Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika
Güncel

Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı

Hamas Sözcüsü Ebu Zühri: "Gazze'nin imarı için toplanacak bağışların Hamas'la ilgisi yok"

12.10.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, Gazze'nin yeniden imarı için toplanacak bağışların, uzlaşı hükümetine teslim edileceğini belirtti.

Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün düzenlenen konferanstaki bağışlara ilişkin, "Gazze'nin yeniden imarı için toplanacak bağışların Hamas'la ilgisi yok. Gazze'nin imarını denetleyecek tek merci ulusal uzlaşı hükümeti. Hamas, bir an önce gerekli yardımların toplanması ve İsrail'in yerle bir ettiği Gazze'nin yeniden inşasına başlanması çağrısı yapıyor" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen ve Filistin tarafının Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Rami el- Hamdallah, Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki ve bazı bakanlar tarafından temsil edildiği "Gazze'nin yeniden imarı" konulu konferansa, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yanı sıra bir çok ülkeden temsilciler katılıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, Gazze'de 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Ekonomik Konseyi Başkanı Muhammed Eştiye, Gazze'nin imarı için 7,8 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıklamıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement