Erzurum Müftüsü Sula, Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Erzurum Müftüsü Sula, Gazetecilerle Buluştu

Erzurum Müftüsü Sula, Gazetecilerle Buluştu

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, gazetecilerle bir araya geldi.

31.01.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, gazetecilerle bir araya geldi.

Kentteki bir restoranda gazetecilerle buluşan İl Müftüsü Sula, yaptığı konuşmada, bir süre önce Erzurum İl Müftülüğü görevine atandığını hatırlattı.

1974 yılında İzmir'de imam olarak Diyanet camiasında göreve başladığını ifade eden Sula, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine çeşitli yerlerde Diyanet'in her kademesinde çeşitli görevlerde bulundum. En son Bağcılar Müftülüğü'ünden Erzurum İl Müftülüğü'ne atandım. Erzurum'da idarecilik görevi, çok büyük mesuliyet taşıyan, bize emanet olarak verilen bir görevdir. Diyanet camiamız, bazı illere özellikle hassasiyet gösterir. Gerek tarihi ve kültürü ile halkın dine olan duyarlılığı açısından bu illerin başında da Erzurum gelmektedir. Bursa ve Konya da bu illerimizdendir."

Sula, Erzurum'un tarihi, ilim adamları ve medreseleriyle "dadaşlar diyarı" olarak tanımlandığını belirterek, kentin kahramanlık timsali bir şehir olduğunu söyledi.

Ülkenin fikir hayatına büyük katkılar sağlayan bir ile atandığını anlatan Müftü Sula, şunları kaydetti:

"Müftülüğün anayasayla tanınan birinci görevi, vatandaşları dini konularda aydınlatmaktır. Özellikle Müslümanların terörist diye gösterilmeye çalışıldığı bir zamandayız. İslam, kelime anlamıyla bir barış dini. Yani kişinin kendi kendisiyle barışık olması kişinin yaratanıyla barışık olmasını içeren en güzel esasları bulunduran bir dinin mensuplarıyız. Maalesef Müslümanlar sanki gaddar, cahil birbirinin canına kıyan canavar ruhlu gösterilmek istendiği bir zamanda İslamın barış özelliğini ortaya sermek anlamında müftülüklere büyük bir görev düşmektedir diye düşünüyoruz."

Sula, kentte görev yaptığı süre içerisinde yapmayı planladığı projeleri de basın mensuplarıyla paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum Müftüsü Sula, Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement