Eski Kto Başkanı Hasan Ali Kilci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Kto Başkanı Hasan Ali Kilci Açıklaması

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açılan davanın bir süre önce tahliye edilen sanıklarından Eski Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, "İstifamın siyaset, baskı gibi şeylerle hiçbir ilgisi yok."

26.06.2012 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açılan davanın bir süre önce tahliye edilen sanıklarından Eski Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, "İstifamın siyaset, baskı gibi şeylerle hiçbir ilgisi yok. Ahlaki ve etik davrandığımı düşünüyorum" dedi.

Kilci, meclis toplantısına katılmak için geldiği KTO'da, üyelerin sevgi gösterileriyle karşılandı.

Meclis toplantısının açılışında üyelere seslenen Kilci, Allah'a inanmanın ve güvenmenin yanında, yüce Türk yargısına da inandıklarını ve güvendiklerini söyledi.

Bunu istismar edenlerin eline hiç bir şeyin geçmeyeceğini ifade eden Kilci, şöyle devam etti:

"Üzerine basa basa söylemek gerekir ki, Türk adaletine herkesin güvenmesi lazım. Herkesin ona ihtiyacı var. Biz de ona güvendik. Adaletin yüksek tecellisine inanıyoruz. Mahkeme süreci ile ilgili konuşmamız doğru değil ama şunu bilmeniz gerekir ki ben, ne ailemin, ne dostlarımın, ne arkadaşlarımın ne de temsil ettiğim KTO üyelerinin ve Kayseri halkının başını öne eğecek bir şey yapmadım. Bunu orada da defalarca söyledim. Adalet tecelli edecek. Sabırla bekleyeceğiz."

Kilci, daha önce yaptığı konuşmalarda olayları bir kanaat önderi sıfatıyla, art niyetsiz, samimi duygularla yorumladığını belirterek, Türk milletinin çok daha büyük sıkıntılar yaşamış asil bir millet olarak, bugün yaşadığı sıkıntıların da üstesinden geleceğini kaydetti.

Kilci, Türk insanının mutlu, devletinin güçlü olması için yaptığı eleştirilerin hiçbir zaman bu sınırların dışına çıkmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İstifamın siyaset, baskı gibi şeylerle hiçbir ilgisi yok. Ahlaki ve etik davrandığımı düşünüyorum. KTO'nun 20 bin üyesinden 15 bini aktif. Böyle şerefli bir şehrin, şerefli bir odasının başkanı öyle ya da böyle yargılanıyor. Dolayısıyla bu etik değerleri, ahlaki değerleri öne çıkararak, istifa etmemizin uygun olacağını düşündük. Çocuklarım, ailem, arkadaşlarımla istişare ederek istifa ettik. İyi de yaptık. İşi siyaset boyutuna getirmeye hiç kimse çaba göstermesin."

Kilci, kendisine moral ve destek veren AK Parti milletvekilleri ile CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'e teşekkür etti.

Kilci'nin konuşması meclis üyeleri tarafından ayakta alkışladı.

KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ve oda başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu da Kilci'nin tahliyesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk adaletine güvendiklerin belirttiler.

Adıyaman'ın konuşması sırasında duygulandığını gözlendi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 sanık hakkında açılan davanın tutuklu sanıklarından eski KTO Başkanı Hasan Ali Kilci'yi 22 Haziran'daki duruşmada tahliye etmişti.

Hasan Ali Kilci, 8 Mayıs'ta oğlu aracılığıyla KTO'daki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Kto Başkanı Hasan Ali Kilci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement