Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Malatya, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde başlatılan demokrasi nöbetine devam ediliyor.

27.07.2016 01:26

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Malatya, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde başlatılan demokrasi nöbetine devam ediliyor.

Hükümet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, eşleri ve çocuklarıyla nöbet tutuyor.

Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisini izleyen katılımcılar, zaman zaman hoparlörlerden yükselen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini dinliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, milletin darbe girişiminde bulunanlara karşı dik durduğunu ve durmaya devam edeceğini belirtti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da birlik ve beraberliğin önemini vurguladı, meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Bazı vatandaşlar, çocuklarını yere serdikleri hasırın üzerinde uyutarak nöbete devam etti.

Kısmi olarak trafiğe kapatılan İnönü Caddesi'nde de zaman zaman gruplar halinde yürüyüş yapan halk, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Demokrasi nöbetine Yeşilyurt Belediyesi Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübü üyeleri de katıldı.

Kilis

Kilis'te Valilik ve Belediyenin çağrısı üzerine Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, darbe girişimine tepki gösterdi.

Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı ve hayırseverler tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. İl Müftülüğü personelince dua okundu ve konteyner kentten gelen Suriyeli ilahi grubu, parçalar seslendirdi.

AK Parti Kilis Kadın Kolları Başkanı Gönül Öztim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini duyar duymaz meydana koştuklarını söyledi.

Geçmişte darbeyi yaşamış birisi olarak darbenin çok kötü bir şey olduğunu bildiğini kaydeden Öztim, "Onun için demokrasi nöbetine başladık ve halen devam ediyoruz. Şehitlerimiz için çok üzüldük. Üzülmenin yanında demokrasiye ne kadar bağlı olduğumuzu gördükten sonra mutlu oldum. Onlar Peygamberimize komşu oldular." diye konuştu.

75 yaşındaki Şerif Kaplan ise ilk günden bu yana ayağındaki engele ve yaşına rağmen meydana geldiğini belirtti.

Demokrasi adına her zaman devletin yanında olmaya devam edeceğini dile getiren Kaplan, "Cumhurbaşkanımız, 'bu iş bitti' diyene kadar meydanlara gelmeye devam edeceğiz. Hiç korkumuz yok. Yaşımdan dolayı bütün darbeleri gördüm ama bunun kadar kötü değildi. Allah, Cumhurbaşkanımızı korudu, bizlere bağışladı, çok şükür." dedi.

Sevim Süheyla Kırşanlı da darbelerin ülke demokrasisine büyük zarar vereceğini söyledi.

Suriyeli misafirlerin de desteğiyle demokrasi nöbetini sürdürdükleri kaydeden Kırşanlı, "Demokrasi için buradayım ve sonuna kadar burada olmaya devam edeceğim. Suriyeli kardeşlerimiz de vatansızlığın ne olduğunu gördükleri için bizim yanımızdalar." ifadelerini kullandı.

Siverek

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aralarında Türk, Arap ve Kürt vatandaşların bulunduğu yüzlerce kişi, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Tarihi Paşa Konağı önünde bir araya gelen Siverekliler, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhinde sloganlar attı. Çocuk ve kadınların fazla olduğu gösterilerde vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulan etkinlikte Bilal Güler, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi.

Öte yandan alanda, Siverek Kaymakamlığı tarafından da darbe girişiminde hayatını kaybedenler için 3 kurban kestirilip, dua edildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da vatandaşlar, kent meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Ottomon Offroad Kulübünce Müftülük Meydanı'ndan nöbet alanına kadar vatandaşların katılımıyla 200 metre Türk bayrağı taşıdı, yürüyüş yaptı.

Kent Meydanı'ndaysa Kur'an Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu, ilahiler okunup dualar edildi. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, gösteri sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, burada yaptığı konuşmada, milli iradenin onurları ve şerefleri olduğunu söyledi.

Söz ve yetkinin milli iradede olduğunu belirten Erkoç, şunları kaydetti:

"İşte birileri bu söz ve yetkiyi çalmaya kalktı, bunlara izin verecek misiniz? Vermeyeceğiz hep beraber ancak bu ülkede iktidarları, milli iradeyi siz değiştirirsiniz. Bu teröristler, bu ülkenin, sizlerin paralarıyla alınan uçakları, helikopterleri, tanklarını çaldı. Sizin iradenizin tecelli etmiş olduğu, her görüşten insanın temsil edildiği TBMM'yi bombaladılar. Cumhurbaşkanlığını, bu ülkeyi temsil eden Külliyesi'ni bombaladılar. Bu ülkenin yüzde 52'yle seçilmiş, dünyada en yüksek oy oranıyla seçilmiş, Cumhurbaşkanına kast ettiler."

Rehavete gerek olmadığını ve darbe girişimine kalkışanların cezaları verilene kadar meydanda olduklarını vurgulayan Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanlarda kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Radyo Programcısı ve Yazar Talha Bora Öge, vatandaşlarla bir araya geldi, birlik ve beraberliğin önemini belirtti, şiirler okudu.

Demokrasi nöbetine, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Başkanı Bilal Debgici ve İl Müftüsü Muhammet Gevher ile vatandaşlar katıldı.

Pazarcık

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde toplumun bütün kesiminden vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tek yürek oldu.

Vatandaşlar, Kartalkaya Bulvarı'ndaki "demokrasi çadırı"nda buluştu.

Kaymakam Mehmet Boztepe, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokrasiye sahip çıktığını, çıkmaya da devam edeceğini belirtti.

Pazarcık'ta oluşan birlik ve beraberlik tablosuna dikkat çeken Boztepe, "Her gece sabaha kadar evlerinden gelip demokrasi nöbetine katılan Pazarcık halkına gösterdikleri bu duyarlı davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Gün, birlik beraberlik günüdür. Türkiyemizi karanlık bir mecraya sürüklemek isteyen cuntanın, kanlı ve başarısız darbe girişimi sonrasında, tüm Türkiye'de sokağa dökülen halkımıza çok teşekkür ederiz. Bunların amacı bölmek, parçalamak ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. El ele tutuşacağız ve bunlar amaçlarına ulaşamayacaklar." diye konuştu.

Eski Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara da vatan ve millet için bir olunması gerektiğini söyledi.

Siyasi görüşü ne olursa olsun, demokrasi için vatan için her zaman yan yana geleceklerini vurgulayan Dalkara, bundan sonra da bu birlikteliği kimsenin bozmaya cesaret edemeyeceğini vurguladı.

Programa, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Askerlik Şube Başkanı Nadir Ulaş Birdane, İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Alevi Bektaşi Derneği Pazarcık Şube Başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman

Adıyaman'da Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 30 bin kişi, bekleyişine devam ediyor.

Akşam saatlerinde alana gelen vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle geldikleri meydanda darbe girişimini protesto etti, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Vatandaşlar, daha sonra hoparlörlerden yükselen Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement