Esendere Sınır Kapısı'nda Yoğunluk - Son Dakika
Güncel

Esendere Sınır Kapısı'nda Yoğunluk

Türkiye'den İran'a yük taşıyan TIR sürücülerinin çoğu dönüş yolu için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Sınır Kapısı'nı tercih edince yoğunluk arttı.10 gündür bekletildiklerini belirten şoförler gümrük yetkilileri ile görüşmek...

25.05.2012 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'den İran'a yük taşıyan TIR sürücülerinin çoğu dönüş yolu için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Sınır Kapısı'nı tercih edince yoğunluk arttı. 10 gündür bekletildiklerini belirten şoförler gümrük yetkilileri ile görüşmek isteyince arbede yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinden İran'a geçiş yapan TIR'ların dönüş yolu için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Sınır Kapısı'nı kullanması burada yoğunluğa neden olurken, TIR sürücüleri ile İran askerleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Olayla ilgili bilgi veren TIR şoförlerinden İsmail Yüksek, 10 gündür sınır kapısında bekletildiklerini belirterek, "Şu anda yaklaşık 400 TIR, park alanında bekletiliyoruz. İran tarafının gümrük müdürü ile bugün görüşmek istedik. Sürücülerle birlikte gümrük binasına giderken İran askerleri üzerimize yürüdü ve bazı arkadaşlarımızı tartakladı. Havaya uyarı ateşleri açıldı. Bu sırada askerler 9 arkadaşımızı gümrük binasına aldı. Şu anda onlar içeride, bizler de dışarıda halen Türkiye tarafına geçmeyi bekliyoruz" diye konuştu.

Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren ise, Doğubeyazıt'tan dönen TIR'ların dönüş yolu İran tarafından Esendere Sınır Kapısı'na verildiği için yoğunluk oluştuğunu belirterek, "Sınır kapısında bekleyen Türk sürücülerimiz geçiş için bir görüşme yapmak istemişler. Bu sırada İran askerleri sürücülerin pasaportsuz geçiş yapacaklarını zannetmiş olmalılar ki müdahalede bulunmuşlar. Bu sırada bir arbede yaşanmış. Sonrasında olayla ilgili bilgi alır almaz biz gümrük görevlilerimizi geçişleri hızlandırmak için İran tarafındaki yetkililerle görüşmek üzere görevlendirdik" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esendere Sınır Kapısı'nda Yoğunluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement