e-Devlet Kapısı kullanımında rekor artış - Son Dakika
Güncel

e-Devlet Kapısı kullanımında rekor artış

e-Devlet Kapısı kullanımında rekor artış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele döneminde, e-Devlet Kapısı kullanımında rekorlar kırıldığını belirterek, "Aylık ortalama 300 milyon olan e-Devlet kullanım sayısı, nisan ve mayıs aylarında 500 milyona ulaştı.

03.06.2020 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele döneminde, e-Devlet Kapısı kullanımında rekorlar kırıldığını belirterek, "Aylık ortalama 300 milyon olan e-Devlet kullanım sayısı, nisan ve mayıs aylarında 500 milyona ulaştı." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Karaismailoğlu, Türksat AŞ'nin Gölbaşı Yerleşkesi'nde incelemelerde bulunarak, şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaismailoğlu, Türkiye'nin uydu yayıncılığında Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerine hitap eden, sektörde önemli bir aktör olduğunu bildirdi.

Karaismailoğlu, yeni uydu çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türksat çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Türksat 5A, bu yılın son çeyreğinde, Türksat 5B 2021'in ikinci çeyreğinde, Türksat 6A da 2022'de uzaya gönderilecek. Haberleşme uydularımız uzaya ulaştığında ülkemiz, görüntü, ses ve data iletişimiyle diğer katma değerli hizmetlerimizle dünyada söz sahibi olacak. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye, dünyada haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yerini alacak."

Türksat 6A'nın yerli uydu projesi olduğunu anımsatan Karaismailoğlu, "Türksat 6A'nın sözleşmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 15 Aralık 2014'de imzalandı. Bu uydumuz, Bakanlığımız ve Türksat AŞ ile TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN ve CTech gibi kuruluşların ortak çalışmasının ürünü olacak." ifadelerini kullandı.

"Kablo TV abone sayısının 1 milyon 400 bine ulaşmasını hedefliyoruz"

Türksat AŞ'nin kablo altyapısı üzerinden sayısal televizyon, geniş bant internet ve sabit telefon hizmeti verdiğine işaret eden Karaismailoğlu, "1 milyon 300 bine yakın Kablo TV abone sayısının yıl sonuna kadar 1 milyon 400 bine çıkarılmasını öngörüyoruz. 1 milyonu aşan Kablonet abone sayısının da yıl sonuna kadar 1 milyon 100 bine çıkarılması önceliğimizdir." değerlendirmesi yaptı.

Karaismailoğlu, Türksat AŞ'nin yeni stratejik projelerine ilişkin de bilgi alırken, şunları kaydetti:

"Ülkemizin uydu haberleşme kapasitesinin geliştirilmesi ve korunması çok önemlidir. Kablo TV altyapımızın aktif ve rantabl kullanılması, yayıncı kuruluşlara yüksek kaliteli hizmet sunulması kayda değerdir. Katma değerli bilişim hizmetlerinin yaygınlaştırılıp, bilgi güvenliğine yönelik çabalarınızı destekliyoruz. Bu yöndeki her türlü yatırım planlarını yakından takip ediyor ve yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Türksat AŞ'nin önemli yatırım projeleri arasında uydu yedeklilik ve veri merkezi yedeklilik projelerinin yer aldığını belirten Karaismailoğlu, Ankara Macunköy Veri Merkezi Yedeklilik Projesi'nin çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Bakan Karaismailoğlu, planlanan yatırımlar arasında Ankara Uydu Yedeklilik Sistemi Projesi ile Ankara Gölbaşı Veri Merkezi Projesi'nin de yer aldığını bildirdi.

Şirketin katma değerli bilişim hizmetlerine de değinen Karaismailoğlu, "2020 sonuna kadar, e-Devlet Kapısı'ndan hizmet veren kamu kurum sayısının 710'a çıkmasını öngörüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Aylık işlem sayısı ortalaması 500 milyona ulaştı"

Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde, "hayatın eve sığdığını" belirten Karaismailoğlu, "e-Devlet Kapısı kullanım sayılarında rekorlar kırıldı. Aylık ortalama 300 milyon olan e-Devlet kullanım sayısı, nisan ve mayıs aylarında 500 milyona ulaştı. Özellikle, bakanlığımız hizmetlerinden, PTT maske başvurusu başta olmak üzere, sosyal yardım başvuruları, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sorgulaması ile Sağlık Bakanlığı HES kodu oluşturma ve sorgulama hizmetleri için e-Devlet Kapısı'nı çok yoğun olarak kullandık. Bu kadar yüklenmenin ve yoğun kullanımın söz konusu olduğu e-Devlet Kapısı hizmetlerinin aksamadan yürütülmesinden dolayı Türksat AŞ'ye ayrıca teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgınına karşı ülke olarak verilen "milli mücadele"de büyük bir başarı elde edildiğini vurgulayan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde devlet olarak öngörü, yerinde karar ve eylem refleksiyle millet olarak da gösterilen tam uyum ve iş birliğiyle yeni normalleşme dönemine geçildiğini hatırlattı.

Yeni süreçte, Türksat'ın önemli sorumluluk üstlendiğini ve özverili çalışma programı sürdüğünü aktaran Karaismailoğlu, salgınla mücadele kapsamında hayata geçirilen hizmetlere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Uydu ve Kablo TV üzerinden TRT eğitim kanalları devreye alındı. Okullarına gidemeyip, eğitimlerini EBA üzerinden alan öğrencilerimizin kullanımları kotalarından düşülmedi. Kotalı tarifeyle hizmet alan sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca 100 gigabayt, tüm abonelere de 25 gigabayt ilave kota verildi. Uydu ve Kablo TV yayıncı kuruluşların nisan, mayıs ve haziran fatura ödeme vadesi de 30 Eylül 2020'ye ertelendi. Bütün bu hizmetlerin tamamı önemli ve kayda değerdir. Türksat AŞ yönetimini bu çalışmalarından ve mücadeleye verdiği katkılarından dolayı kutluyorum."

"Türksat, 2020'nin ilk 3 ayını 101 milyon lira faaliyet karıyla kapattı"

Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen de yaptığı sunumda, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının işletmelerini yürüttüklerini bildirdi.

Türksat AŞ'nin uydu yayıncılığının yanı sıra kablo altyapısı üzerinden sayısal televizyon, geniş bant internet ve sabit telefon hizmeti verdiğini belirten Şen, "Kamu hizmetlerinin elektronik ortamdan sunumuna yönelik altyapıyı sağlıyor, anahtar teslim projelerinin gerçekleştirilmesi ve e-Devlet Kapısı'nın işletilmesi işlerini yürütüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türksat AŞ'nin bugünkü yatırım değerinin 10,2 milyar liraya ulaştığını aktaran Şen, "2020 yılının ilk 3 ayını 101 milyon lira faaliyet karıyla kapattık." bilgisini verdi.

Bakan Karaismailoğlu'nun Türksat AŞ Gölbaşı Yerleşkesi'ndeki incelemelerinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Ömer Fatih Sayan, Enver İskurt ve Selim Dursun ile Türksat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel e-Devlet Kapısı kullanımında rekor artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement