Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneğince "Türkiye-Bulgaristan 30 Tarihi ve Kültürel Site Fotoğraf Sergisi"nin açıldığı bildirildi.

29.05.2018 15:28

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneğince "Türkiye- Bulgaristan 30 Tarihi ve Kültürel Site Fotoğraf Sergisi"nin açıldığı bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan "Sürdürülebilir Turizmin Tanıtımının Desteklenmesi- Support for Promotion of Sustainable Tourism' isimli proje kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Edirne, Kırklareli ve Bulgaristan Burgas'dan fotoğrafların yer aldığı sergi yarın saat 18.00'e kadar dernek binasında ziyaret edilebilecek.

Edirneli pehlivanlar Ruen'de

Edirne Belediyesi pehlivanlarının Bulgaristan'ın Ruen şehrinde düzenlenen 39. Ruen Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık ve başaltı boyları'nda ilk üç dereceyi göğüslediği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesi Güreş Takımı'ndan Umut Geleç Bbaşaltı boyunda ikincilik kürsüsüne yükselirken, Yiğit Gider ve Ayhan Aktürk üçüncülük kürsüsünü paylaştıdığı belirtildi.

Başpehlivanlık Güreşlerinde ise Tansel Umut birincilik madalyasının, Serkan Üdüller ikincilik madalyasının sahibi olduğu. Ali Rıza Özkayalar ve Gürsel Umut'un da üçüncülük kürsüsünü paylaştığı aktarıldı.

1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü

Edirne Sağlık Müdürlüğü, 1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nün mesajında, toplum taramasının dış görünüm olarak sağlam olan kişilere bazı testler, muayeneler veya diğer yöntemler uygulanarak hastalığa ait belirtilerin henüz tam ortaya çıkmadan yaklaşık olarak belirlenmesi olduğu belirtildi.

Pozitif veya şüpheli pozitiflik veren durumlarda kesin tanı ve uygun tedavi için kişiler olanakları geniş hastanelere ve uzman hekimlere gönderilmesi gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir hastalığı tarama programı kapsamına alabilmek için toplumda sık görülen ve önemli bir sorun olması, yenidoğan dönemindeki belirtilerinin az olması veya klinik olarak atlanabilir olması, tanıda gecikmenin bebekte geri dönüşümsüz hasar yaratabilecek olması, erken tanı konulması halinde hastalığın seyrinde değişiklik yapılabilmesi ya da tamamen tedavi edilebilmesi, basit ve güvenilir testler ile taranabiliyor olması, maliyet, yarar oranı çok yüksek olmayan hastalıklar olması gerekir. Yenidoğan tarama programı, tüm dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde halk sağlığı programları içerisinde çok önemli yeri olan koruyucu sağlık hizmetidir."

Tekvando Yıldızlar Türkiye Finalleri

Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleşen final müsabakalarında, Edirne Belediye Spor Kulübü iki sporcusunun Türkiye şampiyonu olduğu bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, tekvando takımının başarıdan başarıya koştuğu belirtilerek, "Alanya'da yapılan Yıldızlar Türkiye Tekvando Finallerinde Metin Eşme hocanın iki sporcusu daha Türkiye Şampiyonu oldu. 37 kiloda Ege Mutlu ve 65 kiloda Batuhan Celil Bostan. Yaptıkları birbirinden zorlu dörder maç sonunda Edirne'ye Türkiye Şampiyonluklarını getirdiler. Böylece her iki sporcu da daha önce sayısız dereceler yaptıkları kariyerlerini şampiyonlukla taçlandırmış oldu." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement