"El Ele Çanakkale'ye" Yolcularını Başkan Dündar Uğurladı - Son Dakika
Güncel

"El Ele Çanakkale'ye" Yolcularını Başkan Dündar Uğurladı

"El Ele Çanakkale\'ye" Yolcularını Başkan Dündar Uğurladı

Çanakkale ruhu için yola çıkan öğrencileri Başkan Dündar uğurladı

05.06.2013 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Dündar, Çanakkale Gezisinin Son Grubunu Kendisi Yolcu Etti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 10 bin öğrenciyi kapsayan, "El Ele Çanakkale'ye" isimli projesinin son yolcularını Çanakkale'ye uğurlandı.

Gençlerin Türk tarihindeki dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale ruhunu yaşayarak öğrenmesi amacıyla Osmangazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, UEDAŞ ve Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği'nin birlikte düzenlediği "El Ele Çanakkale'ye" projesinde son 10 otobüs Çanakkale'ye gitti. 2012 yılının Aralık ayında imzalanan 4'lü protokolle son yılların en büyük eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinden birine imza atan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "El Ele Çanakkale'ye" isimli projenin 350 öğrenciden oluşan son grubunu, belediye önünde düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurladı. 8 otobüsten oluşan son kafilenin hareketinden önce, başkan yardımcıları Halil Döner, Hasan Hüseyin Erdönmez ve İsmail Selimoğlu ile birlikte Çanakkale'ye gidecek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Dündar, son grupta yer alan öğrencilere Çanakkale Savaşı hakkında bilgi aktardı.

"Ele Ele Çanakkale'ye" isimli projeye dâhil olup Çanakkale'ye gitme fırsatı bulan öğrencilerden, Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşları'nın ruhunu yaşamalarını, gittikleri yerleri bu duygularla gezmelerini isteyen Başkan Dündar, "Çanakkale, Türkiye ve Türk milleti için çok önemli bir yere sahip. Orada, atalarımız 250 bin şehit vererek bir tarih yazdı. Sizlerden isteğim, Çanakkale ruhunu iyi anlayıp, ülkenize, şehrinize, mahallenize o ruhla sahip çıkmanızdır. Bizler, sizlerin bu ruhu yakalamanız için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

Okullarında gördükleri tarih derslerinde Çanakkale destanının öğretmenleri tarafından kendilerine anlatıldığını ancak, orayı görmenin, o atmosferi yaşamanın başka bir duygu olduğunu ifade eden Dündar, "Biz, bu sene belediye olarak 10 bin kişiyi Çanakkale'ye götürdük, sizler son grupsunuz. Sizler her ne kadar derslerinizde Türk tarihini okuyor olsanız da, oraları gezip gördüğünüzde Çanakkale ruhunu daha iyi anlamış olacaksınız. Bu mücadelenin nerede ve hangi şartlar altında verildiğini bira bir görmeniz, Çanakkale'yi daha iyi anlamanıza katkı sağlayacaktır" dedi.

Otobüsleri tek tek dolaşarak, geziye katılan öğrencilerle sohbet edip, öğrencilere tanıtıp kitapçığı hediye eden Başkan Dündar, daha sonra "El Ele Çanakkale'ye isimli projenin son grubu olan öğrencileri el sallayarak Çanakkale'ye yolcu etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'El Ele Çanakkale'ye' Yolcularını Başkan Dündar Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement