Filistin Harici Alimler Birliği Heyeti, Diyarbakır'da - Son Dakika
Yerel

Filistin Harici Alimler Birliği Heyeti, Diyarbakır'da

Heyet üyeleri, HAYDER'i ziyaret etti.

17.01.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Harici Alimler Birliği heyeti, Diyarbakır'da Haydar İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

HAYDER'in konuğu olarak Diyarbakır'a gelen Prof.Dr. Abdelghani et-Temimi'nin başkanlık ettiği Filistin Harici Alimler heyeti, Mavi Marmara saldırısında şehit olan Ali Haydar Bengi'nin mezarını ve HAYDER'i ziyaret etti. HAYDER Başkanı Mehmet Seyda ile görüşen heyet, Mavi Marmara saldırısında yaralananlarla görüştü, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile HAYDER'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda, heyet üyeleri Filistin'de abluka, saldırı, katliam, zulmün devam ettiğini, Mescid-i Aksa'nın dibinin kazıldığını, Aksa'nın yakılışına çalışılmaya devam edildiğini belirttiler.

Türkiye'de olan biteni yakından takip ettiklerini kaydeden heyet üyeleri, şöyle konuştular:

"Barış sürecinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Ümmetin ve Filistin'in tek destekçisi olan Türkiye hükümeti ve sayın Başbakan Erdoğan'a destek olunması gerektiğini düşünüyoruz. Filistin meselesine bir çözüm, destek ve katkı sunmak, bir tavır ortaya koyabilmek adına yapmış olduğumuz nezaket ziyaretinde Selahattin'in, Şeyh Said'in torunları olan sizlerin de yanımızda olduğunuzu görmek bizleri gerçek manada sevindirmiştir. Tüm Filistin gönüllülerine teşekkürlerimizi sunarız." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistin Harici Alimler Birliği Heyeti, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement