Gazilerden Başbakan Erdoğan'a Çanakkale Şehitli'ndeki Tuvalet Sorunu İçin Mektup - Son Dakika
Güncel

Gazilerden Başbakan Erdoğan'a Çanakkale Şehitli'ndeki Tuvalet Sorunu İçin Mektup

Gazilerden Başbakan Erdoğan\'a Çanakkale Şehitli\'ndeki Tuvalet Sorunu İçin Mektup

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nden Çanakkale gezisine gönderilen gaziler, Şehitlik'te bulunan tuvaletlerin bakımsızlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektupla bildirdi.

05.06.2012 12:16

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nden Çanakkale gezisine gönderilen gaziler, Şehitlik'te bulunan tuvaletlerin bakımsızlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektupla bildirdi.

Nazilli Muharip Gaziler Derneği üyesi 45 kişi yakınlarıyla beraber geçen hafta belediye tarafından tahsis edilen otobüsle Çanakkale Şehitliği'ne gezi düzenledi. 2 gün süresince Şehitlik'i gezerek dua okuyan gaziler, özellikle su ve tuvalet nedeniyle büyük sıkıntı çekti. Gaziler, Nazilli'ye dönüşlerinde yaşadıkları sıkıntıyı Başbakan Erdoğan'a iletmeye karar verdi. Nazilli Muharrip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, Çanakkale'ye giderken bütün şehitlikleri ziyaret etmek, Kuran-ı Kerim okutmak ve okuyanları dinleyerek duaya katılmak istediklerini belirtti. Karataş, şöyle dedi:

"Orada olan bir noksanlığın farkına vardık. Abdest almak ve tuvalet ihtiyacını gidermek için bulunan 2-3 göz oda tuvaletler bakımsızlıktan geçilmiyor ve su sıkıntısı yaşanıyordu. O andan itibaren içimizi büyük bir üzüntü sardı. Elimde Kuran ne yapacağımı şaşırdım."

Ege Denizi ile Boğaz'ın ortasında olan şehitlikte abdest alacak su olmayışını, "Şehitliklerin anlamına yakışmayan bir durum" olarak nitelendiren Karataş, bu konuya acil şekilde çözüm getirilmesini istedi. Karataş, "Oraya gelen ziyaretçilerin hele de orta okul ve lise çağlarındaki gençlerin çalıların arkasında ihtiyaçlarını gidermesi içler acısıydı" dedi. Karataş, bu nedenle durumun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesi için bir mektup yazdıklarını ve çektikleri sıkıntıları anlattıklarını belirtti. Karataş, yazdıkları mektubu AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç'e teslim ettiklerini ve Pirinç'in de genel merkeze faksladığını söyledi. - Aydın/ Nazilli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazilerden Başbakan Erdoğan'a Çanakkale Şehitli'ndeki Tuvalet Sorunu İçin Mektup - Son Dakika


Advertisement