Fed Tutanakları, Trump, Vize Krizi, Katalonya, Cari Açık - Son Dakika
Güncel

Fed Tutanakları, Trump, Vize Krizi, Katalonya, Cari Açık

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, "Büyükelçi Bass'ın Türkiye'de görev yapmasından gurur duyuyoruz...

11.10.2017 09:00

Kendisi sahip olduğumuz en iyi diplomatlardan biridir. Bu karar, Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray ile koordinasyon içinde alınmıştır" dedi. Bass, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği görevine Eylül 2014'te atanmıştı. Görev süresinin sonuna yaklaşan Bass'ın yakın bir zamanda Türkiye'den ayrılması ve yeni görev yeri olan Afganistan'ın başkenti Kabil'e gitmesi bekleniyor.

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, halkın bağımsızlık ilan edilmesi yönünde oy kullandığını ancak bunun İspanya hükümeti ile yürütülecek müzakereler sonucu yapılması gerektiğini söyledi. Puigdemont, Katalonya Parlamentosu'nun bağımsızlık ilanını görüşmek için düzenlediği oturumunda açılışında bir konuşma yaptı. Puigdemont konuşmasında, İspanya hükümeti ile müzakerelerin başlatılabilmesi için parlamentodan bağımsızlık ilanıyla ilgili süreci askıya almasını istedi.

Fed için Aralık'ta faiz artırımının masada olduğu bir ortamda açıklanacak olan FOMC tutanakları öncesinde, USD'nin 3 günlük düşüşüne son verdiğini görüyoruz. Bu kapsamda 3,71 ilk direnç noktası olmakla beraber, olası yukarı hareketler 3,76'da dirençle karşılacaktır. Kurda normalleşme için 3,65 seviyesinin altı beklenmelidir. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ve Beyaz Saray'ın vize kararı konusunda Büyükelçi'yi desteklemesi ve kararın koordineli alındığı açıklaması, aynı zamanda WSJ muhabirine Türkiye'de verilen hapis cezasının krizi bir üst boyuta taşıma olasılığı ise TRY için baskılayıcı olmaktadır. Bu kapsamda kurda yeniden 3,70'e doğru hareket görülmektedir. 3,71 kalıcı bir şekilde aşıldığı takdirde hareketin 3,76'ya doğru uzaması beklenebilir, bu seviyelerde ise muhtemelen alışlar biraz hız kaybeder. Ana destek 3,65 ve üzerinde kalındığı sürece görünüm yukarı olmayı sürdürecektir.

EUR, Katalonya Başkanı Carles Puigdemont'un «bağımsızlık» ilan etmesi beklenen konuşmasında yatıştırıcı bir ton kullanması ve Katalonya'nın bağımsızlığının İspanya ile müzakere edilmesi gerektiğini söyleyerek bağımsızlık ilanını askıya aldıklarını belirtmesi üzerine son 1 haftanın en yüksek seviyelerine doğru tırmanmıştır. Bölgedeki tansiyonun düşmesi bakımından olumlu haber olmakla beraber, İspanyol tarafının bu konuşmayı «üstü kapalı bağımsızlık ilanı» olarak yorumlayarak yine de hoş karşılamadığı görülüyor. Konuşma sonrasında 1,1825'e ulaşan EUR, halen o seviyeleri korumaktadır. Yukarı hareketin devamı için 1,1820 üzerinde kalıcılık sağlanmalı. Bunun olup olmayacağını Fed tutanakları sonrası USD hareketi gösterecek. Fed'in faiz artırım ihtimalleriyle örtüşen satır başları gelirse EUR yeniden 1,1730 seviyelerine doğru gerileyebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fed Tutanakları, Trump, Vize Krizi, Katalonya, Cari Açık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement