Eski Bakan Fikri Sağlar'dan tepki çeken "Türbanlı hakim" açıklaması: Adaletinden kuşkum var - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Fikri Sağlar'dan tepki çeken "Türbanlı hakim" açıklaması: Adaletinden kuşkum var

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın canlı yayında yaptığı "Türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde, adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" açıklaması birçok kesim tarafından tepki çekti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "2020 yılının son faşist saldırısı CHP'li Fikri Sağlar'dan geldi" dedi.

31.12.2020 08:44  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programına konuk oldu. Programda 28 Şubat olayları tartışılırken, Sağlar'ın kullandığı ifadeler tepki çekti.

"ADALETİ YERİNE GETİREBİLECEĞİ KONUSUNDA KUŞKUM VAR"

Konuşmasını başörtüsüne getiren Sağlar, "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" ifadelerine yer verdi.

Eski Bakan Fikri Sağlar'ın açıklamaları tepki çekti: Türbanlı hakimin adaletinden kuşkum var

ÖMER ÇELİK: BARBARCA BİR NEFRET SÖYLEMİDİR BU

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Sağlar'a tepki gösterdi. Çelik, "2020 yılının son faşist saldırısı CHP'li Fikri Sağlar'dan geldi. CHP'li Sağlar, "Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum" demiş. Doğrudan insanların düşüncelerini, inançlarını ve demokratik haklarını hedef alan barbarca bir nefret söylemidir bu. Adaleti ve insanlığı tehdit eden kılık kıyafet değil bu faşist zihniyettir. Türbanlı bir hakimin adil olamayacağı görüşü barbarca ve nefret suçu içeren bir yaklaşımdır, şiddetle kınıyoruz." dedi.

İBRAHİM KALIN: BARBAR VE MÜPTEDİ BİR ZİHNİYETİN TEZAHÜRÜDÜR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Sağlar'a tepki gösterdi. Kalın, Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılık, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliktir, ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Eski Bakan Fikri Sağlar'dan tepki çeken 'Türbanlı hakim' açıklaması: Adaletinden kuşkum var

FİKRİ SAĞLAR KİMDİR?

Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Fikri Sağlar, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Önce Sosyal Demokrat Halkçı Partiyi, ardından da Cumhuriyet Halk Partisi'ni 17, 18, 19 ve 20'nci dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsil etti.

SHP'de çok genç yaşta genel sekreterlik yapan Sağlar, 49, 50, ve 52'nci Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet'te revizyon sonucu Kültür Bakanlığı'ndan Devlet Bakanlığı'na getirildi. Sağlar, Susurluk kazasının ardından kurulan TBMM Susurluk Komisyonu'nda üyelik yaptı. 18 Nisan 1999 tarihindeki genel seçimlerde CHP %8,71 oy alıp baraj altında kalınca milletvekilliği sona erdi.

2004 Türkiye yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu fakat seçilemedi. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 25. dönemde tekrar Mersin milletvekili olarak meclise girdi. Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olan Sağlar, Birgün gazetesinde köşe yazısı yazmaktadır.

Eski Bakan Fikri Sağlar\'dan tepki çeken "Türbanlı hakim" açıklaması: Adaletinden kuşkum var

Son Dakika Güncel Eski Bakan Fikri Sağlar'dan tepki çeken 'Türbanlı hakim' açıklaması: Adaletinden kuşkum var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • 46: bende senın turk vatandaşı oldugundan şüphem var 47 15 Yanıtla
  • cann: Bende bu mahlukun, bu memlekette nasıl kültür bakanlığı yaptığına şaşıyorum. 41 14 Yanıtla
  • turan ewlazığ: ne acı bu adamlar bakanlık yaptı ülke o yüzden ılerlemedı 41 13 Yanıtla
  • CEMK: SANA SÖYLENECEK ÇOK CÜMLELER VAR DERHAL VEKİLLİK MAAŞINI BIRAK ALMA 33 10 Yanıtla
  • ada: Bakın ben chp liyim ama türbanlı türbansız ben bunun ayırımını yapmıyorum benim annemde türbanlı ben değilim bence herkes kanun kural çerçevesinde görevivi layıkıyla yerine getirir.Kimseyi dış görünüşüne göre yargılamayın. 27 6 Yanıtla
  • SÜLEYMAN ORMANCI: BU NE KADAR BÖLÜCÜ BİR TUTUM BU ÜLKEDE BAKANLIK YAOARKEN KAÇ TÜRBANLININ YOLUNA TAŞ KOYDU KİMBİLİR ALDIĞIN NEFES HARAM SANA 26 3 Yanıtla
  • müjdat: FİKRİ SANIRIM REKLAM YAPIP GÜNDEMDE KALMAYA ÇALIŞIYORSUN. 22 5 Yanıtla
  • HAKKI AYDIN BULUT KARAGÜNDOSTU: FİKRİ FİKRİN HİÇ HOŞ DEĞİL AYIP SANA 23 3 Yanıtla
  • kadı: benimde de şüphem var...senin imanından...yok gibi geldi bana 23 3 Yanıtla
  • Ultra SoN: Adamın beynine Türbani nasıl takmışlar aceba.. Tıp çok gelişmiş. 23 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement