Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın her hafta verdiği konserlerin sonuncusuna, piyanist Emre Şen, konuk solist olarak katıldı.

09.02.2013 16:54

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın her hafta verdiği konserlerin sonuncusuna, piyanist Emre Şen, konuk solist olarak katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen ve orkestra şefliğini İbrahim Yazıcı'nın yaptığı konserin açılışında Mendelssohn'un "Bir Yaz Gecesi Rüyası" eseri seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde ise "İskoç Senfonisi" adlı eser sunuldu.

Orkestra, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla konserler düzenledi. 15-16 Şubat'ta verilmesi planlanan "Sevgililer Günü Özel Konseri"nin orkestra şefliğini Ender Sakpınar yapacak. Tuba sanatçısı Noriyoshi Murakami ve klarnet sanatçısı Miho Murakami ise etkinliğe konuk solistler olarak katılacak.

-Karma karikatür sergisi açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Cumhuriyet gazetesi karikatüristleri Kamil Masaracı, Semih Poroy ve Bülent Arabacıoğlu'nun aralarında bulunduğu toplam 17 karikatüristin 50 eserinden oluşan karma sergi, Prof. Dr. Atila Özer Karikatürlü Ev tesisinde törenle açıldı.

Büyükerşen, törende, tesiste karikatürist Masaracı yönetiminde çocuklara yönelik karikatür çalışmaları yapılacağını bildirdi.

Sergide 3 karikatürü bulunduğunu ve öğrencilik yıllarında çıkardıkları

"Gıdıklama" adlı duvar gazetesinde karikatür çizdiğini belirten Büyükerşen, 15-16 yaşlarında çizdiği bir karikatürünün yanında gazetecilere poz verdi.

Törene, eski Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Prof. Dr. Atila Özer'in eşi Vicdan Özer ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi, bir hafta açık kalacak.

-Belediye Başkan Sakallı'dan oda ve mahalleye ziyaret

(Fotoğraflı)

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Yaş Sebze Balıkçılar ve Pazarcılar Odası'nı ziyaret etti.

Oda Başkanı Naci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sakallı, oda temsilcileriyle pazarcı esnafının ihtiyaçları hakkında bilgi aldı ve vatandaşlara sağlıklı koşullarda alışveriş imkanı sağlamak için Gündoğdu Mahallesi'nde modern kapalı pazar yeri inşa edeceklerini bildirdi.

Sakallı, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci, Kadın Kolları Başkanı Esra Çetin ve teşkilat üyeleriyle Orhangazi Mahallesi'ni de ziyaret etti.

- Romanya Tatar Türkleri heyetinden Sakallı'ya ziyaret

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı ve eski Milletvekili Celil Esergep ile beraberindeki heyet, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı makamında ziyaret etti.

Sakallı, Romanya'dan milletvekili Amet Varol, eski milletvekili Amet Aledin, milletvekili danışmanı Celal Naci, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Taner, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Kadın Teşkilatı Başkanı Nubin Urfet, sanatçı Enzara Mehmetova, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği Başkanı Mesut Ör'ün de hazır bulunduğu görüşmede, Eskişehir'in ekonomik imkanlarıyla ilgili bilgi verdi.

Ziyaret sonunda Sakallı, konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Hicret Özkan

Yayıncı: Sedat Gök - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement