmir'de dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şüphelilerin, M.T., M.Y., M.S. ve M.Ş.E. olduğu tespit edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeterli delilin toplanmasının ardından dün İstanbul'da yapılan operasyonla 4 şüpheliyi yakaladı. Antalya'ya getirilen şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin hesapları incelemeye alınırken, dolandırıcılığın boyutunun bu incelemenin ardından belirleneceği belirtildi.

DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

Polis, çetenin çalışma yöntemini de deşifre etti. Şüphelilerin, telefonla ulaştıkları iş yeri veya şirketlere 'Valilik Özel Kalem Müdürlüğünden vali veya vali yardımcısı adına, Belediye Özel Kalem Müdürlüğünden de belediye başkanı veya başkan yardımcısı adına' aradıklarını, yardıma muhtaç çocukların tedavilerinin yapılması amacıyla yardım topladıklarını, az miktarda eksikleri kaldığını, valilik ve belediye başkanlığı adına destek beklediklerini söyledikleri kaydedildi. Şüphelilerin, LÖSEV başta olmak üzere diğer yardım dernekleri adına açtıkları hesap numaralarını vatandaşlara verdikleri ve havale yoluyla bu hesaplara para aktarılmasıyla dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Şüphelilerin çıkışı

Kaset Durumu: Link geçildi

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA-DHA)

============

2 - İzmir'de zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 2100'e çıktı

Davut CAN/İZMİR, - İZMİR'in Aliağa ilçesinde bir sanayi tesisinin inşaatında çalışan ve yedikleri akşam yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı, 2 bin 100'e çıktı. İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, önceki akşam ve dün gün boyu hastaneye taşınan işçilerin birçoğunun müdahalelerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Aliağa'da yapımı süren bir sanayi tesisinin inşaatında çalışan işçiler, önceki gün akşam yemeğinde yedikleri düğün çorbası, pilav, İzmir köfte ve prefiterolün ardından fenalaştı. İşçilerin bir kısmı yemeğin hemen sonrasında, bir kısmı ise dün sabah Aliağa ve Menemen devlet hastaneleri ile Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Şirket yetkilileri ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, dün gün boyunca da rahatsızlanan işçileri, midibüs ve otobüslerle hastanelere taşıdı.

İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, an itibariyle hastanelerde tedavi edilen işçi sayısının 2 bin 100 olduğunu belirterek, "Bu işçiler, evvelki gün akşam ve dün gün boyunca hastaneye kaldırılanlar. Bunların yaklaşık 1300'üne serum verildi, büyük çoğunluğu da taburcu edildi. Tansiyon problemi olan bazı işçilerimiz ise müşahede altında tutuluyorlar. Zehirlenmenin neden kaynaklandığı laboratuvar testlerinin ardından netlik kazanacak. Şu anda hayati tehlikesi bulunan bir işçimiz çok şükür ki yok. Akşama kadar hastanelerimizdeki işçi sayısının 150- 200'e düşmesini bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvuruldu. Sanayi kuruluşundan yapılan açıklamada, konuyla ilgili olarak resmi makamlarla koordineli bir şekilde ve hassasiyetle çalışıldığı belirtilerek, tahlil sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı vurgulandı.

'UYGULAMA YANLIŞ'

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise fabrika, tesis ve şirket gibi işletmelerdeki yemek ihtiyacının taşeron firmalar tarafından karşılanmasının sağlıklı bir uygulama olmadığını vurgulayarak, "Her işletmenin kendi bünyesinde bir mutfak barındırması ve yemeklerini burada yapması gerekiyor. Ürünlerin hepsinin günlük olarak temin edilmesi gerekiyor. Yemek şirketlerindeki yemeklerde hiçbir denetim sözkonusu değil. Aynı yerde daha önce de birçok kez gıda zehirlenmesi olaylarının yaşandığına şahit olduk ve yemek şirketi çıkıyor, 'Zehirlenmeler psikolojik' diyor. Yakında ölümler de psikolojik olacak" dedi. Sarı, konunun takipçisi olacaklarını belirterek, işçilerin sağlığının hiçe sayıldığı her uygulamanın karşısında bulunacaklarını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile röp.

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================

3 - Van'da PKK'nın silah ve mühimmatı ele geçirildi

VAN, - VAN'ın Erciş ilçesinde kırsalında, jandarma ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda silah, mühimmat ve el bombaları ele geçirildi.

Erciş ilçesine bağlı Taşkapı Mahallesi kırsal alanında, terör örgütü PKK'ya yönelik 'Şehit Jandarma Astsubay.Başçavuş Ahmet Çelik' operasyonu düzenlendi. Operasyonda, yapılan arazi arama-tarama faaliyetlerinde 1 AK-47 piyade tüfeği, 5 AK-47 piyade tüfeği şarjörü,150 AK-47 piyade tüfeği fişeği, 2 el bombası, örgütsel doküman ele geçirildi. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

JANDARMA KAMERASI

-----------------------

-Ele geçirilen silah, mühimmat ve el bombaları

===============

4 - Niğde'de 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

NİĞDE'de yeni terminal kavşağında meydana gelen, 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 10.00 sıralarında yeni terminal kavşağında meydana geldi. Sercan Sevindik yönetimindeki 51 EZ 212 plakalı otomobil ile Gökhan Erçoğul yönetimindeki 16 Y 5232 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle orta refüje savrulan otomobilin sürücü Sercan Sevindik hayatını kaybederken, aynı araçtaki Samet Ercol (15) ve Seda Danıştı (28) ile diğer aracın sürücüsü Gökhan Erçoğul, yaralandı. Yaralılar kaza yerine çağrılan ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü

----------------------------

Kazaya karışan araçlardan görüntü

AFAD ve itfaiye ekiplerinin araçlarda patlama olmaması için yaptıkları çalışmadan görüntü

BOYU: 217 MB SÜRE: 02'53"

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,

==================

5 -  Kültür mantarı ihtiyacının yüzde 16'sı Altınyayla'dan

BURDUR Valisi Hasan Şıldak, "Ülkemizde yetişen kültür mantarının yaklaşık yüzde 16'sı yani günlük 18- 20 tonluk bir üretim Altınyayla ilçemizden karşılanıyor" dedi.

Türkiye'nin kültür mantarı ihtiyacının yaklaşık yüzde 16'lık kısmını karşılayan Altınyayla'da 2 bine yakın kişi istihdam ediliyor. Vali Hasan Şıldak, Altınyayla'nın küçük bir nüfusa sahip olduğunu belirtirken, "Fakat burada kendine özgü bir tarım ürünü halkımız tarafından yaygın bir şekilde yetiştiriliyor. Kültür mantarı yetiştiriciliği yapılıyor. Daha önce görev yapan bir kaymakamımızın geliştirdiği proje sonucunda ilçemizde bunun çok olumlu sonuçlar vermesi üzerine halkımızın yaygın şekilde bu üretim dalına sahip çıkmasıyla ve bazı büyük işletmelerin de gelişmesiyle şu an ülke ekonomisi ölçeğinde bir üretim söz konusu. Ülkemizde yetişen kültür mantarının yaklaşık yüzde 16'sı yani günlük 18- 20 tonluk bir üretim Altınyayla ilçemizden karşılanıyor. En önemli özellik burada büyük işletmelerin yanı sıra 600 civarında aile işletmesinin bu işle iştigal ediyor olması. Tarım müdürlüğümüz, kaymakamlığımız ve belediyemiz vasıtasıyla üreticilerimize her türlü desteği sağlıyoruz" dedi.

Mantar sektörünün Altınyayla'da daha da gelişmesinden yana olduklarını vurgulayan Vali Şıldak, "Böyle küçük bir ilçede böylesine özgün bir üretimin yapılıyor olması da başlı başına bir başarı öyküsü. Bütün üreticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, şöyle dedi:

"İlçemizde 2008 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla mantarcılık faaliyeti başladı. İrili ufaklı 600'e yakın tesis var. İlçemizde işsizlik sıfır. Bizim ilçemizdeki mantarın kalitesi rakım yüksek olduğu için diğerlerine göre daha farklı."

Mantar üretim tesisi sahibi Halil Güneri de Altınyayla'da üretilen mantarların Muğla, Aydın ve İstanbul gibi illere satıldığını, mantar üretiminden ilçeye yıllık 50 milyon liralık bir katma değer girişi olduğunu belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Mantar üretimi

Vali Şıldak'la röp.

Mantarlar

Ahmet Serttaş'la röp.

Mantarlar

Mantar paketleyen bayanlar

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

==================

6 - Suşehri'nde zehirlenme şüphesiyle hastaneye gelenlerin sayısı 750'ye ulaştı

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde, mide bulantısı, baş dönmesi, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısının 750'ye ulaştığı bildirildi.

Suşehri ilçesinde mide bulantısı, baş dönmesi, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle ilçe devlet hastanesine 4 günde yaklaşık 750 kişi başvurdu. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye gelenler yoğunluk oluştururken, serum takılıp, tedavileri yapıldıktan osnda taburcu edildiler. Hastaneye başvuruların devam ettiği belirtilirken, şu ana kadar yatarak tedavi edecek düzeyde bir rahatsızlığın olmadığı belirtildi.

SUDAN NUMUNE ALINDI

Hastaneye ilçe merkezi olmak üzere köylerden de başvurular olurken, rahatsızlıkların su kaynaklı olabileceği üzerinde duruluyor. Sudan alınan numunelerin laboratuvar sonuçları sonrası resmi açıklama yapılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Hastaneden görüntüler

-Genel Detay

Haber-Kamera Bülent TATLI, SİVAS

(48 MB)

==================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement