Düzce'nin İlk Alışveriş Merkezi Krempark Açıldı - Son Dakika
Yerel

Düzce'nin İlk Alışveriş Merkezi Krempark Açıldı

Düzce\'nin İlk Alışveriş Merkezi Krempark Açıldı

Düzce Belediyesi işbirliği ve desteği ile Düzce'nin ilk ve tek Alışveriş Merkezi Krempark AVM düzenlenen törenle açıldı.

15.06.2012 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediyesi işbirliği ve desteği ile Düzce'nin ilk ve tek Alışveriş Merkezi Krempark AVM düzenlenen törenle açıldı.

Düzce'nin ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Krempark AVM'nin açılışına Enerji Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve davetli topluluğu katıldı.

Başkan Bayram, "1995 yılında Düzce Belediyesinin o dönemki başkanı Ruhi Kurnaz tarafından gündeme getirilen ve yaşadığımız istenmeyen talihsizliklerden dolayı bitirilememiş Krempark alışveriş merkezini açmaktan gurur duyuyoruz. Düzce Belediyesi Meclisi olarak çok cesaretli kararlar aldık ve alışveriş merkezini açtık. Böyle kararları almak zordur ve cesaret ister. Bugüne kadar alışveriş merkezinde gündeme getirilmesinde ve bitirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Düzce kabuğunu kırdı. Biz bu gelişmenin devam etmesi için çalışacağız. Alışveriş merkezi Düzce'ye yeni bir yüz ve sosyal ortam sağladı. Şehir hayatını değiştirdi. Başta Ruhi kurmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Milletvekili Arslan, "Bugün uzun yıllardır beklediğimiz alışveriş merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. çok güzel hayallerle 1995 yılında başlanan ve bitirilmesi bugüne nasip olan alışveriş merkezimiz aslında Düzce'nin ne kadar önünü gördüğünün göstergesidir. Çünkü Türkiye'de alışveriş merkezi kültürü yokken, ilçe olan Düzce'de böyle bir konu gündeme geldi. Temel atılmasından 17 yıl sonra açılmasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzce Valisi Şahin, "Bu tip alışveriş merkezleri kentlerde kültürel ve sosyal gelişmeyi tetikler. Düzce değişiyor gelişiyor. Bu çerçevede biz de yeni yatırımlarla Düzce'nin değişimine ve gelişimine katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Mercan, dönemin belediye başkanı Ruhi Kurnaz ile 1999 yılında tanıştığını belirterek "Dönemin Belediye Başkanı Kurnaz'ı böyle zor bir kararın alınmasında gösterdiği cesaretten dolayı kendisini kutluyorum. Çünkü benim milletvekili olduğum Eskişehir'de bile ilk alışveriş merkezi konusu 2006 yılında gündeme geldi ve projesi hazırlandı. Düzce'de 1995 yılında böyle bir konunun gündeme gelmesi gelişmişliğin göstergesidir. Ayrıca yapılan alışveriş merkezinin Düzce'ye yeni bir kent merkezi kazandırdığını da görüyoruz. Dolayısıyla bir sosyal alan ve cazibe merkezi haline gelmiş etrafına ışık saçmaya başlamış ticaretin artmasını sağlamış AVM'nin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

1995 yılında temeli atılan Krempark AVM 1998 ile 2010 yılı arasında hiç bir çalışma yapılmadı. 2010 yılında yeniden başlayan çalışmalar. 2012 yılında tamamlandı. 34 bin 416 metrekare alanı bulunan Krempark AVM'de 68 bağımsız alan, 6 sinema salonu ve 180 araçlık otopark bulunuyor. Alışveriş merkezini günde yaklaşık 20 bin kişi ziyaret ediyor. 450 kişinin istihdam edildiği AVM'yi 3 ayda yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'nin İlk Alışveriş Merkezi Krempark Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement