Eğitimde Değerler Eğitimi Programı - Son Dakika
Güncel

Eğitimde Değerler Eğitimi Programı

Denizli'de bir anaokulunun öğrencileri tarihe damgasını vuran vatanseverleri onlar gibi giyinip sözlerini konuşarak öğrenmeye çalışıyor.

16.04.2018 10:02

Denizli'de bir anaokulunun öğrencileri tarihe damgasını vuran vatanseverleri onlar gibi giyinip sözlerini konuşarak öğrenmeye çalışıyor.

Merkezefendi ilçesi Sırakapılar Mahallesi'ndeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu, valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) kapsamında çocuklara vatan ve millet sevgisini öğretmek için 3-5 yaşındaki 16 öğrenciyi seçerek onları tarihe iz bırakan kahramanlar gibi giydirdi.

Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Seyit Onbaşı, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, Hayme Hatun, 2. Abdülhamit Han, Orhan Gazi, Osman Gazi, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin gibi giyinen çocuklar, kamera karşısına geçerek onların sözlerini okudu.

Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Kerem Eser, "Ben Mustafa Kemal Atatürk olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

İstiklal Marşı'nın bir kıtasını ezbere okuyan 4 yaşındaki Egemen Günaydın da Mehmet Akif Ersoy rolünü almaktan onur duyduğunu belirterek, "İstiklal Marşı'mızı yazan kişiyi canlandırmaktan dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Beş yaşındaki Toprak Sarıkaya da Bilge Kağan'ı oynadığını için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Alparslan'ın rolünü alan Çınar Ünal, kendisinin bir Türk kahramanı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitimde Değerler Eğitimi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement