Kredi vaadine kandı, hayatı karardı! Cezaevine bile girdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
3. Sayfa

Kredi vaadine kandı, hayatı karardı! Cezaevine bile girdi

27.01.2026 10:06  Güncelleme: 12:57

Kütahya'da bir fabrikada çalışan 22 yaşındaki Uğur Çınaroğlu, kimlik bilgilerini kullanarak açılan hesap üzerinden dolandırıldığını öne sürerek yardım talep etti. IBAN'ının dolandırıcılıkta kullanıldığını belirten genç, bu nedenle hakkında 10 dosya açıldığını ve bir yıl cezaevinde tutuklu kaldığını söyledi. Çınaroğlu, "Dolandırıcılığı onlar yaptı ama IBAN benim olduğu için suçlu duruma düştüm" dedi.

Kütahya'da bir seramik fabrikasında çalışan 22 yaşındaki Uğur Çınaroğlu iddiaya göre; maddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde sosyal medyada karşısına çıkan kredi reklamına güvendi. Kendilerini banka ve finans kuruluşu çalışanı olarak tanıtan kişiler, 55 bin TL kredi vaadiyle Çınaroğlu'nun güvenini kazandı.

ADINA AÇILAN HESAP DOLANDIRICILIKTA KULLANILDI

İşlemlerin tamamlanması için bir ödeme kuruluşu üzerinden hesap açılması istendi ve Uğur Çınaroğlu'ndan kimlik bilgileri talep edildi. Paylaşılan bilgiler sonrası Çınaroğlu adına açılan hesabın dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı öne sürüldü.

CEZAEVİNE BİLE GİRDİ

Yaşananlardan habersiz olduğunu belirten Çınaroğlu, bir sabah kendisini sanık olarak mahkeme karşısında bulduğunu söyledi. Bursa 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Çınaroğlu, bir yıl tutuklu kaldı.

Kredi vaadine kandı, hayatı karardı! Cezaevine bile girdi

"HAKKIMDA 10 DOSYA AÇILDI"

Olayın 22 Kasım 2024'te yaşandığını söyleyen Uğur Çınaroğlu, sosyal medya üzerinden tanıştığı kişilerin yönlendirmesiyle ödeme kuruluşunda hesap açtığını belirtti. Çınaroğlu, "Hesabı kendi numara ve mailleri üzerine açtıkları için hesaba hiç ulaşamadım. Süreç uzayınca hesabım dolandırıcılıkta kullanıldı. Ben hesabımı vermek istemedim. Ancak kimlik bilgilerimle hesap açılmış. Dolandırıcılığı onlar yaptı ama IBAN benim olduğu için suçlu duruma düştüm. IBAN'ım yüzünden hakkımda 10 dosya açıldı. Bir yıl tutuklu kaldım, hayatım altüst oldu. Kendisini banka veya kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanıyorum. Kimsenin IBAN mağduru olmasını istemiyorum. Sosyal medya üzerinden linklere tıklamayın, para ve kredi vaatlerine inanmayın" dedi.

"ÇOK SAYIDA GENÇ BU ŞEKİLDE MAĞDUR OLUYOR"

Birçok gencin benzer yöntemlerle mağdur edildiğini vurgulayan Çınaroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, "Biz genciz ve çok sayıda genç bu şekilde mağdur oluyor. Ödeme kuruluşları üzerinden açılan hesaplar dolandırıcılıkta kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Kredi vaadine kandı, hayatı karardı! Cezaevine bile girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yol yolcu yol yolcu :
    Yaw anlamadığım ben elektrik su yada telefon faturamı bile öderken online sisteme girene dek bin takla atıyorum sonrada online olup faturalarımı yatırıyorum. Şimdi bir başkası nasıl oluyorda hesabımı kullanıyor? bu hiç mantıklı değil. Keşke arkadaş biraz daha dikkatli olsaymış örneğin hesap hareketlerindeki tutarsızlıkları hemen bankasına bildirip durdurabilirdi. Ne bilim tuhaf bir durum.aman dikkat edin herkesin başınada gelebilir.arkadaşa büyük geçmişler olsun. 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement