Gaziantep'ten Van'a Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Van'a Yardım Eli

Gaziantep\'ten Van\'a Yardım Eli

Yardım kampanyalarında toplanan malzemelerin Van'daki depremzedelere dağıtımı sürüyor.

09.01.2012 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyalarında toplanan malzemelerin Van'daki depremzedelere dağıtımı sürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının Gaziantep Valiliği koordinasyonunda 'Hepimiz Van'ız, Hepimiz Biriz' sloganı ile başlattığı yardım kampanyası kapsamında hazırlanan gıda, çadır ve diğer temel ihtiyaç maddelerinden oluşan konvoyların ardından, hafta sonu da yardımların üçüncü bölümü Van'a ulaştı.

3 kamyon dolusu yardım malzemesini depremden en fazla etkilenen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği Dağönü köyüne belediye Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Ünsal Göksen, Selami Yetkinşekerci ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu, Cengiz Ağar ve İdari İşler Müdürü Ercan Karakoyunlu ile birlikte getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i köy muhtarı Şaban Yörük, köy imamı Kasım Yavuzer ve Dağönü Köyü sakinleri karşıladı.

Tamamen yıkılan köyü gezen ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, daha sonra Gaziantepli hayırseverler tarafından gönderilen halı ve kilimleri vatandaşlara dağıttı.

Depremin kendilerini çok üzdüğünü belirten Başkan Güzelbey, "Gaziantep'te çok sayıda Vanlı bulunuyor ve bunlar ilin ekonomisine katkı sağlıyor. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak depremden en fazla zarar gören 6 köyümüzü kardeş köy olarak seçmiştik. Bunlardan bir tanesi de 15 kişinin hayatını kaybettiği Dağönü köyüdür. 80 hanesi olan ve 500 kişinin yaşadığı köyümüze daha önce gıda desteği sağlamıştık. Vatandaşlarımızın eksiklerini yerinde tespit eden ekiplerimiz, çadır ve konteynırlarda yaşayanların halı ve yolluk gibi eksikliklerinin olduğunu bize bildirdi. Biz de işadamlarımızın destekleri ile hazırladığımız 3 kamyon halı ve yolluğu köylerimizdeki vatandaşlarımıza dağıtacağız" dedi.

Köye girişinde çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve çocukların okul binası talep etmesi üzerine Başkan Güzelbey, Van Milli Eğitim Müdürü ile görüşeceklerini ve üzerlerine düşen ne ise yerine getireceklerini ifade etti.

Köylülerle bir süre sohbet eden ve taleplerini tek tek not alan Güzelbey, hasta olan 2 vatandaşın Gaziantep'e götürülerek tedavi altına alınacağını söyledi.

Başkan Güzelbey ve beraberindeki heyet daha sonra depremde en çok kayıp veren Van'ın Erciş ilçesine geçti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Van'a Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement