Erdoğan'dan Van'da Dikkat Çeken Çıkış: Kürtleri Dışlayan Terbiyesiz, Karşısında Beni Bulur - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Van'da Dikkat Çeken Çıkış: Kürtleri Dışlayan Terbiyesiz, Karşısında Beni Bulur

Van mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur" dedi.

19.06.2018 15:52  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Van'da vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında özellikle HDP'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur, sonra devletimizi bulur. Bu ülkede hangi mütedeyyin dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, beni ve devletimi karşısında bulur" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Biz burada teröristleri, vampirleri gezdirmeyiz. Van bu seçimde oyunu kendisinden alıp, iradelerini İstanbul'daki bir avuç marjinalin emrine verenlerden inşallah tamamen kurtuluyor. Büyükşehir belediyesi bu terör örgütünün güdümündeki partide değil miydi? Peki bu belediyenin size doğru dürüst bir hizmeti oldu mu?

"PARALARI KANDİL'E GÖNDERDİ KANDİL'E"

Van depremi yaşandığında, binaların altında Vanlı kardeşlerimizden önce belediye kalmıştı. Ben o gece buradaydım. Biz adeta Van'ı yeniden ayağa kaldırdık. Sadece depreme 16 katrilyon harcadık. Peki terör örgütünün yanaşmaları ne yaptı? Size hizmet etmek için kullanmaları gereken imkanları, paraları ne yaptı? Kandil'e gönderdi Kandil'e. Örgüte teslim etti örgüte. Şu anda Van'da valimiz belediye başkanlığı görevini yürütüyor mu? Belediye hizmetlerinden memnun musunuz? İşte bizim farkımız bu. Şimdi gelirken bakıyorum, yollar pırıl pırıl. Daha iyi olacak. İstanbul'da Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı neyse Van'da da o olacak. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz, onlar kan, istismar siyaseti yaptılar. 24 Haziran ülkemizin tamamı gibi Van'ımız için de bir dönüm noktası olacaktır. Bu terör örgütleri benim Van'ıma çok çektirdi.

"TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ PATRONLARLA KONUŞTUM"

Turizm sektöründeki patronlarla görüştüm. Dedim siz niye Van'a yatırım yapmıyorsunuz? Van İran'dan gelen turistlere cevap veremiyor. Burada yapacağımız otellerle, İranlı turistlere çok ciddi ev sahipliği yapacağız. Şimdi gelirken caddede zaten gördüm İranlı kardeşlerimizi. Ama turistlerin buraya gelmesi için bir şart var; huzur, huzur, huzur. Terörden korkmayacağız, teröristlerden korkmayacağız. Teröristlerde 24 Haziran'da sandıkla demokrasi dersi vermeye hazır mıyız? Huzurun olmadığı bir yere kimse risk alıp da gelmiyor. Yatırım yapmıyor, istihdam oluşmuyor. Yeri geldi PKK'yı kullandılar, yeri geldi FETÖ'yü sahaya sürdüler. Hamdolsun milletimizle birlikte hepsinin de üstesinden geldik. Şimdi bu güzel iklimi kalıcı kılma zamanıdır. Biz Van'ı potansiyeline uygun bir seviyeye çıkartmakta kararlıyız. Yeter ki bize destek verin. İnşallah önümüzdeki dönemde bu işi hep birlikte başaracağız.

"BU ÜLKEDE HANGİ KÜRT KÜRT OLDUĞU İÇİN DIŞLANIYOR"

Siz benim kardeşimsiniz. Sizin Kürt olmanız, Türk olmanız, Gürcü olmanız bunlar beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren ne biliyor musunuz? Beni yaradan Allah sizi de yarattı. Onun için yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Ne diyor sevgili peygamberimiz? "Cennete giremezsiniz, iman etmedikçe. İman etmiş olmazsınız, birbirinizi sevmedikçe" Hem seveceğiz, hem sevileceğiz.

"BAŞÖRTÜLÜ KIZLARIMI İKNA ODALARINA SOKANLAR DEĞİL MİYDİ?"

Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur, sonra devletimizi bulur. Bu ülkede hangi mütedeyyin dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, beni ve devletimi karşısında bulur. Kimin hayat biçimine karışılmış? İşte geçen dönem CHP'nin bir hanım milletvekili, İstanbul Üniversitesi'nde önemli bir görevdeydi. Bunlar benim başörtülü kızlarımı ikna odalarına sokanlar değil miydi?

Peki PKK'nın desteklemiş olduğu parti, benim o Kürt annelerimi belediyenin önünde hüngür hüngür ağlatanlar değil miydi? Bana geldiler, Ankara'da kendilerini ağırladım. Onlarla konuştum. Bir baba olarak onların acılarını kendilerinden dinledim. Bunlar Kandil'e götürürler, biz ise annelerine babalarına teslim etmenin mücadelesini veririz."

Erdoğan\'dan Van\'da Dikkat Çeken Çıkış: Kürtleri Dışlayan Terbiyesiz, Karşısında Beni Bulur

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Van'da Dikkat Çeken Çıkış: Kürtleri Dışlayan Terbiyesiz, Karşısında Beni Bulur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement