Erdoğan'la Barzani Suriye'yi Konuştu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'la Barzani Suriye'yi Konuştu

Erdoğan\'la Barzani Suriye\'yi Konuştu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Başbakan'la görüşmesinde Suriye konusu gündeme geldi.

19.04.2012 15:12  Güncelleme: 18:23

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde kabul etti. Saat 14.00'te yapılacağı duyurulan görüşmeye Barzani, 35 dakika gecikmeli olarak geldi. Barzani'yi taşıyan makam aracının, petrol yeşili, eski model bir Mercedes olması dikkat çekti. Barzani'nin gelişi sırasında özel harekat polisinin yüksek binalarda tedbir aldı.

MİT MÜSTEŞARI DA KATILDI

Saat 14.40'ta başlayan görüşme basına kapalı olarak gerçekleşirken görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsetaşarı Hakan Fidan da katıldı.

1 saat süren görüşmenin ardından Barzani, açıklama yapmadan ayrıldı. Ancak görüşmede terörle mücadele ve Irak'ta yaşananların yanı sıra Suriye krizinin de ele alındığı öğrenildi.

BARZANİ, HAŞİMİ İLE GÖRÜŞÜYOR

Bu arada Barzani'nin asıl geliş sebeplerinden birinin, halen Türkiye'de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile bir araya gelmesi olduğu konuşuluyordu. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Conrad Otel'de bir araya geldi. İkilinin basına kapalı görüşmesi başladı. Görüşmeye ilişkin şu ana kadar herhangi bir bilgi verilmedi.

Yarın Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmesi beklenen Mesud Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelecek.

Barzani, önceki hafta da ABD'de temaslarda bulunmuştu. Ziyaretteki önemli gündem maddelerinden birisi, Irak'taki siyasi gerginlik diğeri ise terörle mücadele olacak.

Barzani, yakın zamanda Erbil'de Ulusal Kürt Konferansı toplamayı planlıyor. Mesud Barzani'nin burada terör örgütü PKK'ya silah bırakma ve demokratik mücadele çağrısında bulunacağı belirtiliyor.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, Haşimi hakkında geçtiğimiz ekim ayında yakalama kararı çıkartmasından Sünni lider Haşimi, Barzani kontrolündeki Kuzey Irak'a geçmişti.

Haşimi'nin Barzani ile yapacağı özel görüşmede Şii Başbakan Maliki'nin antidemokratik uygulamalarına karşı nasıl bir strateji izleneceğini görüşmesi bekleniyor. Haşimi'nin ayrıca Barzani'ye Türkiye'deki temasları ile ilgili bilgi vereceği de öğrenildi. Haişimi Türkiye temaslarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmüştü.

Haşimi daha önceki demeçlerinde Barzani ile birlikte Kuzey Irak'a döneceğini açıklamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'la Barzani Suriye'yi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement