Doğuyla Batı Kültürleri Buluştu - Son Dakika
Güncel

Doğuyla Batı Kültürleri Buluştu

Doğuyla Batı Kültürleri Buluştu

Medical Park İzmir Hastanesi, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır'ı kapsayan Güneydoğu Anadolu gezisiyle doğu ve batıyı buluşturdu.

11.05.2013 09:25  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medical Park İzmir Hastanesi, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır'ı kapsayan Güneydoğu Anadolu gezisiyle doğu ve batı kültürlerini bir araya getirdi.

Medical Park İzmir Hastanesi, ulusal gazete ve televizyonların İzmir ve Ege Bölge temsilcilerinin katılımıyla, Güneydoğu Anadolu gezisi düzenledi. İzmir heyeti, bölge halkının sıcak ve samimiyetiyle karşılandı. Gezinin ilk gününde heyet Siirt ve Batman illerine ziyarette bulundu. Batman Valisi Yılmaz Arslan'ın ev sahipliğinde verilen

akşam yemeğinde İzmirli gazeteciler, Türkiye'nin son dönemdeki barış süreci ile ilgili sorularını yöneltti.

Devletin güçlü iradesiyle son dönemdeki barış sürecinin umut verici olduğunu belirten Vali Arslan, şöyle konuştu: "30 yıldır devam eden bu sorunun çözüm sürecinde barışın bölge halkı ve Türkiye'ye gelmesi herkesin hayalini kurduğu ve istediği bir şeydi. Bugün sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Ülkemizin batısı ile doğusunun bu akşam kültürel ve dostluk köprülerini kurduğunu düşünmekteyim. Umarım bu her zaman devam eden ve sürdürülebilen bir süreç olarak tarihe geçecektir."

KİTAP KARDEŞLİĞİ BAŞLATTIK

Gezinin ana amaçlarından birisi olarak kültürler arası diyalog oluşturmayı hedeflediklerini belirten Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, "Güneydoğu'da kitabı ve kütüphanesi olmayan Batman- Beşiri Turgut Özal İlköğretim Okulu'na İzmir Hastanemizde toplanan kitapları hediye ettik. Ülkemizin içinde bulunduğu barış süreciyle, güneydoğudaki çocuklarımızın okumaları için kitap kardeşliği başlattık. Bu konu ile ilgili elimizden gelen her yardımı yapmaya hazırız" dedi.

Siirt'in Tillo ilçesine geçen heyet, burada bulunan ünlü astrolog ve Marifetname kitabının yazarı İbrahim Hakkı'nın türbesi ve müzesini ziyaret etti. Yapılan açıklamada, İbrahim Hakkı'nın astroloji alanında yaptığı çalışmalarda Antartika ve Avustralya kıtalarını çok daha öncesinden tespit ettiği belirtildi. Müzede yer alan cübbeler, el yazması Kur'an-ı Kerim, astroloji aletleri, haritalar ve bu alanda yapılmış çok sayıda çalışma eserleri incelendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğuyla Batı Kültürleri Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement