Diyarbakır'daki Bölge Oda Ve Borsaları Toplantısı Başladı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Bölge Oda Ve Borsaları Toplantısı Başladı

Diyarbakır\'daki Bölge Oda Ve Borsaları Toplantısı Başladı

Başbakan'ın ziyareti öncesi, bölge oda ve borsaları, çözüm sürecini değerlendirmek üzere Diyarbakır'da bir araya geldi.

13.11.2013 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde, Bölge Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları değerlendirme toplantısı Diyarbakır'da başladı.

İki gün sürecek olan toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Karacan,ve Ebubekir Bal, TOBB Oda-Borsalar, Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Cihat Alagöz ile bölgenin 25 oda ve borsasının meclis başkanları ve yönetim kurulu başkanları katılıyorlar.

Toplantının ev sahibi olarak kısa bir açılış konuşması yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, çözüm sürecinin sürmesinin önemine değinerek toplantının verimli olmasını diledi.

Karşılıklı fikir alışverişi yapılacak olan toplantının çok anlam olacağını kaydeden Sayar, "Çünkü çözüm sürecinin ekonomiye etkilerini en iyi bilenler bizleriz. Çözüm sürecinin ekonomik etkileri ve devamı için kalıcı bir barışın gelmesi için oda ve borsalar olarak toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek anlamında görüşlerimizi ortaya koyacağız" dedi.

"BU CAMİANIN AĞZINDAN ÇIKAN SÖZLER İTİBAR GÖRMEKTEDİR"

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun KARACAN da yaptığı konuşmada TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuyla yakından ilgili olduğunu belirterek, "Kendisi sizlerin sorunlarınızı en yakından bilen, bölge sorunlarıyla yakından ilgilenen biri. Daha önce sizlerle bir araya gelmişti. Sorunun çözümü noktasında köprü olmaya gayret gösteriyor" dedi. Karacan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu camianın ağzından çıkan sözler itibar görmektedir. Hükümet bu camianın söylediklerine dikkat ediyor. Bunun da kıymetini bilmemiz gerek. Bu camiada her siyasi görüşten her inanıştan insanlarımız var ve bizler hiç bir zaman camia olarak ayrışmadık. Bir yıldır kan akmıyor. Bölgedeki huzurun etkilerini en iyi sizler biliyorsunuz. 75 milyonun huzur içinde yaşayacağı yarınlarda, bu bölgenin de huzur ve refahı yaşayacaktır"

"BU CAMİADAN ÇIKACAK MAKUL FİKİRLER, ÇÖZÜMÜ İSTEYENLERİN ELİNİ GÜÇLENDİRECEKTİR"

Toplantıyı yönetecek olan DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ise TOBB camiasının Türkiye'de önemli bir saygınlığı olduğunu belirterek, "Camiamız, aynı zamanda ülkede elini yükün altına koyan camiadır. Dolayısıyla toplumsal sorunların çözümünde de bu camianın söyledikleri önemlidir. Savaşlar ilk başta iş camiasını olumsuz etkiliyor çünkü. Dolayısıyla bu camianın bu ülkenin refaha kavuşması için söyleyecekleri vardır ve önemlidir. Bu camiadan çıkacak makul fikirler, çözümü isteyenlerin elini güçlendirecektir" dedi.

"BARIŞ SÜRECİNİN BAŞLAMASINDA HEPİMİZİN PAYI VARDIR"

Daha sonra Çözüm Sürecinin Bölge Ekonomisine Etkileri ve sürecin sürmesine ilişkin görüş ve önerilerin konuşulduğu oturuma başlandı. İlk sözü alan Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, geçen sene 3 Kasım'da yine DTSO ev sahipliğinde yapılan toplantıya ve yapılan müzakere çağrısına atıfta bulunarak, "Bugün bir barış süreci varsa burada bulunan arkadaşlarımın hepsinin bunda payı vardır" dedi.

"DÜNYANIN GÖZÜ BU BÖLGEDEDİR"

Daha sonra söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Muharrem Ayı'na değinerek, "Kerbela olayları bize kavgadan ders çıkarmamız gerektiğini söylüyor. Dünyanın gözü bu bölgededir. Birbirimizden sevgiyi ve hoş görüyü esirgemeyelim" dedi.

ZİYARET ÖNCESİ ÖZEL ÖNEM KAZANDI

Çözüm sürecinin bölge ekonomisine etkilerinin tartışılacağı, sorunların tespit edilerek çözüm yöntemlerinin değerlendirileceği toplantıya bölgeden 25 Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nın meclis başkanları ve yönetim kurulu başkanları katılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti öncesinde gerçekleştiği için özel bir önem kazanan toplantının sonuç bildirgesi, yarın (Perşembe günü) yapılacak bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulacak.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Bölge Oda Ve Borsaları Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement