Ergenekon Davası'nda Osman Yıldırım Konuştu - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Osman Yıldırım Konuştu

Ergenekon Davası\'nda Osman Yıldırım Konuştu

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda darbeye teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen, "Danıştay saldırısına ilişkin 'adam öldürmeye iştirak' suçundan ceza talep edilmeyen ve Cumhuriyet Gazetesi'ne"...

09.05.2013 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda darbeye teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen, "Danıştay saldırısına ilişkin 'adam öldürmeye iştirak' suçundan ceza talep edilmeyen ve Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan 3. el bombasına ilişkin beraati talep edilen Osman Yıldırım'ın son savunması alındı. Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün savunmasında "KCK'lılar serbest bırakılıyor, buradakiler tutuklu" şeklinde sözler söylediğini belirten Yıldırım "Bu davadakilerin 200'ünün tutuksuz yargılanması adil yargılamanın göstergesidir" diyerek savunmasına başladı. Yıldırım, "Alparslan Arslan yakalandıktan 45 gün sonra ifadesinde 'Benim liderim 90 yaşındaki komşularının sadakalarıyla geçinen Salih Kurter'dir. Ben de kendisine televizyon aldım' dedi. Dünyanın neresinde örgüt liderine tetikçisi yardım eder, televizyon alır. Buradaki avukatlarda bunu mantıklı olduğunu söylüyor. Alparslan'ın bu beyanlarına itibar edilip Ankara'da iddianame hazırlandı. Alparslan Arslan 'Benim 2. liderim Süleyman Esen'dir, beni azmettiren Süleyman Esen'dir' diyor. Bombaları Süleyman Esen'den satın aldığını söylüyor. Dünyanın neredesinde tetikçisine el bombası satan azmettirici vardır? Böyle mantık olur mu?" dedi.

17 Mayıs 2006 tarihindeki Danıştay baskında öldürülen Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze törenine ilişkin Veli Küçük'ün "Laik ve cumhuriyetçi kitle ilk defa gerçek gücünü cenaze töreninde direniş sergilendi" sözlerini anımsatan Osman Yıldırım konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Aslında Veli Küçük kendi şehit ettirdiği yargıçın cenazesinde ulusalcı ve Kemalistler provokasyon yapmıştır. CHP, İşçi Partisi, ETÖ kader birliği, suç ortaklığı yaparak bakanları linç etmeyi kalkıştılar. Cenazede 'Katil başbakan' ve 'Katil iktidar' sloganlar atıldı. Ulusalcı Kemalistler cezaevi önüne kamp kurmuş, mahkemeye baskın düzenleyerek katilliklerini bir kez daha ispatlamışlardır."

BALBAY: HAKARETLERE İTİRAZ ETMİYORSUNUZ

Bu sözlerine İşçi Partili sanıkların avukatlar tepki göstererek, Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da ayağa kalkarak mahkeme heyetine "Yeri geldiğinde 'Siyasi dava' denildiğinde bile itiraz ediyorsunuz. Bu kadar hakarete hiç itiraz etmiyorsunuz" diye seslendi. Yıldırım, " Yargı, cumhuriyetin değil ise açıklasınlar da biz de safımızı belirleyelim. Cumhuriyete saldıranlara destek vermek için bariyerlerden atlıyorlar, sonra da ayaklarını kırıyorlar. Bariyerlerden çay, kahve içmek için atlamadılar herhalde. Mahkemeye saldırmak için koşuyorlar. Bu suçüstü halidir. Suç ortaklarının gazını almak için buraya destek vermeye geliyorlar" dedi. Tutuklu sanık Aydınlık gazetesi yazarı Hikmet Çiçek bağırarak tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Özese de "Osman Bey siz de suçlandığınız konularda dosya kapsamında hukuki savunma yapın, ortamı germeyin" diye uyardı.

"KILIÇDAROĞLU VATANA İHANET EDENLERİ KAHRAMAN YAPIYOR"

Osman Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 Nisan 2012 tarihinde grup toplantısında "Ergenekon Davası'ndan Silivri Cezaevi'nde yatanların insan hakları ve özgürlükler için bedel ödedikleri" şeklinde konuştuğunu belirterek "Vatana ihanet edenleri, yargıya saldıranları kahraman yapıyor. CHP, kahraman olmayı anlatıyor" diye konuştu. İzleyici bölümünde oturan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan da ayağa kalkarak "Sayın Başkan ben CHP Çanakkale Milletvekiliyım. Partime sabahtan beri hakaret ediyor. İzin vermeyiniz" şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı Özese ise "Dava dışı beyanlar kim olursa olsun bizi ilgilendirmez" diyerek Yıldırım'ı uyardı.

YILDIRIM'DAN AVUKATLARA TEPKİ

Yıldırım, "Doğu Perinçek bana 'verdiğin ifadeni geri çek. Maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayalım' dedi. Ben reddettim" diye konuştu. İşçi Partili Erkan Önsel ve avukatlar Yıldırım'ın beyanlarına tekrar itiraz etti. Osman Yıldırım da avukatlara "Kes lan" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı tarafından uyarılan Osman Yıldırım ise "Ben bu zihniyeti kaldıramıyorum. 'Perinçek bana teklifte bulundu' diyorum. Avukatları ise hakaret ettiğimi iddia ediyorlar. Perinçek benimle konuştuğunda güvenlik kameraları kayıttaydı" dedi.

"BU SARIŞIN KİM?"

Perinçek'in avukatı Sedef Ünal'ın tepkileri üzerine Osman Yıldırım da "Muhterem başkan bu sarışın bayan kimin avukatı. Onu kim konuşturuyor" diye sordu. Yıldırım'ın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Yıldırım savunmasını şöyle tamamladı:

"Danıştay olayı ile benim zerre kadar ilgim yok. Savcılar mütalaada Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığım iki eylem nedeniyle ceza istiyorlar. Kendilerine teşekkür ederim. Benim cezam 2 yılsa 4 yıl versinler. En ağır cezayı versinler. Ancak işlemediğim suçu üstlenemem."

Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Osman Yıldırım Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement