Dünyada En Çok Takip Edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu - Son Dakika
Ekonomi

Dünyada En Çok Takip Edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu

Dünyada En Çok Takip Edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu

Twiplomacy araştırmasına göre, Davutoglu 1 milyon 511 bin 635 takipçiyle, dünyada en çok takip edilen Dışişleri Bakanı oldu.

25.06.2014 16:00  Güncelleme: 16:08

Dünya liderleri üzerine yapılan Twiplomacy araştırmasına göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoglu 1 milyon 511 bin 635 takipçiyle, dünyada en çok takip edilen Dışişleri Bakanları arasında ilk sırada yer aldı.

Effect Halkla İlişkiler'in Türkiye temsilcisi olduğu, lider küresel halkla ilişkiler ve iletişim firması Burson-Marsteller'ın yaptırdığı, Twitter'da yer alan dünya liderleri üzerine bir araştırma olan Twiplomacy, dünya liderlerinin Twitter'ı hangi sıklıkta kullandıklarını ve sosyal ağa nasıl bağlandıklarını ortaya koydu.

32 ÜLKE TWİTTER'I KULLANMIYOR

Araştırmada, Haziran 2014'ün başlarında 161 ülkede bulunan 643 hükümet hesabı analiz edildi. Hesaplardan sadece çoğu Afrika, Asya ve Pasifik'te olmak üzere 32 ülke Twitter'ı kullanmıyor. Bugün yayınlanan araştırma aynı zamanda tüm Birleşmiş Milletler (BM) hükümetlerinin yüzde 83'den fazlasının Twitter'da yer aldığını ve tüm devlet ve hükümet başkanlarının yüzde 68'inin ise kişisel Twitter hesaplarına sahip olduğunu gösterdi.

"Burson-Marsteller tarafından bu sene üçüncüsü yapılan Twiplomacy araştırması, dünya liderleri arasında sosyal medyanın büyüyen önemini vurgulayan bir çalışma olarak ön plana çıkıyor" diyen Burson- Marsteller Dünya Başkanı ve CEO'su Donald A. Bear, "Bu sene devlet birimlerinin twitter hesaplarında yüzde 28'lik bir artış görüldü. Bu oran, onların ulusal ve uluslararası sosyal paydaşlarına erişim çabalarındaki artışı da yansıtmaktadır" dedi.

HİNDİSTAN'IN YENİ BAŞBAKANI TWİTTER'DA EN ÇOK TAKİP EDİLEN BEŞİNCİ DÜNYA LİDERİ

Araştırmada, göze çarpan en önemli sonuçlardan bir diğeri ise Hindistan'ın yeni başbakanı @NarendraModi Mayıs 2014'ün sonlarında seçilmesinden bu yana 4 milyon 967 bin 847 takipçiyle Twitter'da en çok takip edilen beşinci dünya lideri konumuna gelmesi oldu.

23 Haziran 2014 itibariyle en çok takip edilen dünya lideri, ABD Başkanı @BarackObama (ABD başkanının seçim kampanyası hesabını takip eden 43 milyon kişi) oldu. Buna rağmen, 9 farklı lisandaki hesapları ve 13 milyon takipçisi ile ikinci olan Papa Francis (@Pontifex) Twitter'da yer alan en etkili dünya lideri. İspanyolca tweetleri her defasında ortalama 10 binden fazla kez yeniden tweetlendi. Ardından Endonezya Başkanı @SBYudhoyono (5 milyon takipçi), Beyaz Saray @WhiteHouse (4 milyon 976 bin 734) ve @NarendraModi (4 milyon 967 bin 847) geliyor. Hindistan'ın yeni başbakanının mesajlarını kitlelere ulaştırmak için Twitter'ı güçlü bir araç olarak gördüğü ve çok yakında Beyaz Saray hesabını geçmesinin beklendiği ise Twiplomacy'den gelen diğer bilgiler arasında. Ek olarak, Venezüella Başkanı Nicolas Maduro'nun mesajları da 2 bin kez yeniden tweetlendi.

Twiplomacy'e göre, dijital araçları kullanmadan yabancı bir diplomat olmak neredeyse imkânsız hale geldi. Twitter'da şu anda 3 binden fazla büyükelçilik ve büyükelçi yer alıyor: Bunlardan, Kanada, Fransa, İsrail, Meksika, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, Türkiye, Ukrayna, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkeler büyükelçiliklerinin ve misyonlarının çoğunu Twitter'a katılımını sağlamış bulunuyor. Londra'daki Birleşik Krallık Dışişleri Ofisi ise bunun yanı sıra, büyükelçilerinin kişisel katılımını da destekliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Dünyada En Çok Takip Edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • 1453 kartallar1: GEZİ ZEKALILAR ÇAPULCU HAİNLER BİR KENARA YAZIN SİZLER Cnn BBC REUTERS TİMES ECONOMIST UŞAKLARI KUKLASINIZ 13 21 Yanıtla
    Mehdi-Türk-M.Kemal: MAKKARNA KÖMMÜR FARESI:)) 8DASLI O INGILIZLER DEGILMIKI SIZ CAHILL KEFFENLI HÜLLOGLU GANNADI GIRIGG CICCIGLERE 8DAS NAMINI TAKTI:)) NE BCC,NE REUTERS??? SIZIN ACCINIZI DINDIRIR...! SU REHINELERIMIZ EGERKI ÖLMEDIYSE,GELIRLER SAYET HAYATTA DEGILLERSEDE SOMADA 450,ÖLEN INSANI ÖRTPAS ETTINIZ BU IRAK OLAYINA BESLEDIGINIZ YOBBAZ ISIDINIZ VEDE SIZI 50 M.KEMALIN ASKERLERI GÜÜÜÜÜMMMMMMM HAVAYA UCURUR:)) BEKLEYINDE GÖRÜN... 0 0
  • ADEMOĞLU: CUMHURİYET TARİHİNİN EN BAŞARISIZ DIŞİŞLERİ BAKANI... (Bu dediğimi yazın bir kenara.) 18 11 Yanıtla
  • Mert: Takip edenlerin çoğu IŞID elemanlarıdır..Haaa bu arada sayın bakanım..Bizim rehineler ne oldu..Öldüler mi kaldılarmı bir haberiniz var mı..?? 17 11 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: GEZİ ZEKALILAR ÇAPULCU HAİNLER VIZYONUMUZ 2023 SİZ ESKİ DÜZEN AKTÖRLERINİN VİZYONUDA YOK SOYUDA YOK 13 12 Yanıtla
  • Evet bız adam gıbı adamları takıp edıyoruz: Biz koyunuz evt siz koyun dedikcee biz burdayizzz aninda 8 16 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: BUNUN ACIKLAMASINI ÇAPULCAN KARDESLERİMİZ YAPAR HADİ BAKALIM :) 9 14 Yanıtla
  • Evet bız adam gıbı adamları takıp edıyoruz: Biz koyunuz evt siz koyun dedikcee biz burdayizzz aninda 9 12 Yanıtla
  • VELHASILI KELAM: TABİ Kİ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BURADA NE KADAR ÇOK KOYUN OLDUĞUNU BİLMİYOR..HÜLYA AVŞARIN BİLE 3,5 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR.. 14 6 Yanıtla
  • ibo: İyi takipçi hilesi yapiyorlar sahte hesaplarla takipçi arttırıyorlar. 12 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement