Görevden Alınan Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, 17 Aralık'ta Gözaltına Alınmıştı - Son Dakika
Güncel

Görevden Alınan Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, 17 Aralık'ta Gözaltına Alınmıştı

Görevden alınan Meclis Üyesi Avni Sipahi, 17 Aralık'ta gözaltına alınması, Hollanda ile kriz sırasında gösterdiği tepki ve Galatasaray Adası'na cami yapılması önerisi ile gündem olmuştu.

04.01.2018 19:33  Güncelleme: 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in de görevden alındığını duyurdu. Görevden alınan isimler arasında Hüseyin Avni Sipahi dikkat çekti. Sipahi daha önce 17 Aralık'ta gözaltına alınması, Hollanda ile diplomatik kriz sırasında gösterdiği tepki ve Galatasaray Adası'na cami yapılması önerisi ile gündeme gelmişti.

HOLLANDA'YA TEPKİ: İNEĞİMİ KESECEĞİM

2017'nin Mart ayında Hollanda ile yaşanan diplomatik krizle ilgili Hüseyin Avni Sipahi'den de ilginç bir tepki gelmişti. Sipahi, Hollanda'yı kınadığı açıklamasının ardından, Emirli'deki çiftliğinde bulunan Hollanda cinsi ineklerden 1'ini keseceğini söyledi.

Sipahi, "Bakanlarımızın hiç tehdit oluşturmadığı halde sınırdışı edilmesini kabullenemiyorum. Emirli'de bir çiftliğim var. Hollanda ineğim de var. Çok da güzel süt veriyordu ama bundan sonra kime süt verecekse versin. Allah onları bildiği gibi yapsın" diyerek kürsüden inmişti.

GALATASARAY ADASI'NA CAMİ ÖNERİSİ

Sipahi'nin adı Hollanda tepkisinin ardından Haziran da Galatasaray Adası'na cami önerisiyle gündeme gelmişti. Sipahi, 'Gelin önce boğazın ortasında bulunan Su Ada'ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim" demişti.

GÖZALTINA ALINMIŞ, CHP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Sipahi, bir dönem Çekmeköy Belediye Başkanlığı da yapmıştı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun TOKİ ayağında gözaltına alınmış daha sonra hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Sipahi'nin yolsuzluk soruşturmasında şüpheli olması CHP içinde tartışma yaratmış ve Sipahi partisinden istifa etmişti. Sipahi İBB Meclis üyeliği görevini bağımsız olarak sürdürüyordu. Sipahi, Hazinedar'ın yardımcılığını da yapmıştı.






Görevden Alınan Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, 17 Aralık\'ta Gözaltına Alınmıştı

Son Dakika Güncel Görevden Alınan Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, 17 Aralık'ta Gözaltına Alınmıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement