Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

Turgut Üstün, eski milletvekili Tuncay Karaytuğ ve belediye meclis üyelerinin Yamaçlı Mahallesinde yapılan açık hava toplantısıyla seçim çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

24.05.2011 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili adayları Ümit Özgümüş, Hüseyin Keser, Ali Demirçalı, Müzeyyen Şevkin ile İl Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, eski milletvekili Tuncay Karaytuğ ve belediye meclis üyelerinin Yamaçlı Mahallesinde yapılan açık hava toplantısıyla seçim çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

CHP İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ümit Özgümüş, açık hava toplantısında, 12 Haziran'da yapılacak seçimin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu belirterek, "12 Haziran'da yola nasıl devam edeceğimizi belirleyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak mı? Yoksa Tayyip Erdoğan Padişahlığı olarak mı?" ifadelerini kullandı.

Siyasi olarak da, ekonomik olarak da Türkiye'yi en kötü yöneten bir hükümetle karşı karşıya olunduğunu savunan Özgümüş, şunları kaydetti:

"Siyasi olarak yapılan beceriksizlikler, daha doğrusu yapılan hatalar, belki daha önemlisi okyanus ötesinden emirlerin uygulanması sonucu Türkiye'nin nasıl bölünme noktasına geldiğini, nasıl yavaş yavaş geri dönülmez noktaya geldiğini hepiniz izliyorsunuz. Akıllı politikalarla bu böyle olmayabilirdi. Bin yıldan beri beraber yaşamış bir toplum çok bilinçli haince planlarla bu hükümet döneminde neredeyse geri dönülmez noktaya geldi ve ayrılma noktasına geldi. Bu işle CHP'nin bir çok konuda olduğu gibi ekonomik, kültürel, siyasal, sosyal çözümleri var. Onu genel başkanımız anlatıyor, hem de kitapçıklarımıza yazdı. "

ABD'den gelen ekonomik reçetelerle, Türkiye'nin sürekli borçlandırılması amaçlanarak ekonomisinin güçsüzleştirildiğini anlatan Özgümüş, ihracatın ithalattan çok büyüdüğünü ve Türkiye'nin dışa bağımlı hale geldiğini savundu.

Özgümüş, CHP'nin sosyal projelerini açıklamasının ardından Başbakan Erdoğan'ın paniklediğini ve aslı olmayan anket sonuçlarını açıklamaya çalıştığını bildirdi.

CHP milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin, her evde bir işsizin bulunduğunu, emekli maaşlarının en zaruri ihtiyaçları karşılamak için bile yetmediğini vurguladı.

İl Başkanı Zeydan Karalar da AK Parti hükümetinin 9 yıllık iktidarında ülkenin geldiği konumun hiç de iyi olmadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 Haziran'da Adana'ya geleceğini hatırlatan ve Uğur Mumcu Meydanını en az 100 bin kişiyle dolduracaklarını anlatan Karalar, "5 Haziran'ı unutmuyoruz, 12 Haziran'da da halkın iktidarını kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement