Dünya 1 Mayıs'ı Böyle Kutluyor - Son Dakika
Dünya

Dünya 1 Mayıs'ı Böyle Kutluyor

Dünya 1 Mayıs\'ı Böyle Kutluyor

Türkiye'de 1 Mayıs Krize Dönüştü. İşçiler Coplandı, Tazyikli Su, Biber Gazı Sıkıldı. Adım Atmalarına İzin Verilmedi. Yollar Kapatıldı, Yollarda Herkes İçin Çile Vardı. Dünyada İse 1 Mayıs İşte Böyle Geçiyor.

01.05.2008 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 1 Mayıs krize dönüştü. İşçiler coplandı, tazyikli su, biber gazı sıkıldı. Adım atmalarına izin verilmedi. Yollar kapatıldı, yollarda herkes için çile vardı. Dünyada ise 1 Mayıs işte böyle geçiyor.

Dünyada 1 Mayıs böyle kutlanıyor

Bizde durum ortada. Olağanüstü önlemler alındı, 1 Mayıs krize dönüştü. İşçi Bayramı'nda, işçilere dayak vardı.

Dünyada ise 1 Mayıs kutlamaları tam gaz sürüyor.

Fransa'da, Cumhurbaşkanı Sarkozy, Cumhurbaşkanlığı Sarayı olan Elysee Sarayı'nda geleneksel olarak düzenlenen 1 Mayıs kutlamasına ev sahipliği yaptı. 

Hırvatistan Başbakanı Ivo Sanader ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa, sınırda buluşarak "Sınır tanımayan sendikalar" adlı yürüyüşe katılıp, işçi sendikalarına destek verdi.

1 Mayıs'ı bizden önce kutlayan dünyanın doğusundaki ülkelerde de kutlamalara yüzbinler katıldı. Endonezya'dan Japonya'ya, Çin'den Hong Kong'a işçiler renkli yürüyüş ve eylemlerle İşçi Bayramını kutladı. Avrupa ve Amerika'da kutlamalar saat farkı nedeniyle yani başlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Dünya 1 Mayıs'ı Böyle Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement