Ekran Yıldızları Taçlandı - Son Dakika
Güncel

Ekran Yıldızları Taçlandı

Ekran Yıldızları Taçlandı

Antalya Televizyon Ödülleri'ne, bu yıl 5 dalda ödül alan 'Yalan Dünya' damgasını vurdu.

22.04.2012 01:20  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Televizyon Oscarları" olarak adlandırılan Antalya Televizyon Ödülleri'ne, bu yıl 5 dalda ödül alan 'Yalan Dünya' dizisi damgasını vurdu. En İyi Drama dizisi 'Hayat Devam Ediyor' olurken, En İyi Dönem Dizisi ödülü 'Muhteşem Yüzyıl'a verildi.

Türk televizyon sektörünün en iyi dizi film, televizyon programı ve yapımlarının ödüllendirildiği Mardan Palace Otel'deki ödül gecesinin sunuculuğunu Melike Öcalan ve Caner Cindoruk yaptı. Fırat Tanış ise seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla geceye renk kattı.

SANATÇILARI ANDI

Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, " Sihirli kutu televizyon içinden çıkarak Antalya ve Türkiye ile buluşan cefekar sanatçılara hoş geldin" dedi. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Meral Okay, Ekrem Bora ve Ayten Alpman'ı anan Başkan Akaydın, "Yarışmanın sonucunu heyecanla bekliyoruz. Sonuçları ne olursa olsun buradaki bütün sanatçıları ve teknik elemanları alkışlıyoruz. Herkese keyifli bir akşam diliyorum" dedi.

ONUR ÖDÜLÜ UMUR BUGAY'A

Geceye, aday gösterilen dizilerin ekipleri ile televizyon dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Sanatçı oyuncu Fırat Tanış'ın şarkılarıyla renklendirdiği gecede, ilk olarak onur ödülleri sahiplerine teslim edildi. Onur ödülü bu yıl 'Bizimkiler' dizisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda dizi ve sinema filminin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Umur Bugay'a verildi. Umur Bugay ödülünü, dizide küçük oyuncu olarak oynayan ve 'Ali' karakterini canlandıran Atalay Uluışık'ın elinden aldı. Bugay,

"Sinema ve televizyon programlarının denetlenip cezalandırılmadığı, resimlerin müstehcen bulunarak yakılmadığı, yapılan heykellerin, 'Böyle sanatın içine*' diyerek dozerlerle yıkılmadığı, öğrencilere, işçiye, potansiyel suçlu gözüyle bakılmadığı etnik ve mezhep kavgalarının son bulduğu barış ve hukuk devleti içinde yaşamanızı dilerim" diye konuştu.

Gecede Orhan Boran, da Radyo Onur Ödülü'nü aldı. Boran, adına ödülü Beyazıt Öztürk aldı. Gecede Toplumsal Sorumluluk Ödülü şarkıcı ve yapımcı Mahsun Kırmızıgül'e verildi.

ÖZARI, ÖDÜLÜ BABASINA İTHAF ETTİ

Jüri Özel Ödülü 'Bay Tahmin' programı ile Murat Özarı ve Fikret Engin'e gitti. Özarı, dün gece hiç uyumadığını belirterek, " Ödül alırsam iki kelimeyi heyecandan bir araya getireceğimi biliyordum ve o nedenle kağıda bir konuşma yazdım. Beni bu ödülde layık gören jüri üyelerine teşekkür ediyoruz. Yayına giren Bay Tahmin'i halka sevdirdik. Bayan seyirciler bizleri izlemeye başladı. Bayanlar bizi çok seviyor ve izliyor.

Bu ödülü geçen yıl hayatını kaybeden babam Coşkun Özarı'ya

götüreceğim; 'Baba, sen

rahat uyu, oğlunla gurur duyabilirsin' diyeceği" dedi.

Bir diğer Jüri Özel Ödülü, Jüri Başkanı Faruk Bayhan, tarafından Tarık Ünlüoğlu'na takdim etti. Onur Ödülü, Jüri Başkanı Faruk Bayhan'a Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Alaydın tarafından verildi.

DRAMATİK TV YAPIMLARI

En İyi Dram Dizisi: Hayat Devam Ediyor

En İyi Gençlik Dizisi: Elde Var Hayat, Sınav

En İyi Dönem Dizisi(Muhteşem Yüzyıl)

Dizi ekibi adına konuşan Halit Ergenç, " Şuanda çevresindeki ülkelere dizi satan başka ülke yok sanırım. Bunu sağlayan başarılı yazar, yönetmen, yapımcı, oyuncu ve teknik ekibimiz var. Tüketmek yerine 60 yaşında ışıkçı veya ışıkçı şefi olarak yeni insanları bulundurmak adına çok iyi çalışmalara girmeli, güzel daha lezzetli işler sunmalıyız. Dizilerimizi bütün dünyaya sunmalıyız. Biz şuanda

Afrika, Asya ülkelerine dizi satıyoruz. Batı Avrupa dizilerimize fazla ilgi göstermiyor. Buda mümkün. Bir yazar 120

dakikayı kaç kez devam ettirebilir. Hepimiz dizi izlemeyi seviyoruz. Ben de oynamayı seviyorum. Ama severek ölmeyelim. Çok

severek, çok daha iyi işler yapacağız. Daha fazla iş değil, aranan ve kaliteli işler yapmalıyız. Ödülü

Meral Okay anısına alıyoruz" diye konuştu.

En İyi Komedi Dizisi: Yalan Dünya

Drama En İyi Erkek Oyuncu: Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi)

Drama En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Hüseyin Avni Danyal (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Drama En İyi Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Drama En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Meral Çetinkaya (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Drama En İyi Yönetmen: Yıldız Hülya Bilban (Hayat Devam Ediyor)

HÜZÜNLÜ ÖDÜL

Drama En İyi Senaryo (Muhteşem Yüzyıl-Meral Okay)

Meral Okay'ın ismi okunduğu zaman salonda uzun süre alkış koptu. Meral Okay adına ödülü yapımcı Timur Savcı aldı. Gözleri dolan yapımcı Savcı, "Ödülü Meral abla için alıyorum. Ablam ile 2001 yılından beri yol arkadaşlığı yaptım. Güçlüyken acı çekmeden vefat etti. Öldüğü gün bile arkasından yazanlar oldu. Abla sensiz bir kişi eksiğiz. Ona en

güzelini yapacağız. Bu ödülü almaktan üzüntü duyuyorum, Meral Okay, adına alabildiğim içinde onur duyuyorum" diye konuştu.

Komedi En İyi Erkek Oyuncu: Olgun Şimşek (Yalan Dünya)

Şimşek, adına ödülünü Öner Erkan aldı. Erkan, esprili bir dille Olgun Şimşek'in apartman toplantısında olmasından dolayı katılamadığını söylemesi salonda kahkahalara neden oldu.

Komedi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:

Bartu Küçükçağlayan (Yalan Dünya)

Komedi En İyi Kadın Oyuncu: Demet Evgar(1 Erkek 1 Kadın)

"Çok beklediğim bir ödül değildi" diyen Evgar, "Çok usta oyuncularla aynı kategorideydim. Bana bu ödülü layık gören jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Etrafımdaki bütün kadınlara teşekkürler. Teşekkürler. Ödülü canım partnerimle paylaşmak için aldım" ifadelerini kullandı.

Komedi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Gupse Özay (Yalan Dünya)

Komedi En İyi Yönetmen: Jale Atabey Özberk (Yalan Dünya)

Özberk, yaptığı işi izlerken kahkahalara boğulduğunu belirterek, ödülü ekibi ve tüm yönetmenler adına aldığını dile getirdi.

Komedi En İyi Senaryo: Leyla ile Mecnun (Burak Aksak)

Dizi Film En İyi Görüntü Yönetmeni: Muhteşem Yüzyıl(Ercan Özkan)

Dizi Film En İyi Sanat Yönetmeni: Muhteşem Yüzyıl (Nilüfer Giritlioğlu)

Dizi Film En İyi Müzik: Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Nail Yurtsever, Cem Tuncer)

DRAMATİK YAPIMLAR DIŞI TV YAPIMLARI

KIZINA ARMAĞAN ETTİ

Ana Haber Bülteni Sunucusu (Cem Öğretir- ATV)

Haber bültenini sunar gibi bir konuşma yapan Öğretir, haberciliğin bir ekip işi olduğunu belirterek, " Bütün ekibimi saygıyla kucaklıyorum. Habercilik zor iş. İşinizi yaparken zor anlar yaşıyorsunuz. Buradan salonda bulunan eşim Seda'ya sesleniyorum. Kızımız henüz olmadı ama bize şimdiden gülümsemeye başladı. Bu ödül doğacak olan kızım için" dedi.

Çocuk Programı: Pepee (TRT Çocuk)

Ekonomi Sektör Programı : Finans Cafe( Çağlar Çubuk)

Güncel Sanat Programı: Gece Gündüz (Yekta Kopan)

Haber/ Tartışma Programı: Haberaktif (Gökmen Karadağ)

Kadın Programı: Derya'nın Dünyası

Komedi Programı : Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni

Kültür İçerikli Program: Üstün Dökmen'le Küçük Şeyler

Magazin Programı: Show Kulüp

Sağlık Programı: Doktorum

Sohbet Programı: Muhabbet Kralı (Okan Bayülgen)

Spor Programı: Bizim Stadyum (Faik Çetiner)

Talk Show/ Müzik-Eğlence Programı: Disko Kralı (Okan Bayülgen)

Bilgi - Kültür İçerikli Yarışma Programı: Kim Milyoner Olmak İster(Kenan Işık)

Şov İçerikli Yarışma Programı: Survivor Ünlüler-Gönüllüler (Acun Ilıcalı)

Belgesel : Yüz Karası Değil Ekmek Parası

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekran Yıldızları Taçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement