Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Bir Şehir Bir Nefes Şiir Yarışması Gaziantep'te Yapıldı. - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Bir Şehir Bir Nefes Şiir Yarışması Gaziantep'te Yapıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi\'ndeki Bir Şehir Bir Nefes Şiir Yarışması Gaziantep\'te Yapıldı.

Gaziantep Gençlik Merkezleri arasında düzenlenen Bir şiir bir nefes adlı şiir yarışmasının Güneydoğu Anadolu etabı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

06.04.2017 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Gençlik Merkezleri arasında düzenlenen Bir şiir bir nefes adlı şiir yarışmasının Güneydoğu Anadolu etabı Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Gaziantep Zeugma müzesinde düzenlenen yarışma için Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki il ve ilçelerden şehre çok sayıda yarışmacı geldi. Yarışma 14-17 yaş bay ve bayan ile 18 yaş 24 yaş bay, bayan olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlendi. 14 17 yaş Bayan ve Erkek kategorisinde Burcu Özdemir ile Halil Bozaslan, 18-24 Bayan ve Erkekler kategorisinde ise Merve Kılıç ile Rıdvan Sağlam Birinci oldu. Yarışma hakkında bilgi veren Gençlik Spor Uzmanı Ozan Oruç, "Bir şehir bin nefes sloganı" ile düzenlemiş olduğumuz Gençlik Merkezleri arası şiir yarışmasını bu yıl ilk defa düzenliyoruz. Amacımız bu alan bin yıllık kültürümüz olan şiiri gençlerimizin gönül vermesi onların arasında yaygınlaşması daha ileriye taşına bilmesi .Bu alanda yine gençlerimize fırsat sunmuş oluyoruz ilk etapta il yarışmaları ile düzenlediler ocak ve şubat aylarında Mart ayında ise ikinci aşama grup finallerine başladık.7 bölgede yapıyoruz geçen hafta Malatya'da bir önceki Hafta ise Eskişehir'de yaptık. Bu hafta ise Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu bölgesine ev sahipliği içeresinde düzenliyoruz. Kalan 4 bölgemizi tamamlayıp 16 mayısta Türkiye finalini Ankara'da gerçekleştireceğiz" dedi. Yarışmacılar, bu tür yarışmaların şiir sevenler için çok önemli olduğunu belirterek, şiire ve vatan konusundaki düşüncelerinin daha da şekillendiğini ifade etti.

Yarışma 1,2 ve 3'uncu olan yarışmacılara ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Bir Şehir Bir Nefes Şiir Yarışması Gaziantep'te Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement