Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Zonguldak'ta Açıklaması - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Zonguldak'ta Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Zonguldak\'ta Açıklaması

"Öyle sağda, solda, kaldırım kenarlarında slogan atmakla milliyetçilik yapılamayacağını, sağda, solda molotofkokteyli atmakla, polise taş atanları övmekle cumhuriyetçi olunmayacağını gençlik mer...

12.10.2013 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Öyle sağda, solda, kaldırım kenarlarında slogan atmakla milliyetçilik yapılamayacağını, sağda, solda molotofkokteyli atmakla, polise taş atanları övmekle cumhuriyetçi olunmayacağını gençlik merkezinde öğrenecek çocuklarımız" dedi.

Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadı'ndaki incelemeleri sırasında öğrencilerin halk oyunu ve cimnastik gösterisini izleyen Kılıç, burada yaptığı konuşmada, gençlik merkezlerinin gençlerin ev ve okuldan sonra üçüncü adresleri olacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılbaşına kadar bütün cumartesi ve pazarlarının dolu olduğunu vurgulayan Kılıç, bayramdan sonraki hafta sonu Van'da olacaklarını belirtti.

Kılıç, gençlik merkezlerinde gençlerin geleceğe hazırlanacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Anneye, babaya ve tarihe saygıyı, milli mücadeleyi öğrenecekler. Öyle sağda, solda, kaldırım kenarlarında slogan atmakla milliyetçilik yapılamayacağını, sağda, solda molotofkokteyli atmakla, polise taş atanları övmekle cumhuriyetçi olunmayacağını, gençlik merkezinde öğrenecek çocuklarımız. Yolu bu gençlik merkezinden geçen gençlerimiz, polise molotofkokteyli atmaz,  polis otolarını, kamu araçlarını ters çevirip yakmaz, kamu binalarına taş yağmuruna tutanları alkışlarıyla ya da sloganlarıyla coşturmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bugünkü devlet yöneticilerimize, tarihine saygı duyar, ecdadını rahmetle anar,"

Yolu gençlik merkezinden geçenlerin Sarıkamış'taki 90 bin şehidi, Çanakkale'yi geçilmez kılan ecdadını, Malazgirt'te Anadolu toprağını millete açan Sultan Alparslan Han ve kahraman askerlerini rahmetle yad edeceğini vurgulayan Kılıç,  sözlerini şöyle tamamladı:

"19 Mayıs 1919'da Bandırma vapuruyla Samsun'a çıkanları, sonra Dumlupınar ve Kocatepe'de büyük zaferi kazananları, 9 Eylül'de düşmanı İzmir'den denize indirenleri, Ankara'ya dönüp 29 Ekim 1923'te cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemalleri de saygıyla yad eder. Yolu gençlik merkezlerinden geçen gençlerimiz kaldırım kenarlarında sloganlar atarak memleket kurtarılamayacağını, ileriye adım atılmayacağını adı gibi, ecdadının asaleti gibi bilir ancak yolu buralardan geçmeyenlerin ne yapacağı belli olmaz, dikkatli olun."

Kılıç, konuşmasının ardından stadı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Zonguldak'ta Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement