Fuarda Denizli Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Fuarda Denizli Çıkarması

Almanya'nın Frankfurt kentinde bu yıl 42'ncisi düzenlenen Ev Tekstili Fuarı Heimtekstil kapılarını ziyaretçilere açtı.

12.01.2012 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fuara katılan Denizlili firmalara destek olmak amacıyla Almanya'ya giden heyette yer alan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ' Marka şehir Denizli'nin tekstilde marka olmuş isimleriyle bu fuarda olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde bu yıl 42'ncisi düzenlenen Ev Tekstili Fuarı Heimtekstil kapılarını ziyaretçilere açtı. Dünyanın önde gelen ev tekstili fuarlarından biri olan Heimtekstil'e Denizli adeta çıkarma yaptı. Denizli'den 46 firmanın katıldığı fuarda Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'de firmaları yalnız bırakmadı.

Almanya'ya Denizlili hemşehrilerine ve Türk vatandaşlarına destek olmaya geldiklerini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizlimizin lokomotif sektörü tekstildir. Denizli'nin girişimci ruhu Denizli'yi başka yerlere getirdi. Bugün burada dünyaya açılan Heimtekstil fuarında Denizli, üretmiş olduğu ürünlerle güzellikler sunuyor. Biz de bu şirketlerimize destek olmak amacıyla burada bulunuyoruz. İnşallah burada yapılacak olan görüşmeler Denizli'deki bir yıllık stoku karşılayacak şekilde olur. Buradaki görüşmeler olumlu geçerse, Türkiye'deki iş istihdamına da olumlu yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Denizli'nin lokomotif sektörünün yıllarca tekstil olarak bilindiğini, bundan sonrada bu öncülüğünü sürdüreceğini dile getiren Başkan Zolan, son yıllarda farklı alanlarda da Denizli isminin ön plana çıktığını söyledi. Son yıllarda artan kentsel gelişimle birlikte özellikle turizm yatırımları bakımından Denizli'nin tercih edilir olduğuna dikkat çeken Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: " Denizli'nin tekstil üretimleri ile bugün buradayız. Son yıllarda artan kentsel değişimlerin getirilerini ise önümüzdeki yıllarda farklı sektörlerde de almaya başlayacağız. Hatta şimdiden özellikle turizm de önemli yatırımlar yapılmaya başladı. Bir kent ne kadar yaşamı kolaylaştırırsa o oranda da yerli ve yabancı yatırımcıyı kendine çeker. Bizim son yıllarda yerel yönetim olarak yaptığımızda bu. Gerçekleştirdiğimiz tüm kentsel çalışmaların merkezinde bu var. Önce yaşamı kent insanı için kolaylaştırarak bu kentin cazibe merkezi olmasını sağlamak için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bugün tekstil fuarının göz bebeği olan Denizli inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda dünyanın önemli turizm fuarlarının aranılan ismi olacak. Böylece Denizli kazanacak Denizli insanı kazanacak"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fuarda Denizli Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement