Gaziantep Suriye Türkmen Meclisi Başkanı: Sınıra Türkmenler Yerleştirilmeli - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Suriye Türkmen Meclisi Başkanı: Sınıra Türkmenler Yerleştirilmeli

Gaziantep Suriye Türkmen Meclisi Başkanı: Sınıra Türkmenler Yerleştirilmeli

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Suriye ile Türkiye sınır hattına Türkmenlerin yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

13.10.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Suriye ile Türkiye sınır hattına Türkmenlerin yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye Türkmen Meclisi tarafından bir otelde 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın Suriye Türkmenlerine Yansımaları' konulu panel düzenlendi. Panele Merkez Valisi Lütfullah Bilgin, Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Vecih Cuma, eski bakanlardan Vehbi Dinçerler, Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar ve davetliler katıldı. Panelin açılışında konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Suriye'de yaşayan Türkmenlerin, Türkiye'nin sınır güvenliği açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Türkmen varlığının Suriye'de devam etmesi gerektiğini kaydeden Bozoğlan, "Türkiye'nin güvenlik hattı Kerkük'ten başlar; Musul'dan, Rakka'dan, Halep'ten geçer ve Bayırbucak'tan Akdeniz'e ulaşır. Bu hat boyunca uzanan Türkmen yurtlarının korunması ve güçlenmesi Türkiye'nin güvenliğinin garantisidir. Bu nedenle Türkiye'nin, Fırat Kalkanı Harekatı ile Ortadoğu denkleminde ortaya koyduğu irade çok önemli ve stratejiktir. Biz Fırat Kalkanı Harekatı'nı meşru ve haklı bir adım olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz" dedi.

Türkiye ile Suriye sınır hattına Türkmenlerin yerleştirilmesi gerektiğini savunan Bozoğlan, "PYD/ YPG unsurları, Fırat'ın doğusu ile yetinme noktasında samimi değil. Türkiye'ye açık tehdit oluşturan, yıllardır Türkiye'yi terörle meşgul eden PKK'nın türevi olan bu yapıların amacı, eğer gücü yeterse ve yeterli desteği alırlarsa Fırat'ın batısına geçerek burada bir terör koridoru oluşturarak Akdeniz'e ulaşmaktır. Şayet bu sinsi plan hayata geçerse, Türkiye'nin güney sınırı boyunca uzanan tüm Türkmenler beka sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Biz bu planı asla kabul edemeyiz."

Yapılan açılış konuşmalarının ardından panel, Fırat Kalkanı Harekatı'nın nedenleri, mevcut durumu, sonuçlarının ne olacağı ve Suriye Türkmenleri konularının konuşulmasının ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Suriye Türkmen Meclisi Başkanı: Sınıra Türkmenler Yerleştirilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement