Güzellik Uzmanları Adana'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

Güzellik Uzmanları Adana'da Toplandı

Adana Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Derneği Öncülüğünde Adana'da Bir Araya Gelen Sektör Temsilcileri Mesleğin Sorunları ve Çözüm Yollarını Tartıştı

07.01.2011 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Derneği öncülüğünde Adana'da bir araya gelen sektör temsilcileri mesleğin sorunları ve çözüm yollarını tartıştı.

Dernek Başkanı Aybeniz Kumlu, Büyük Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirilen ve Adana'nın yanı sıra Mersin, Hatay ve Osmaniye'den katılan meslek temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bir çatı altında toplanıp, güç birliği yapmanın önemine dikkati çekti.

Aybeniz Kumlu, önce dernek çatısı altında toplandıklarını, bundan sonraki hedeflerinin ise oda statüsünde faaliyetlerine devam etmek olduğunu ifade ederek, 'Vereceğiniz destekle bir zincirin halkaları gibi birbirimize tüm yurt genelinde sıkı sıkı kenetlenerek tek yürek tek bir yumruk oluruz. İşte o zaman tü mesleki haklarımızı en iyi şekilde koruyup yaşatabiliriz' dedi.

Kumlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 31 Temmuz 1932'de Türkiye güzeli Keriman Halis'in Belçika'da yapılan dünya güzellik yarışmasında dünya güzeli seçilmesi üzerine, 'Türk ırkının dünyanın en güzel ırk olduğunu tarihten bildiğim için Türk kızlarından birisinin dünya güzeli seçilmiş olmasını çok tabi buldum' dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

'Atatürk'ün, bu sözlerinin devamında 'fakat Türk gençlerine bu münasebetle şunu hatırlatmayı da lüzumlu görürüm. Övünç duyduğunuz tabi güzelliğinizi ilmi tarzda muhafaza etmesini biliniz ve bu yolda gelişmeleri aralıksız takip ediniz' demiştir.'

İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Derneği Başkanı Ayşe Aydın ise mesleğin sorunlarının çözümü için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, derneğin yönetim kurulunu oluşturan Gülhan İdigük, Sabahat Yıldız, Gönül Menekşe, Selvi Kayalı, Sedef Gezgin, Berdan İşler ile çok sayıda güzellik uzmanı ve güzellik salonu işletmecisi katıldı.

(DLK-ÜNS) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güzellik Uzmanları Adana'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement