Gevaş'ta Festival Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Gevaş'ta Festival Coşkusu

Gevaş\'ta Festival Coşkusu

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen festivaldse halkla bir araya gelen kaymakam, komutan ve polis amiri, son günlerde terörün karıştırmaya çalıştığı bölgede adeta kardeşlik tablosu çizdi.

25.08.2012 18:33

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen festivaldse halkla bir araya gelen kaymakam, komutan ve polis amiri, son günlerde terörün karıştırmaya çalıştığı bölgede adeta kardeşlik tablosu çizdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen '1. Gevaş Turizm Festivali' çoşkuyla başladı. Akdamar Beldesi'nde start alan festivale Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Emniyet Amiri Halit Bulanıklı, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı, Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Necat Görentaş, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile halk katıldı. Katılımcıların konuşmaları ile başlayan festivalde bir konuşma yapan Kaymakam Yusuf Güni ise ilçedeki gelişmelere değindi. Kaymakam Güni, "Gerek ilçemiz gerekse ilimiz her alanda sürekli ileriye doğru adımlar atıyor. İnanıyorum ki bu adımlar çok daha üst seviyelere kadar gidecek ve ilimiz, ilçemiz birçok alanda öncü olacaktır. Yeter ki bölgenin adı karışıklıklarla, huzursuzluklarla anılmasın. Biz ilçemizin bu tür etkinliklerle ön plana çıkmasını istiyoruz. Bölgemizde çatışma, anlaşmazlık istemiyoruz" dedi.

Gevaş'ın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Nazmi Sezer, ilçenin bir çok güzelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Kimsenin bu güzellikleri gölgeleyemeyeceğini anlatan Sezer, bölgeyi her zaman güzel etkinliklerle ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Emniyet Amiri Halit Bulanıklı, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı ve polisler halkla kol kola halay çekti. Türkçe ve Kürtçe şarkıların söylendiği festivalde barış mesajları verildi.

(Sİ-Yİ-)

25.08.2012 17: 08: 48

TSI

NNNN - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş'ta Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement