Fetö Sanığı Avukatın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Fetö Sanığı Avukatın Yargılanmasına Başlandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan, "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen ve yüklü miktarda örgütün okullarına para gönderdiği iddia edilen avukat Haydar Mete, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası...

16.11.2017 14:28

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan, "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen ve yüklü miktarda örgütün okullarına para gönderdiği iddia edilen avukat Haydar Mete, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Haydar Mete ve avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunması alınan Mete, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, örgüte üye olmadığını, 17 Aralık'tan sonra FETÖ ile irtibatını kestiğini iddia etti. Sanık Mete, iddianamedeki suçlamaların asılsız olduğunu öne sürerek, tahliyesini ve hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Sanık avukatları da söz alarak, müvekkilleri hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, iddianameyi eleştirdi. Avukatlar, delillerin toplandığını ve dosyanın bir an önce karara bağlanması gerektiğini de ifade etti.

Sanık Mete de tekrar söz alarak, davanın bir an önce sonuçlanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, henüz dosyada bulunmayan dijital delillerin incelenmesinin tamamlanmadığına ilişkin ilgili makamlara yazı yazılmasına, FETÖ'den tutuklu bir sanığın tanık olarak bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunca hazırlanan iddianamede, s¸u¨pheli Haydar Mete'nin, FETO¨/PDY ic¸erisinde faaliyet gösterdiğine ilişkin, haklarında FETÖ soruşturması kapsamında dava açılan Ali Yas¸ar Özkan ve avukat Su¨leyman Taşbaş'ın beyanlarına yer veriliyor.

Mete'nin, örgütün şifreli mesajlaşma programı olan "ByLock"a 11 bin 609 kez erişim sağladığı vurgulanan iddianamede, Bank Asya'da hesabının bulunması ve o¨rgu¨t liderinin talimatının ardından hesabında para hareketinin bulunması, yine örgüt talimatı doğrultusunda DI·GI·TU¨RK u¨yeligˆini FETO¨ yayın organları STV grubu kanallarının platformdan c¸ıkarılmasından sonra iptal ettirdiği kaydediliyor.

Sanık Mete'nin, FETÖ ile ilis¸kisi oldugˆu gerekçesiyle haklarında is¸lem yapılan kis¸i/kurum ve kurulus¸larla arasında para transferlerinin bulunduğu belirtilen iddianamede, ABD'de o¨rgu¨te ait bir okula yu¨klu¨ miktarda bagˆıs¸ yaptığına dikkat çekiliyor.

İddianamede, Mete'nin 2013 yılında toplamda 882 bin lirayı, ac¸ık kaynaklarda "Gu¨lenist Kurulus¸", "Fetullah Gu¨len Okulu", "Gu¨len hareketi okulu" olarak nitelendirilen "Brooklyn Amıty School" adlı kurulus¸a gönderdiği ifade ediliyor.

İddianamede, sanık Haydar Mete'nin, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö Sanığı Avukatın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement