Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

CHP Sivas milletvekili adayları, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

28.04.2011 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sivas milletvekili adayları, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

CHP Sivas Milletvekili ve milletvekili adayı Malik Ecder Özdemir, Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin doğuracağı sonuçlar itibariyle şimdiye kadar yapılmış bütün seçimlerden çok daha fazla önem taşıdığını kaydetti.

Bu seçimlerde kimin milletvekili, hangi partinin iktidar olacağının ötesinde bu seçimler sonrasında Türkiye'nin bir yol haritası belirleyeceğini ifade eden Özdemir, "9 yıldan bu tarafa iş başında bulunan AKP Türkiye'yi adeta bir yol ayrımına getirdi" dedi.

Partilerinde milletvekili adayları belirlenmeden önce bir ön seçim yaptıklarını, Sivas'taki seçimde kendisinin ilk sırada yer aldığını hatırlatan Özmedir, şöyle konuştu:

"Benim başarım AKP'nin Sivas'taki başarısızlığının tescilidir. 9 yıllık AKP iktidarında Türkiye küçüldü, Sivas küçüldü. Gerçekten bu tablo Sivas'a yakışmıyor. Sosyal devlet sadaka dağıtan devlet değildir. Yaşamın hemen bütün alanlarında 8 yıl boyunca kayıplarımız oldu. Bu iktidar döneminde uygulanan politikalar nedeniyle Türkiye giderek bölünmenin eşiğine geldi. Türkiye'de adaleti kaybettik. Bu iktidar döneminde ne yazık ki Türkiye giderek adaletsizliğe, hukuksuzluğa bürünmeye başladı. "

Milletvekili Adayı Metin Keskin ise Sivas'ın sürekli göç verdiğini belirterek, "Tarım tamamen bitmiştir, hayvancılık bitmiştir. Köylerimiz boşalmıştır. Çevremizdeki iller sanayide büyük hamle yaparken biz bir adım bile ileri gidemiyoruz. Küllerinden yeniden doğacak bir Sivas yaratacağız" dedi.

Milletvekili Adayı Etem Erdal Erşan da "12 Haziran'da halkın iktidarını kurma heyecanı var hepimizde. Sivas kan kaybediyor. İlk olarak bu kan kaybını durduracağız, sonra da o kanı yerine koyacağız" ifadesini kullandı.

Milletvekili Adayı Baki Çoban, "12 Haziran'da CHP halkın iktidarını getirecektir. Halkın iktidarında herşey farklı olacaktır" dedi.

Milletvekili Adayı Bülent Renda Deniz ise ülkede işlerin iyi gitmediğini öne sürerek, "İnsanlar gittikçe yoksullaşıyor. Bu iktidarın halkın iktidarı olmadığını hepimiz görüyoruz. Onun için CHP'nin iktidar olması lazım" diye konuştu.

CHP Sivas İl Başkanı Cahit Korkut ise CHP olarak halkın sorunlarını bildiklerini, o sorunları çözmek için de çok önemli projeleri olduğunu belirterek, partilerinin seçim vaatlerinde yer alan projeler hakkında bilgi verdi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement