Engelli Çocuklar İçin 2 Yılda 58 Bin Kilometre Kat Edecek - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocuklar İçin 2 Yılda 58 Bin Kilometre Kat Edecek

Engelli Çocuklar İçin 2 Yılda 58 Bin Kilometre Kat Edecek

Güney Afrikalı engelli çocuklara yardım toplamak amacıyla 35 gün önce bisikletiyle Almanya'dan yola çıkan 47 yaşındaki Heinz Allgaier, 2 yılda 58 bin kilometre yol kat edecek.

09.06.2011 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrikalı engelli çocuklara yardım toplamak amacıyla 35 gün önce bisikletiyle Almanya'dan yola çıkan 47 yaşındaki Heinz Allgaier, 2 yılda 58 bin kilometre yol kat edecek.

Alman Heinz Allgaier, Güney Afrika Cape Town merkezli olan ve kar amacı gütmeyen uluslararası 'Humedica- Sibongile' yardım projesi kapsamında bağış toplamak için bisikletle dünya turuna çıktı. Bayern Münih'ten yola çıkan ve 3600 kilometre yol kat ederek Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ne gelen Heinz Allgaier, Güney Afrika'daki engelli çocuklara yardım amacıyla 2 yılda 58 bin kilometre pedal çevirecek. 32 kilo ağırlığındaki ekipmanıyla dünyaca ünlü markaların sponsorluğunda 3 etapta dünyayı dolaşacak olan Allgaier, 58 bin Euro bağış toplamayı hedefliyor. Kendisine Türkiye'den geçiş sağlanınca çok mutlu olduğunu belirten Allgaier, "Türkiye dost ve yardımsever bir ülke. Türkler iyi ruh haline, çok iyi karaktere sahipler. Gazipaşalılar da çok misafirperver" dedi.

Bisiklet üzerinde yaşamın vazgeçilmez bir tutku olduğunu, gezdiği ülkelerin kültürlerini öğrenme fırsatı bulduğunu aktaran Allgaier, dünyayı dolaşmanın bağış toplamayla bütünleştiğinde doyumsuz tat verdiğini dile getirdi. 10 yıl önce bisikletle tanıştığını ve bu sayede birçok sorununun üstesinden geldiğini belirten Allgaier, şöyle dedi:

"İçimdeki bisiklet tutkusu, seyahat arzusuyla birleşti. Bisikletle ülkeleri gezmeyi, hayatı öğrenmeyi ve yabancı kültürlerden insanları tanımayı, ülkeleri tanımayı seviyorum. Bu durum aynı zamanda insanlara, özellikle de Afrikalı engelli çocuklara yardım etme isteğimi de tetikledi. Şimdi yollardayım ve Afrikalı çocuklar için 58 bin kilometre yaparak, kilometre başına 1 Euro'dan 58 bin Euro bağış toplamayı hedefliyorum. "

Heinz Allgaier, Gazipaşa'da bir gece konakladıktan sonra, Suriye'ye gidebilmek için Mersin'e doğru yola çıktı. - Antalya/ Gazipasa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Çocuklar İçin 2 Yılda 58 Bin Kilometre Kat Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement