Giresun'da bulunan ayı yavrusu koruma altına alındı - Son Dakika
Güncel

Giresun'da bulunan ayı yavrusu koruma altına alındı

Giresun\'da bulunan ayı yavrusu koruma altına alındı

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ayı yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri tarafından alınarak sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra Bursa'daki bir yaban hayvanları kurtarma merkezine gönderilecek. DKMP yetkilileri, bahar aylarının ayıların uyanma ve yavrularını besleme dönemi olduğunu hatırlatarak, ayı yavrularıyla karşılaşılması halinde durumun ekiplere bildirilmesini istedi.

17.05.2023 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde vatandaşların bulduğu ayı yavrusu koruma altına alındı.

Akdarı Mahallesi Çanakçı mevkisinde bir süredir ayı yavrusunun gezindiğini gören vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Giresun Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Yetkililerce teslim alınan ayının, götürüldüğü Giresun Belediyesi Havyan Barınağı'nda veteriner tarafından sağlık kontrolleri yapıldı.

Ayı yavrusu, bir süre sonra Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderilecek.

Öte yandan, DKMP yetkilileri, bahar aylarının ayıların uyanma ve yavrularını besleme dönemi olduğunu belirterek, ayı yavrularıyla karşılaşılması halinde durumun ekiplere bildirilmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun'da bulunan ayı yavrusu koruma altına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement